Dollar Doc

Dollar Doc i Breeders' Crown-semifinal!

Solvalla 24 oktober
11. DOLLAR DOC V 75-6
- Allt verkar vara bra för dagen med honom. Han har gjort det bra på sistone och varit nära att vinna i de två senaste. Hästen blir bättre och bättre hela tiden, och känns mjuk och fin för dagen. Vi kommer göra lite småändringar. Jag ska kolla runt om jag kan låna en lite större modell av jänkarvagn och sedan blir det barfota runt om. Vi har tidigare haft ryckhuva med fast bomull under, men nu blir det eventuellt så att jag kan rycka allting i loppet. Jag hoppas att vi får bra draghjälp härifrån och sedan kan ta lite till slut, säger Jörgen.

Två inköp på Åby Mixedsales!

8 oktober
Det har blivit två inköp på Åby Mixedsales, Jerry Rodin, Mölnlycke köpte två intressanta treåringar.
Åby Yearling & Mixedsales är ett väldigt trevligt arrangemang och ligger i framkant av dom hästauktioner jag varit på.
Hittat några guldkorn till kvällens auktion också!

Dollar Doc

Dollar Doc på GS 75!

Inför GS 75 3 oktober.
GS 75-4.  2. DOLLAR DOC
- Vi hade längt käken på honom senast och han blev väl pigg av det och drog iväg. Sedan höll han farten väldigt starkt och framför allt var det positivt att han travade bättre. Med det loppet i kroppen ska han vara vassare nu, men tanken är att den absoluta toppformen ska infinna sig om tre veckor när det är dags för semifinal i Breeders Crown. Jag får se hur pigg han är upp bakom bilen om jag väljer att ladda från start eller inte. Hästen går minst lika bra bakifrån så jag har flera valmöjligheter taktiskt. Bakskorna får sitta på, men det har han gått bra med innan. Vanlig vagn och murphy på insidan som vanligt, säger Jörgen.

ATG stallsnack 23 september

Ottens Hero på plats!

Nyförvärvet Ottens Hero anlände idag till Lövnäs, klart man vill tala om att man är på plats!

17 september

Full fart!

2 sept.
Full fart på Corona Park till vänster följt av Scarlet One och till höger Gabbi Leejs!
Foto: Eva von Celsing


Tre hästar till start i dag på Sundbyholm!

21 juli 

V 86-2  10. CONRADS ANETTE
- Hon har gått bra i de två senaste loppen och det var synd att hon galopperade på Axevalla näst senast för annars hade hon varit med där framme. Det är en liten fin häst som är lite trång i gången och man får passa henne lite. Senast gick hon utan framskor och det var bättre då. Nu tänkte jag hon skulle få ha amerikansk vagn och det tror jag också gör att hon fungerar bättre. Läget blev svårt över kort distans och jag tror det blir svårt att vinna. Förutom amerikansk vagn så blir det inga ändringar, barfota fram, helstängt huvudlag och fast bomull.

V86-4: 5. KENT LE SOLEIL

- Han gör alltid det han kan i loppen, men senast blev det inte så passande då han helst inte vill att det ska bli uppullat och sedan gå fort till slut utan han trivs när det är full fart hela vägen. Senast hade jag lånat en amerikansk vagn och det fungerade bra och han rörde sig friare i den. Han får inte plats i min jänkarvagn, en UFO, så om jag kan låna en större vagn igen så får han ha den. Spåret är bra och jag tror han kommer öppna bra från det här läget. Jag hoppas kunna skicka iväg honom bra och att han får en resa i främre träffen där han trivs som bäst. Han går upp i klass nu och jag har väl svårt att se honom vinna loppet. Man behöver nog strecka bra många om man ska ta med honom, men han kan vara ett platsbud. Det blir inga ändringar, barfota runt om, blinkers och amerikansk vagn är planen, säger Jörgen.

Lopp 1. I det första loppet för dagen startar vi Precious Thing som vann i sin debut på ett fint sätt.

CoCo C.G, Kent le Soleil och Mill Diza.

Vi drar till Gotland!

Visbytravet.se 9 juni

Amanda och Fredrica åker till ön och Kim Eriksson kör samtliga hästar.
Jörgens tankar inför torsdagens starter på Visbytravet.

-- Inför torsdagen selar Eskilstunatränaren ut tre hästar. Förutom en av stallets äldre hästar, femåriga Kent le Soleil, så gästar stallet ön med två spännande treåringar.

Coco C.G. (Lopp 2) har strulat lite inledningsvis. Hon pausades lite efter senaste starten i mars, men har tränat på bra ett tag nu. Senast hoppade hon på väg till ledningen på Solvalla från springspår. Hennes dilemma har varit att hon hoppar just efter 100 meter, när hon är förbi konkurrenterna. Ett bakspår till den här gången ökar chanserna till att hon håller sig felfri, hon är en typ av häst som håller farten hela vägen. Hon tillhör nog inte segerkandidaterna, utan ska sköta sig i första hand.

Kent le Soleil (Lopp 3. V 5-1) öppnade bra på Eskilstuna sist, men felade i loppet av den då lösa banan. Nu är det 2620 och bakspår, man vet aldrig vad de andra kan hitta på men vi hoppas på att det är körning där framme, som det kan vara på Gotland. Då ska han kunna blanda sig i det hela den sista biten. Han tål att gå och hans styrka är att han håller farten. Han är även härdad i tuffa gäng, jag tycker att han är streckvärd.

Mill Diza (Lopp 5, V 5-3) är den som jag nog har bäst förhoppningar av. Hon fick ett bakspår nu, vilket är lite klurigt. Annars var hon riktigt positiv senast på Eskilstuna, i ett debutlopp med 1.13 det sista varvet. Nu har hon lopp i kroppen och kändes även fin efteråt, så att vara med där framme, ja varför inte?

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad den 9 juni 2021. 

Dollar Doc

Dollar Doc på V 86!

18 maj
V 86-2 Solvalla 19 maj
10. DOLLAR DOC
- Dollar har övervintrat bra, men månaden före årsdebuten krånglade det med en hovböld så han var inte snabbjobbad inför årsdebuten. Därför körde jag snällt och avvaktande med honom för han behövde loppet i kroppen. Jag var nöjd med prestationen. Han har känts bra efteråt och allt verkar väl. Nu möter han bättre hästar, men han tål att göra en del om jag vill. Jag tror jag ska köra liknande som senast en gång till, sedan får det väl inte gå för sakta, men blir det bra tempo på loppet fäller han många till slut. Det blir inga ändringar, barfota fram, murphy på vänster sida och vanlig vagn, säger Jörgen.

Veckans starter!

19 april
Ikväll startar Marwin Leejs och First Tartar på Mantorp!
Senare i veckan debuterar treåringarna Welcometotheshow e. Maharajah och Sun’s Ambitious e. Infinitif

Betulla C.R. startar i GS 75-2 på Sundbyholm 13 mars.

Betulla C.R. på GS 75.

Black And Quick gör årsdebut på V 64 på Romme!

Black and Quick

11 mars
Vi tar med oss Black And Quick till Rommetravet imorgon fredag.
8. Black And Quick (V64-5)
- Allt verkar bra och hästen känns fräsch och fin inför fredagens start. Han har gått två banjobb inför och i det sista, som var förra torsdagen, gick han 1.18/1600, vilket är fullt normalt. Jag hade kanske önskat lite mer tryck i grejerna, men samtidigt är han inget träningslejon utan vet skillnaden när det är träning och tävling. Han har byggt på sig en hel del muskler i vinter och jag skulle tro att han behöver några lopp i kroppen innan formen verkligen sitter där. Tanken är att matcha honom lite snällare inledningsvis för att sedan ta de tuffare uppgifterna när toppformen är där. Voltstart har han bara varit ute över en gång förut och det var i debuten. Spår fem är därför inget önskvärt läge, men han är klok och förhoppningsvis ska det gå. Jag maxar inte vad som går utan kör med can't see back i stället för helstängt. Det kan bli barfota fram om vädret är bra och sedan blir det vanlig vagn, säger Jörgen.

Ready Doc

V 75 på Rommetravet!

23 februari
Dags för V 75 och den här gången på Rommetravet. Vi åker upp med Ready Doc som startar i V 75-7, STL Bronsdivisionen.
V 75-7
6. READY DOC
- Senast blev det bara fel och det syntes tidigt att det inte skulle gå, det är bara att glömma den starten och gå vidare. Han känns bra här hemma i träning, men han är ny i klassen och spontant såg det väl ut som att det var många med höga startpoäng. Jag tror att han kommer växa in bra i klassen, men det kanske inte räcker till seger direkt. Han ska i alla fall vara fräschare nu än vad han var i finalerna på annandagen så vi hoppas väl att i alla fall vara bland de tre. Jag vet inte riktigt hur han hanterar det om banan skulle bli skitig, men vi får se under veckan hur vädret utvecklar sig. Det blir jänkarvagn på nytt nu eftersom det är autostart och sedan norskt huvudlag som tidigare, säger Jörgen.

Två hästar till start i V 75 Champions på lördag!


V 75-4
6. BETULLA C.R.
- Hon fick ett bra läge och dessutom en startsnabb kusk. Hästen kan öppna rätt bra i voltstart och borde kunna få en fint lopp nu. Hon gjorde det fullt godkänt senast då hon bara hade jobbats lugnt inför den starten och hon borde vara 20-30 meter bättre nu. En fin slantborde hon kunna få med sig hem tycker jag. Vanlig vagn och ett open eye huvudlag med murphybländare på insidan som senast.
V 75-5
6. READY DOC
- Han var väldigt duktig senast i finalen och efter det fick han en paus där vi passade på att fräscha upp honom lite. Nu känns han riktigt fin i träningen, men då vi inte kört några banjobb kan det fattas lite till den absoluta toppformen. Det blir första gången över tre varv, men då hästen inte lägger bort några krafter i onödan i loppet tror jag inte att det ska vara några problem. Styrkan har han. Vi körde med halvstängt norsk senast och det funkade fint så det blir likadant igen. Vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Jörgen.
Betulla C.R.
Ready Doc
First Tartar

First Tartar först ut 2021!

Då kör vi i gång ett nytt år och först ut blir First Tartar på Örebro på nyårsdagen.
V64-4 Örebro 1 jan 2021
1 First Tartar har inte vunnit lopp ännu, men det kan vara dags nu. Han är mycket kvick från början och även om inte innerspår i Örebro är idealiskt för att hålla spets kan det gå, annars lär han få fin resa och ska räknas.

Ready Doc

Ready Doc i V 75 final på annandagen!

9. READY DOC V 75-5
- Har startat på och gjort bra lopp hela hösten, och det känns framför allt som att han hittat sig själv psykiskt. Han har galopperat några gånger i olika situationer, men felfri har han fortfarande aldrig missat pallen. Det är helt klart en nyttig häst och vi hoppas att den statistiken är intakt efter finalen. Förhoppningsvis blir han inte för pigg från start, och kan vi rygga Björns häst på ett bra sätt kanske det kan bli rygg ledaren eller tredje inner. Vi ska testa halvstängt norskt hemma i veckan och om det fungerar kan det vara en bra extraväxel att ha. Inga ändringar i övrigt, säger Jörgen.
Kent Le Soleil startar i lopp 12 i ett lopp för nya licensinnehavare 2020 med Charlie Hedstad i sulkyn.

Dollar Doc tävlar på söndag 20/12 på Gävletravet.

GS 75 med Dollar Doc!

4.Dollar Doc GS75-6
- Dollar var jag inte fullt nöjd med senast och borde ha varit någon placering längre fram. Jag vet inte om det är just Solvalla som han inte gillar då vi inte kan värma lite vid sidan om. Jag har i alla fall inte hittat några fel på honom så vi testar igen. Han fick ett tuffare jobb under veckan och allt såg bra ut och han låg dessutom väldigt bra i puls. Vi har ett fint utgångsläge och han kan kliva iväg riktigt bra, sen vet jag inte om han kan ta sig förbi de som är invändigt. Det är inte aktuellt att plocka upp och köra invändigt utan kan vi inte ta oss förbi i inledningen så räds jag inte dödspositionen. Jag kommer eventuellt att rycka huvan som han gått med och jag ska testa det i ett jobb innan så får vi se hur han fungerar. Stämmer det med positionerna och att han tävlar som vid vinsterna så ska vi inte vara helt borta och det är minst en platschans. Murphybländare vänster och vanlig vagn, säger Jörgen.

GS 75 på Sundbyholm 13/12

4.Ready Doc GS 75-7
- Ready har tagit det senaste loppet på ett bra sätt och känts fin i träningen. Senast när vi övertog ledningen så släppte hästen grejerna. Han är lite sällskapssjuk, och det är samma här hemma. När han har en i dödens nära sig tar han i som han gjorde på Jägersro när han vann för tre starter sedan. Men när han blir lite ensam så tar han inte i på samma sätt. Nu fick vi ett bra läge igen och jag laddar fram. Eventuellt att vi byter ut murphyn på insidan till en can´t see back om han känns rak och fin i värmningen. I övrigt går han som senast, skor och amerikansk sulky, säger Jörgen.

Vi börjar dagen med att ha tre hästar till start i de tre första loppen. Tvåårige CoCo C.G. gör sitt andra lopp i karriären och startar i lopp 1, i lopp 2 är det tävlingsdebut för Koppars Hardlife och i det tredje loppet är det dags igen för Kimmiss Boko.

V 64 på Gävle 3 december

Vi tar med oss fyra hästar till Gävle på torsdag.
10. Make My Dream (V64-2)  Wången Cup - Ungdomslopp - Stolopp
- Hon håller rätt så bra form, men senast blev allt fel då det blev omstart för flygande start på henne, men så var inte fallet. Hon är ruskigt snabb bakom bilen och hon visade det i den riktiga starten. Hon blev pigg under vägen, fick en tryckare och sedan var dagen tidigt förstörd. Hon hade ingen direkt puls efter loppet. Hon går bäst i ryggar och har bra spurtkrut om hon får en ryggresa.  
  2. Ready Doc (V64-5)  STL Klass I, Försök 4 i Meeting 8 (Final Solvalla 26 december)
- En fin häst som alltid gör bra lopp. Läget blev bra och det var ett tag sedan bakom bilen. Han har gjort tre lopp på Gävle tidigare och har varit bra alla gånger. Han har visat att han kan öppna snabbt och han viker inte ner sig från ledningen om han skulle komma dit. Det blir jänkarvagn samt skor, säger Jörgen.   I lopp 1 debuterar 2-åriga stoet Coco CG och i lopp 11 är det dags för Adlon Amok.

Dollar Doc

Inför V 86-6 med Dollar Doc.

9. DOLLAR DOC
- Han gjorde det bra senast och gör han om den insatsen så borde han väl kunna duga även här. Nu har vi ett läge för att smyga och med lite körning i täten så tar vi många i spurten. Han har tagit det lugnt efter senast och allt verkar normalt. Jag är lite osäker kring hur han kommer att hantera att tävla med skor runt om, men jag hoppas att det ska gå bra. Vanlig vagn och murphy på vänster sida, som tidigare, säger Jörgen.

Ny häst i träning hos oss!

25 november

Inför V 86 18 november.

Vi åker till Bergsåker med Black And Quick och Dollar Doc och de startar båda i V 86-1.
V 86-1
5. BLACK AND QUICK
- Han väntar på sin första vinst, men den kommer säkert snart. Han har varit bra under hela året och formen verkar vara intakt inför den här uppgiften. Nu får Magnus A Djuse testa honom för första gången och jag skulle gärna se honom i ledningen. Känslan är att det skulle gynna honom att gå i den positionen. Han är travsäker och kommer att stå för en bra insats. Barfota fram, det var runt om senast, men det är inget som påverkar. I övrigt jänkarvagn och det helstängda huvudlaget som han brukar gå med. 

  7. DOLLAR DOC
- Han var verkligen toppenfin senast och jag hade massor av krafter sparade in över mål. Det är en stor och rejäl häst som besitter fina fartresurser, men som inte alltid fungerat fullt ut. Han har varit lite känslig för ljud tidigare, men jag har kört honom med huva i de tre senaste starterna och det verkar som de har hjälpt honom en del. Näst senast så tar jag på mig galoppen då jag valde fel vagn så det var inte hästens fel. Jag har siktat mot det här loppet och det ska bli spännande och se hur långt han kan räcka. Det är jämt mellan mina hästar och den som får bästa resan kommer att lyckas bäst, men skulle vi hamna utvändigt om Black And Quick så tror jag inte att vi kan slå honom. Skulle vi dock få en ryggresa i högt tempo så tror jag att vi är med långt framme. Barfota runt om, vanlig vagn och sedan fortsätter vi med murphybländaren på vänstersidan, säger Jörgen.

Uppsnack med Jörgen inför kvällens V 64 och V 86 på onsdag.

16 november

V 86 på Solvalla och Jägersro 4 november.

Vi åker med två hästar till Solvalla och två till Jägersro.
Jägersro V 86-1
2. READY DOC - Han var inte som bäst på Bergsåker, men jättefin näst senast. Jag var nöjd även senast, men han var lite mer lite mer laddad då och lite het när vi fick en häst över oss, så det blev fel. Ett olycksfall i arbetet kan vi säga om det. Detta blev ju ett svårt lopp att räkna på, men min häst är ju snabb och rejäl, så kan både gå i rygg eller ledning. Inga ändringar är aktuella - barfota runt om, vanlig vagn och murphy på vänster sida. Kim Eriksson kör.
Solvalla V 86-2
1. BLACK AND QUICK - Han var jättefin i försök och final av Kriteriet. Han fick ta det lite lugnt efter det och så siktade vi mot Gävle, men där var han inte som allra bäst. Vi har kollat upp honom efter det utan att hitta något fel. Jag är nöjd med läget eftersom han inte bör få så tung resa härifrån. Kan han försvara ledning så kan det vara en bra chans. Det kan bli barfota runt om, men lutar åt bakskor den här gången. Inga andra ändringar - jänkarvagn och helstängt huvudlag. Torbjörn Jansson kör.
Jägersro V86-3
11. CONRADS ANETTE - Hon känns bortlottad den här gången, men jag hoppas så klart ändå på en finalplats.
Hästen har gjort det bra hittills. Jag körde bort henne lite senast, men hon gick med full fart över mållinjen. Det blir kanske lättning från järn- till aluminiumskor den här gången. Det är en stabil och ganska snabb häst. Hon gick med hybridvagn senast, men nu blir 
det vanlig vagn. I övrigt inga ändringar. Kim Eriksson kör.
Solvalla V86-8
2. MAKE MY DREAM - Hon har varit riktigt bra på sistone, hon håller full form. Läger är bra och Jepson får göra precis som han vill. Hästen har förbättrat sin startsnabbhet markant på sistone och han får gärna köra i ledning, men hästen går bra även bakifrån. Det blir spännande att se oavsett. Jag är väldigt nöjd med hästen för dagen. Ganska stor och grov, så skulle inte bli förvånad om hon går framåt ytterligare med täta starter. Inga ändringar på henne, säger Jörgen.

Inför V 64 på Sundbyholm 27 oktober.

Adlon Amok, Freckless, Kent Le Soleil och Ready doc.

8. Adlon Amok (V64-2)
- Det har strulat en stund och han har vilat ett tag efter senast. Vi har bytt lite träningsupplägg på honom, men han har i alla fall gått 1.22 full väg inför det här och i det jobbet såg han fin ut. Jag inbillar mig att han kan lite när han fungerar, men tanken är att han ska startas i gång och jag tror inte han är segerduglig direkt.

6. Freckless (V64-3)
- Han travade halvknackigt senast och sedan blev det också helt fel med ryggen han fick.
Han har blivit åtgärdad efteråt och känns fin i träning inför det här. Han är startsnabb, men lite trög och jag kör vad som går med förhoppning om att nå spets. Kort distans kan nog vara ett plus. Det blir skor runt om då han inte riktigt fungerade barfota fram senast.


4. Kent le Soleil (V64-4)
- Det är en lite småskör häst som fått vila efter senast. Han känns klart bättre nu i träning och han har gått ett 1.19-jobb inför det här. Jag har inte kollat så noga på motståndet, men såg att det var några bra med och tanken är oavsett att köra lite snällare. Jag är ödmjuk inför uppgiften och hoppas i första hand på en slant. Vi kör barfota runt om för första gången, men byter till vanlig vagn nu när det är voltstart.

2. Ready Doc (V64-5)
- Han har inte startat i voltstart på ett år och det var därför skönt att det blev så få hästar på volten. Samtidigt, med bara två hästar på tillägg är det lättare för de på tillägg att komma ifatt. Hästen är dock bra och ska ha gått framåt med loppet senast. I spets släpper han inte så många förbi sig. I början av karriären var han lite småvass, men nu springer han nästan och släpper grejerna ibland så distansen är bara positiv, säger Jörgen.

Dollar Doc och Jörgen S Eriksson

I ett treåringslopp gästade Jörgen S Eriksson från Eskilstuna och körde sej till ledningen två varv från mål med Dollar Doc. Efter knappt halva distensen fick han favoriten Global Brexit utvändigt, men försvarade sej hela vägen och vann på 1.15,9 a/2640m.
Text: Mats Persson 

Övre bilden, Gabbi Leejs tillsammans med unghästansvarige Conny Lingman. Nedre bilden, Joanne Leejs.

Full fart på 1-åringarna!

22 oktober
Här är 1-åringarna som kommit in i träning hos oss så här långt, kommer säkert några fler framöver.
Det ser riktigt trevligt ut, de tömkörs och körs för fullt!
Hingstar:
Chevalier Indika, efter Nuncio ue Ready Cash.
Ägare Indika AB
Mystic Star, efter Village Mystic ue Spotlite Lobell.
Ägare Easy KB, detta är en andelshäst som det snart kommer ut erbjudande på!
Win Together, efter Nuncio ue Love You.
Ägare Firma Allegro Stable med flera.
Ston:
Lilian Young, efter Maharajah ue Cocolaitier.
Ägare Marcus Rosenqvist och Paula Kortesalmi med flera.
Corona Park, efter Uncle Lasse ue Kadabra.
Ägare Jörgen S Eriksson, till salu!
Gabbi Leejs, e Super Photo Kosmos ue Pine Chip.
Ägare Leejs Foder AB.
Joanne Leejs, e Uncle Lasse, mamma är Jolinn Leejs efter Love You som var i vår träning tidigare, Joanne är Jolinns första avkomma!
Ägare Leejs Foder AB.
Xanthis Himalaya, e Up And Quick ue Yankee Glide.
Ägare är stuteriet som alla talar om...Flenmo Egendon AB.

Sundbyholm 20 oktober.

Inför V 75 på Gävletravet nu på lördag.

Black and Quick

V 75-3
11. BLACK AND QUICK
- Han fick vila veckan efter kriteriefinalen, men har efter det tränat på som vanligt. Jag var nöjd med vad han presterade och han gick i mål med lite krafter sparade. Det verkar som att han utvecklas vidare och jag tror han kommer stå sig bra även mot de äldre och lite mer rutinerade. Vi måste dock ha lite flyt att det blir körning då det inte bara är att åka fram i dödens med honom. Det är däremot långt upplopp i Gävle och med rätt ryggar kan vi dyka upp därframme. Tanken är att han ska tävla som på sistone - barfota runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn
- Och det enda är att det eventuellt blir skor bak, men det får vi se när vi sett hur väder och bana blir, säger Jörgen.

Bitcoind´Arc

V 86 med Bitcoind´Arc 14/10!

V 86-8 Solvalla
8. BITCOIND' ARC
- Han presterar bra hela tiden nu och har tagit stora kliv i utvecklingen. Det är verkligen en fin häst som bara blir bättre. Senast hade vi nog kunnat vara tvåa om jag suttit kvar i andraspår, nu blev vi hängandes i tredje istället. Jag hade så klart hoppats på bättre spår, men han går nog en 1.13-tid igen så får vi se hur långt det räcker. Barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Jörgen.

Inför dagens lopp på Solvalla!

9 oktober

Starter fram till onsdag nästa vecka!

9 oktober

Veckans starter!

(Vecka 41)

Svenskt Travkriterium på lördag!

V 76-6 
11. BLACK AND QUICK
- Allt verkar bra efter senast, förvånansvärt bra. Han har två jobb kvar inför finalen, men allt känns bara bra inför dem. Vi växlade upp till helstängt senast och rycktussar för första gången, det gav en mycket positiv effekt och vi fortsätter så. Vi har en bra startrygg och jag hoppas vi kan hamna något vettigt på det från spåret. Det måste såklart vara maxklaff för att det ska gå våran väg, men jag tycker jag har häst för sammanhanget. Han tävlar som senast - Barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag samt rycktussar, säger Jörgen.

Freckless

V 86 på Valla!

16 september
V 86-4
4. FRECKLESS
- Han har jag inte riktigt varit nöjd med på slutet och han springer mest och bromsar. Det finns kapacitet i honom, men det har inte riktigt lossnat för honom än. Nu rycker jag framskorna vilket är första gången i karriären, sen får vi se vad det kan ge. Jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på hans insatser på slutet. Vi smyger med och jag kommer ge honom ett snällt lopp. Helstängt huvudlag och hybridvagn i övrigt, säger Jörgen.
Med till Solvalla är också tvååriga Conrads Anette som gör sin tävlingdebut i kvällens första lopp. I lopp 6 V5-5 startar Dollar Doc i sin andra start efter ett tävlingsuppehåll. 

Black and Quick och Make My Dream

Kval till Kriteriet och Oaks!

11 september
Idag är ingen vanlig dag...
Idag är det kval till Svenskt Travkriterium och Travoaks!
Vi har Black And Quick och Make My Dream ut i försöken.
Make startar i lopp 1, kl 17.35 med Jepson i vagnen.
Black startar i lopp 5, kl 19.05.
Båda känns bra och har fått bra lägen, bägge utrustas med urryckare för första gången ikväll.
Det är sådana här stora travdagar vi jobbar för att vara med i. Håll tummarna!

V 86 på Solvalla!

V 86 på Solvalla ikväll och vi åker dit med tre hästar varav Dollar Doc och Black and Quick springer i samma lopp.
V 86-8
9. Dollar Doc
- Han blev alldeles för laddad senast och galopperade redan innan bilen släppte. Han har fått pausat efter och ser bra ut hemma. Jag har kört banjobb med honom efter 1.21. Kanske kan han behöva lopp i kroppen. Jag hoppas han går felfritt och får fin resa i bra tempo så han kan spara speeden. Barfota fram, hybridvagn och öppet huvudlag som senast.
10. Black and Quick
- Det är en fin häst, men han var inte som bäst senast och det visade sig att han hade dåliga blodvärden. Han har fått pausa efteråt och kan behöva lopp i kroppen, men han ser fin ut i jobben. Mina hästar har jämngoda chanser och om båda presterar bra så kan det vara aktuellt att testa kriteriekval. Han kommer tävla med jänkarvagn för första gången. Barfota fram och helstängt huvudlag som senast, säger Jörgen.
I V 5-4 startar Intake (7) från tillägg över distansen 2160 meter.

Intake
Black and Quick
Dollar Doc

24 juni
Jörgens tankar inför V 75-finalen med Ready Doc på lördag!

7. READY DOC V 75-2
- Han slog ihop och galopperade senast när vi hade hittat till ledningen och jag begärde helt enkelt lite för mycket av honom. Han fick ändå en genomkörare och det behövde han då han var åtgärdad efter V75-starten på Gävle. Nu fick vi ett spår långt ut, men jag måste försöka mig framåt för att komma ner i en vettig position. Jag tycker jag har en minst lika bra häst som någon annan, frånsett möjligen Dwayne Zet, och skulle det stämma lite under vägen så kommer han att avsluta starkt. Det blir barfota runt om och jänkarvagn sen får vi se om jag kommer att testa ett norskt huvudlag och rycktussar den här gången. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen, hälsar Jörgen.
På fredag även det på Bergsåker har vi First Tartar till start i lopp 2 och det i ett treåringslopp och Dollar Doc i E 3-Consolation, lopp 6/V 64-3.

Jörgen och Ready Doc.

Axevalla 18 juni.

Vi åker till Axevalla för lunchtävlingar och vi har två hästar med oss.
- 9 Abraham Frontline (V4-2) gör första starten i min regi, detta efter att ha varit borta nästan ett år. Det känns som en fin häst, som är en hel del jobbad. Han har som snabbast gått 1.20/2100 meter i två banjobb och känts vettig på det, så detta ska bli spännande. Skor runt om och öppet huvudlag. Jag tycker att utgångsläget är lämpligt och ser hästen som en riktig outsider, säger Jörgen.
- 3 Ready Doc (V4-4/LD-1/V5-1) är jag jättenöjd med för dagen, hästen har slappnat av på ett helt annat sätt än tidigare i de fyra-fem senaste starterna och då har framgångarna kommit. Han är inkvalad till en V75-final på Bergsåker den 27 juni och genrepar här. Jag ”maxar” dock på som vanligt och är ute efter att vinna. Han är snabb ut och har fått ett perfekt startspår. Jag tycker att han ska ses med bra chans. Troligen blir det barfota fram, han är lite startsnabbare då.

Abraham Frontline och Ready Doc

V 86 onsdag 3 juni på Bollnäs..................

.......och vi åker upp med Bitcoind`Arc och Dollar Doc och de startar i samma lopp, V 86-7, ett treåringslopp med fina pengar att köra om.
2. Bitcoind´Arc
- Han gjorde ett helt okej lopp senast efter ett litet uppehåll, kanske inte mer än så, men jag förväntar mig att han ska vara bättre den här gången med loppet i kroppen. Han kändes mjuk och smidig i fredags och det är framför allt en spännande häst för framtiden. Nu får vi se vad som kan hända med tätare starter. Jorma Kontio vann också med hästen i våras, men kan han vara trea-fyra-femma den här gången är jag jättenöjd då han möter flera fina hästar.
3. Dollar Doc
- Jag var supernöjd med honom senast. Jag anmälde dit för att sitta med i ryggar efter att jag kört lite tufft med honom i dödens några gånger. Han hade haft ny balans i två starter före det och jag hade kortat upp käken på honom. Nu senast fick han även prova barfota fram, vilket föll ut väldigt bra. Däremot blir det skor runt om på onsdag då jag sparar hovarna till nästa start, men det tror jag inte ska göra så mycket då han gått bra med skor förut. Han känns väldigt pigg och fin efter senast och det är en bra häst som jag tror på lite chans med, hälsar Jörgen.

Måndag på Visbytravet!

Vi tar resan till Gotland med några fina hästar inom V4/V5-spelet.
- 3 First Tartar (V4-2) är lite speciell och har vissa hyss för sig emellanåt. Han har därför blivit kastrerad inför denna start. Hästen känns fin och när poletten ramlar ner så tror jag en hel del på honom. Bra spår och skulle vi hamna hyggligt på det under vägens gång så kan han säkert blanda sig i den främre träffen. Barfota fram och ett helstängt huvudlag.
- 9 Copitex (V4-3) kändes som den gamla Copitex senast. Det var ett helt annat tryck i honom och avslutningen var av bästa märke med en hel del krafter i behåll. Vi hoppas kunna komma vettigt på det efter start och häxar det inte för mycket så är det en platskandidat. Barfota runt om.
- 10 Galba Ringeat (V4-4) är en stark och rejäl häst som kommer mer och mer. Senast så hade han greppet, men fick ge sig på linjen. Jag var ändå nöjd med honom och han känns fin inför dagens lopp. Distansen passar och skulle vi bara komma någorlunda på det så är han med där framme. Skor runt om och ett helstängt huvudlag.
- 7 Betulla C.R. (V5-1) debuterade för fem-sex veckor sedan. Det blev ett låst lopp då. En fin häst och med lite flyt är vi bland dem tre.

Visbytravet
Bitcoind´Arc, Ready Doc och Boycott.

V 75 på Gävletravet!

23 maj
Lördag och V 75 på Gävle och vi åker upp med tre hästar.
V 75-7. 12 Ready Doc.
- Allt är bara bra med honom och han blir bättre för varje start nu. Senast var prestationen riktigt bra och det var det bästa lopp han gjort. Värmningen var bra, han var reglerbar från start och allt var perfekt. Han gillar Gävle och därför anmälde jag honom, men spåret blev riktigt tråkigt. Vi får göra det bästa av situationen, men jag kommer nog att ändra till skor runt om och inte barfota fram som jag anmält. Sedan får vi väl ta det lite passivt, jag vill inte köra för hårt med honom i varje lopp. Vi måste hoppas på att det blir överpace och sedan får vi se vad det kan bli för placering. Förutom balansen blir det en can’t see back-rulle på vänster sida samt jänkarvagn som senast, säger Jörgen.
I V 4-2 startar Bitcoind` Arc i ett treåringslopp från bricka 10 i ett lopp över 2140 meter auto.

Boycott avslutar dagen i lopp 12 i ett lopp över 2640 meter och han har 20 meter tillägg från ett litet knöligt fjärdespår i volten.

Dollar Doc och Make My Dream

Solvalla 13 maj

Vi åker med två hästar idag till Valla.
V 86-4
10. Dollar Doc

- Han var lite felbalanserad näst senast och galopperade på grund av det, men han var inte trött i det läget. Senast fungerade det bättre och hästen gjorde ett starkt lopp. Det ska bli kul att köra honom bakifrån den här gången och tätare starter tror jag ska vara en fördel, det ska bli intressant att testa i alla fall. Det troliga är att jag kör som senast med skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn. Det kan eventuellt blir barfota fram, med det lutar som sagt åt att jag fortsätter med skor runt om ett tag till, säger Jörgen.Loppet är uttagning till Breeders Course 3-åringar 2020.

V 5-2 lopp 3
Make My Dream startar i ett treåringslopp för ston från bricka 11, 2140 meter auto.

Freckless, Kent le Soleil och Copitex.

V 64 på Romme.

V 64 på Romme 11 maj och vi har tre hästar med oss. I lopp 2 startar Freckless ,  lopp 4 Kent le Soleil (V 64-1) och i lopp 10 är det dags för Copitex.

7. Kent Le Soleil (V64-1)

- Han var okej senast utan att vara på topp. Han var klart bättre i de två starterna innan och han känns lika fin i jobben inför det här. Amanda får ladda från start och försöka få en hygglig position i den främre träffen och stämmer det lite under loppet hoppas jag att vi kan vara med en bit fram. Barfota fram, och så kommer jag sätta på honom lätta aluminiumskor med grepp bak den. Svensk jänkarvagn och sedan får vi se om jag testar att sätta på ett helstängt huvudlag i stället för det halvstängda, men det får vi se på tävlingsdagen hur jag gör, säger Jörgen.

Diamond Sox

Första ettåringen!

Årets första ettåring är nu inköpt till stallet!
Stoet heter Diamond Sox och är efter Brilliantissime.
Det är Eva von Celsing och Karin Eriksson som köpt det spännande stoet.
Vi tackar för förtroendet!

Ready Doc

GS 75 på Solvalla 26 april

Ready Doc startar i GS 75-2 från spår 12 i ett lopp över 21040 m autostart.
- Ready var fin senast och kändes bra i torsdagens jobb. Spåret är inte bra, vi får se vad som händer härifrån. Jag har inte studerat motståndet, men om det går sakta är jag inte främmande för att köra fram. Han hade ryckhuva för första gången senast och det föll väl ut så det blir så även på söndag. Eventuellt kan det bli barfota fram. I övrigt inga ändringar utan jänkarvagn och can't see back, hälsar Jörgen.


I lopp 1 startar vi Make My Dream i ett treåringslopp för ston. Bricka 3 i ett lopp över 2140 m volt.




Friendwithbenefits

V 64 Örebro 16 april.

6. Friendwithbenefits (V64-4)
- Hon fick inte riktigt fritt senast, men var samtidigt lite trög så det är svårt att säga hur mycket som det fanns kvar. För att försöka väcka upp henne så provar vi ett open eye-huvudlag nu, samt sätter på henne bakskor för att få henne att öppna lite raskare. Jag har inte hunnit att kolla motståndet speciellt noga, men hon duger bra i klassen så vissa förhoppningar har jag, säger Jörgen.

Unghästbesiktningar!

15 april
I måndags besökte Jörgen och Marcus Svärdbro Gård, Norrby Säteri, Ekeby Gård och Taxinge Säteri utanför Nyköping för att besikta unghästar, fina platser att växa upp på!
Finns intresse så hör bara av er om ni är sugna på att köpa in er i ettåringar. Har just nu flera prisvärda ettåringar på gång med pappor som bland annat Nuncio, Raja Mirchi, Readly Express och Bird Parker.

V 64 Axevalla 14 april

Finbesök i stallet i dag!

14 april
I dag fick vi tårta och blommor ifrån Sundbyholmstravet, vi tackar så mycket för uppvaktningen i och med Galba Ringeats seger på v 75!

Ny häst i vår träning!

12 april
Mahadevi Indika, sto, tre år efter Maharajah u.e. Ready Cash. Hon är en helsyster till Ballerina Indika som är hos oss sen en tid tillbaka.
Välkommen säger vi till ägarna, Indika AB med Kåre Axelsson i spetsen!
Foto: Gull-Britt Andersson

På besök på Långeruds gård. 

Långfredagens besök på Färjestad resulterade tyvärr med galopper både för Bitcoind’Arc och Adlon Amok, men de kommer snart igen inom kort.
Efter tävlingarna så åkte vi till Långeruds gård och tittade på deras unghästar. Trevligt besök och fina hästar. Här är vi med  O’MARA ZON (Maharajah-Exclusive Zon). 

Tre dagar med V 75 för stallet i påsk!

Ready Doc.

V 75 på Gävletravet!

V 75-3  2. READY DOC   
På skärtorsdagen åker vi upp till Gävle med Ready Doc.
- Han har gjort det bra tycker jag och senast kämpade han bra hela vägen. Det är en häst som jag har förhoppningar på framöver och när det börjar släppa för honom hoppas jag att han ska hävda sig på V75. Från start går det inte riktigt att köra på honom. I första starten bakom bilen gick det bra, men vid det andra tillfället blev han stressad och han är inte helt stabil ännu. Det är i alla fall en spännande häst och jag inbillar mig som sagt att han ska duga mot detta motstånd. Att det blir lite tätare starter nu tror jag ska passa eftersom det blev lite långt mellan de föregående. Jag funderar på att sätta på jänkarvagnen istället för hybridvagnen som han tävlade med senast. Det blir i alla fall en lättning i balansen då vi lättar från järn- till aluminiumskor. Can’t see back som tidigare, hälsar Jörgen.

Bitcoind´Arc och Adlon Amok

V 75 på Färjestad!

På långfredagen blir det Färjestad för Bitcoind´Arc och Adlon Amok.

V 75-2  6. BITCOIND' ARC
- Han är lite orutinerad fortfarande, men gick 1.13 sista 500 senast och jag inbillar mig att han snart kommer klara 1.13 sista 1000 också. Spår sex blev lite väl långt ut på vingen och vi får rikta in oss på att hitta ned någonstans. Sedan är siktet främst inställt på att vara med bland de sex första och kvala vidare, jag tror inte att han är något för V75-spelarna den här gången. Med högt tempo håller han i alla fall farten även om det inte är någon speedkula än så länge. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn, säger Jörgen.

I lopp 12 startar vi ADLON AMOK från bricka 9 voltstart. Spännande start då Adlon gjorde ett bra lopp och avslutade vasst senast.

V 75 på Dannero!

På påskafton drar vi vidare genom Sverige och då blir det norrut och till Dannero. Två hästar tar vi med oss och de startar i samma lopp V 75-5.

7. GALBA RINGEAT

- Han har haft lite dåligt självförtroende på sistone, men gjorde det ändå bra senast och spurtade fint till slut. I jobben efter känns han fräsch och det är en häst jag har lite förhoppningar på framöver. Spåret var väl inte så bra och han är ingen snabbstartare. Vi körde med urryckare för första gången senast och det gav bra effekt. Barfota fram igen, men nu blir det vanlig vagn istället för hybrid. Halvstängt huvudlag som senast.
8. GLOBE DU CHATELET
- Han har gjort jämna och bra insatser hela tiden. Han skulle egentligen ha startat för ett par veckor sedan, men vi fick stryka på grund av en halsinfektion och det är väl vissa frågetecken runt formen. Vi ska testa två intressanta ändringar, dels ska han tävla barfota bak och dels blir det rycktussar. Hybridvagn och öppet huvudlag som senast. Det är svårt att hålla isär mina två, Globe är jämnare, men Galba är mer igång, hälsar Jörgen.
Jörgen kör Galba och Rikard N Skoglund sitter upp bakom Globe.

Globe de Chatelet och Galba Ringeat

Måndag på Färjestad.

29 mars

V64-3

3 Boycott avslutade fullt godkänt senast efter ha fått göra jobbet sista 600 meterna i tredjespår, men var ändå inte som bäst den dagen enligt Jörgen. Spåret blev fint och han ska ses med bra segerchans.
- Senast var han nog nedsatt av något för han hade högre puls än vanligt efteråt och var inte hundra i travet eller prestationen även om han gick under 1.13 sista varvet. Vi provar igen och här fick vi bra spår i voltstart och han är snabb iväg. Det vore jättekul att testa honom i ledningen och det är plan a. Enda ändringen nu blir att jag kommer gå tillbaka till den balansen han hade före senast, det vill säga järnskor bak och aluminiumskor fram med öppen tå. Så tog han två raka vinster. Senast hade jag satt på honom aluminiumskor runt om, men han fick det inte att flyta i travet då och sprang och slog på sig. Det blir vanlig vagn och öppet huvudlag igen, säger Jörgen.
Adlon Amok startar i lopp tre och återkommer efter ett tävlingsuppehåll och känns fin. Spår 8 ingen höjdare men han behöver loppet och kommer ha nytta av det framöver.

Hästägare på besök!

3 mars
I dag på förmiddagen visade vi upp 2-årsstona Conrads Anette, Al’s Successor och Xanthis Gorgeous för Lasse och Sussie Pettersson (Leejs Foder AB) som äger hästarna.
Efteråt blev det lunch tillsammans, en bra dag!
Al´s Successor, Conrads Anette och Xanthis Gorgeous
Viktor, Rebecca, Jörgen, Sussie och Lasse Pettersson.

V 64 Sundbyholm ikväll!

12. Xanthis Amber (V64-5)
- Hon tränar på ganska fint och känns bra för dagen. Jag kommer matcha henne mer i monté framöver, men nu saknade hon lopp under sadel så det fick bli det här i stället. Jag hoppas och tror att hon kvicknat till med senaste starten, men läget grusar förhoppningarna om någon framskjuten placering. Kan vi tjäna en hygglig peng är jag nöjd. Hon har gått med helstängt huvudlag, men nu funderar jag på att byta till ett norskt. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen. Vanlig vagn i övrigt.
8. Friendwithbenefits (V64-6)
- Hon var klart positiv senast och jag var nöjd med hur hon kändes. Loppet gick lite för sakta egentligen för att passa henne, men avslutningen var därför klart plusbetonad. Det känns som om har gått framåt med loppet, men läget är svårbedömt. Hon gick med norskt huvudlag för första gången senast och det fortsätter vi med tillsammans med den vanliga vagnen. Tar man med några på kupongen är hon värd ett streck, säger Jörgen.

Förutom hästarna på V 64 så gör treårige Black and Quick tävlingsdebut i lopp 2.

V 64 Romme på fredag.

4. Boycott (V64-2)
- Han var mycket jobbad och väl förberedd inför senast och var bra. Han känns fin efteråt och jag hoppas han gått framåt ytterligare med loppet i sig. Däremot kanske vi inte kan vinna från dödens den här gången utan måste ha lite mer flyt, men jag tycker han ska räknas. Han har bara varit ute bakom bilen någon gång tidigare och öppnade väl inte så bra då och jag tror väl inte att han kommer öppna så snabbt den här gången heller, men det kan vara bra och få ryggresa nu. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och skor runt om som senast, säger Jörgen.