V 75 på Åby!

Lördag 9/12 Åby 
V 75-1  4. OMEGA SUPERSTAR
- Hon har gjort två fina lopp i rad och har bra form. Jag är nöjd med hästen, läget och kusken men det måste bli fast vinterbana och bra tempo på loppet för hennes del, det får inte bli lös bana. Skor runt om är ett frågetecken eftersom hon fungerat så bra barfota. I övrigt inga ändringar, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V 75-6   6. CORONA PARK
- Hon tappade en framsko någon gång under slutvarvet senast, blev rullig och galopperade till slut. Det var synd för det var gott om krafter kvar i mål och hon var okörd. Formen är bra och nu får vi se till att skorna sitter på hela vägen. Hon har gått med skor runt om från och till och gjort det helt okej. Läget blev spännande och Mika Forss kör som han vill. Senast rycktes inte norsken men det gjorde jag näst senast och fick ett jäkla svar, så det blir norskt igen. Det blir vanlig vagn nu i stället för amerikansk vagn som hon haft på sistone. Hon hade huvudstång senast. Kanske får hon en halv huvudstång på sig nu eller en can’t see back eller något sådant, hälsar Jörgen.

Omega Superstar
Corona Park

V 86 solvalla 29/11!

V 86-6
6. CONRADS ANETTE
- Hon fick inte riktigt fritt senast heller och hade krafter kvar i mål som hon haft nu två lopp i rad då inte tussarna dragits på henne heller. Hon har haft en historik av att inte trava i voltstart, men med norskt huvudlag har det fungerat som hon får gå med nu. Hon har visat uppåtform på sistone och med tanke på läge och spetskusk så kanske hon är streckvärd på fyra-fem hästar. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart. Planen är barfota runt om.

V 86-8
9. SUN'S AMBITIOUS
- Han är inne i en jäkligt fin trend nu. Han har galopperat mycket i svängarna, men är starkare nu och har hittat självförtroende. Över 2640 meter så behöver han gå i ryggar då han kan bli lite för varm om han går först. Han måste ha lite flyt, men det är uppåtform. Senast var första gången jag ryckte huvan på honom, men han hade lite bomull kvar i öronen. Jag har tänkt att han ska gå utan bomull i öronen. I övrigt inga ändringar, barfota fram och vanlig vagn, hälsar Jörgen.

Conrads Anette.
Sun´s Ambitious

v 64 på sundbyholm 28/11!

5. Win Together (V64-4)
- Han har gjort tre bra lopp i rad. Senast fick han gå med norskt huvudlag och det blev en växel till. Jag hade typ 1.12,8 sista varvet. Nu är han ute på sin favorit distans, fick bra läge och jag kommer köra för att få spets. För tre starter sedan släppte jag spets då han fick tryck av favoriten och sedan blev tvåa i mål. Nu räknar jag med att han blir betrodd och då kanske vi kan få sitta i fred i ledningen. Vi får se hur det blir med balansen. Det är väl fifty-fifty om han går barfota eller inte. Han höjde sig utan skor, men samtidigt inte mer än fem-tio procent så skor fungerar bra. Nu blir det nog amerikansk vagn då det är bilstart.

9. Diamond Sox (V64-6)
- Senast var det lös bana och hon gick med sommarskor. Hon kom aldrig in i loppet, fick svar i början så det blev tufft. Hon kan bättre, men travade i alla fall bra så det får jag ta med mig. Nu blev det ett bra lopp och det ser tufft ut på förhand. Det blir inga ändringar.

12. Future Sox (V64-6)
- Hon var duktig vid vinsten senast och har fin form. Nu blev det några riktigt bra emot och hon får nog svårt från tillägg. Hon gillar att jaga och får hon rätta ryggarna så här hon speedig. Hon har en bättre chans än Diamond Sox. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart, annars inga ändringar, hälsar Jörgen.

Win Together
Diamond Sox
Future Sox
Omega Superstar
Caradja

GS 75 på Rättvik 26/11.

GS 75-1
1. CARADJA
- Jag var nöjd med henne senast. Det var två bra hästar hon förlorade mot och det gick fort sista halvvarvet. Hon känns fin efteråt och formen verkar bra. Spår ett är inte fel. Calle fick visserligen inte iväg henne så fort senast, men vi hade lättat balansen och hon var inte van. Jag hoppas hon ska öppna snabbare nu och jag har inget emot om det skulle bli spets och slut. Eventuellt blir det brodd bak, men vi får kolla lite med vädret.

GS 75-7
12. OMEGA SUPERSTAR
- Jag var lite överraskad att hon vann senast. Samtidigt blev det hårt tempo hela vägen, vilket hon gillar. Det kan det bli nu också, men nu är det desto fler hästar med i loppet, vilket så klart gör det svårare. Det är ingen häst som gillar att gå ute i spåren och egentligen är spåret fel, men det är dåligt med lopp i hennes klass, varför hon fick gå ut här. Det är ingen häst man lutar sig mot, och det är mycket om och men, men det kan gå om det blir hårt tempo samt en ryggresa. Jag hoppas på mjuk bana och att det går att köra barfota runt om igen. Det vore ett plus, hälsar Jörgen.
Frazze

Final för Frazze!

V 86-8
Disco Volantes lopp - Final Solvallaserien.
9. FRAZZE
- Han var inte som bäst senast. Visst, det blev lite småkörning här och där, men han skulle ändå gjort bättre. Jag har svårt att sätta fingret på vad det beror på. Han är alltid fin när han gör comeback efter 6-8 veckor, men sedan i starten efter backar han nästan alltid. Jag måste prova att ändra något och har därför lättat på träningen inför detta. Jag har kört mycket med honom när han haft bra spår och kanske är det bara positivt med bakspår, så att han får spara speeden till slut i stället. Han möter också bra hästar och jag smyger gärna i det här sällskapet. I och med att han var sämre än väntat senast får jag hålla nere förväntningarna. Vi ändrar nog ingenting - barfota runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn, hälsar Jörgen.

Clarisse och Lovisa.
Jörgen och Diamond.

GS 75 på färjestad 19/11!

GS 75-5
8. CLARISSE LEEJS
- Hon var speciell senast, men jag tror att det var på grund av balansen som hon inte riktigt fungerade. Det är dåligt läge nu och då går det väl inte att tro på någon större segerchans. Vi får hoppas att hon kan hitta ner i något vettigt läge och göra ett bra lopp, så får vi se hur långt det räcker. Inga ändringar utöver skor runt om.
GS 75-7
5. DIAMOND SOX
- Hon är ute över rätt distans och uppgiften ser allmänt lämplig ut på förhand. Hon gick bra senast och håller alltid farten hela vägen. Hon har öppnat ganska bra någon gång, men hon är ganska "frisk" första biten och därför så blir det väl ingen laddning första biten. Hon kan ändå öppna bra och bör vara med i främre träffen direkt, och det är där hon trivs bäst. Inga ändringar, hälsar Jörgen.

frazze på v 86!

Solvalla och V 86 på onsdag och spännande förutsättningar för Frazze.

3. FRAZZE V 86-8.
- Det här blir en spännande start. Han kändes fin senast och vann med krafter kvar den gången. Jag hoppas att han börjar komma i så där riktigt bra form nu igen. Allt känns i alla fall fint och vi har bra läge. Hästen är kusligt snabb första biten och jag kommer ladda vad som går från start. Jag har en bra häst och tycker att han ska räknas med bra segerchans igen. Halvstängt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn, hälsar Jörgen.

inför v 64 på sundbyholm 6/11.

3. Conrads Anette (V64-4)
- Hon var inte riktigt hundra senast och är behandlad, men tränar klart förbättrat och hon brukar tävla bra efter uppehåll. Vi kör också maxat nu med barfota runt om och amerikansk vagn. Det kan också bli någon mindre laborering med huvudlaget, men det får vi se. Det är några bra emot men hon gör nog ett klart bra lopp och så får vi se hur långt det räcker.
1. Sun’s Ambitious (V64-5)
- Han var inte kurant näst senast och hade pausat kort innan senast då han var mycket bättre, men han fick stryk av en häst som var bra helt enkelt. Det blev fina förutsättningar nu då han trivs allra bäst just på innerspår där han springer rakare och finare och jag provar gärna i ledningen om vi håller upp. Jag ska testa ryckhuva under veckan och det troliga är att han går med en sådan för första gången vilket känns spännande. Det är synd att de bra tilläggshästarna sitter nära inpå oss direkt, annars ser det ganska vettigt ut.   
3. Solkattens Lucas (V64-5)
- Han blev lite för het senast och kvävde sig, annars kändes han fin och jag tror inte att det är någon större risk att det händer nu när det är voltstart. Han är snabb ut i båda disciplinerna och hästen trivs väldigt bra med Jepson. Vi växlar om från fasta skygglappar till ett norskt huvudlag mest troligt vilket jag tror kan passa bra. Med ett fint lopp skiljer det inte så mycket mellan mina två hästar. 

Conrads Anette.

11. Diamond Sox (V64-6)
- Jag drev henne i galopp på upploppet senast och det var kanske ett tredjepris som rök. Men hon är lite svår, om det blir för ojämnt kört hinner hon inte riktigt med och hon vill helst ha hårt och ganska jämnt tempo i den främre träffen. Stoloppen blir sällan körda så och läget blev kallt, men vi behåller bakskorna på då hon blir lite stabilare och dessutom är det lite läge att prova norskt huvudlag för första gången. Hon har gått med öppet hela livet och jag tror att det kan göra henne lite mer på alerten till slut när det drar ihop sig om vi kan nyttja skygglapparna. Det är ändå svårt att tro på någon större chans från läget, hälsar Jörgen.

Innan tävlingarna kvalar Pay Me.

Breeders’ Semifinal på söndag!

9. LILIAN YOUNG. V 75-4
- Hon var inte alls bra senast men det visade sig att hon var röd i halsen när vi kollade upp henne efteråt. Hon fick ta det lugnt ett tag och har nu tränat på i ungefär en månad. Hon hade kanske behövt ett lopp i kroppen, men jag tycker att hon känns fin och läget blev passande. Förhoppningsvis räcker det till att kvala in till final. Barfota fram, amerikansk sulky och norskt huvudlag, hälsar Jörgen.

V 64 på sundbyholm med hästägarkristallen!

4. Wyoming Lad (V64-2)
- Det har strulat med travet sedan tävlingsdebuten i mars och vi har slipat länge på att förbättra det. Han har dessutom blivit valack så jag hoppas det slår väl ut. Han har gått 1.19,0/2100 meter och är förberedd, men det råder ingen toppform. Skulle han vara bland de tre är jag nöjd. Skor runt om och öppet huvudlag.
3. Corona Park (V64-3) Hästägarkristallen
- Hon gjorde det bra som trea senast, men åkte tyvärr på en halsinfektion och har pausat. Den här starten är ett led i matchningen inför höstsäsongen och prio ett är att hon gör ett bra lopp. Barfota bak och helstängt med en murphybländare på vänster sida. 
4. Diamond Sox (V64-3) Hästägarkristallen
- Hon vann på ett bra sätt senast och håller fin form. Hon är tuff och tål att göra en hel del jobb så jag har goda förhoppningar om att slåss om segern. Barfota runt om, öppet huvudlag och rycktussar. 
3. Solkattens Lucas (V64-5)
- Han var inte som bäst på Åby senast och blev åtgärdad efter det. Han känns fin och hamnar bra på direkt från spår tre. Jag har haft lite nedåtgående form på vissa hästar och han är lite svårbedömd, men han såg fin ut i torsdagens jobb och jag hoppas att han gör en bra prestation. Barfota runt om, amerikansk sulky och halvstängt huvudlag. Han gick med blinkers senast.
11. Future Sox (V64-6)
- Hon var inte som bäst senast och fick därför pusta lite. Jag tror och hoppas hon kommer vara bra direkt, men spår elva är inte det bästa. Det är bara att hoppas det blir lite körning där framme, då fäller hon många till slut. Skor runt om, vanlig vagn och troligen ett norskt huvudlag, men det hade hon senast så det är inget nytt, hälsar Jörgen. 

Dessutom så är det dax för premielopp för Fixa Vendil, start kl  17.50.

22 okt

Joanne Leejs

V 86 PÅ SOLVALLA 4/10!

V 86-8.
4. JOANNE LEEJS
- Det blev helt fel senast, så det är inte mycket att prata om. Hon följer bilen från start och kommer nästan garanterat sitta i ledningen in mot första sväng. Jag har dålig koll på motståndet, så taktiken måste jag klura lite mer på inför starten. Uppladdningen med senaste loppet är så klart inte optimal, men allt verkar i alla fall vara bra med henne. Öppet huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om. Hon har vunnit sina lopp från ledningen och det är nog en spetshäst, men om det passar att köra i täten i den här omgivningen är inte självklart bara för det. Hon har dessutom en tendens att bli lite vass och kort distans är nog därför också hennes bästa, så det är verkligen lite lurigt på förhand, hälsar Jörgen.

Sun’s Ambitious

V 86 på Solvalla 27/9!

3. SUN’S AMBITIOUS V 86-6.
- Var klart bra på Gävle, men jag var inte lika nöjd senast. Han var inte helt hundra i stilen och jag kunde aldrig flytta ut honom. Han är bra när han är hundra fräsch. Han är behandlad efteråt. Det är tuffare motstånd nu, men han lär få en fin position och tjänar fina pengar om han håller sig till trav, säger Jörgen.

I lopp 6 (V5-5) startar CORONA PARK i ett fyraåringslopp för ston, utgångsläge spår 6 bakom bilen, spännande! 

LE MONT-SAINT-MICHEL-PONTORSON.
Ja, det är där DOLLAR DOC startar kl 17.20. Eric Raffin sitter i sulkyn i ett lopp över 2675 meter. Loppet ser du på letrot.com 

Future Sox

V 75 på Sundbyholm!

Dags för V 75 på hemmaplan och vi selar ut fyra hästar under dagen.

V 75-4
6. FUTURE SOX
- Hon spurtade bra senast och såg fin ut. Hon var sedan bra även i fredagsjobbet och då bestämde vi oss för att anmäla hit. Det är visserligen en fyraårig märr mot gamla uvar och vi får se hur hon står sig. Formen är i alla fall bra och det blev också ett bra läge. Jag hoppas kusken pluggar springspår i veckan för då borde det vara bra chans till ledning. Väl där ser jag sedan inte vem de skulle släppa till. Är banan fast och fin kör vi nog barfota runt om. Norskt huvudlag som senast, säger Jörgen.

SOLKATTENS LUCAS (V4-1) gör debut i monté med Jonathan Carre, Lucas vann i sin senaste start vilket innebar en plats i finalen i Amatör-SM på Åby 30/9.
DIAMOND SOX (V4-2) startar i en spårtrappa för ston.
ROYALTY AMORE startar även han på V4-an(V4-3), Treårige Royalty tog sin första seger i senaste starten.

Lilian Young

Breeders´Crown-försök för Lilian Young!

Långresa blir det för LILIAN YOUNG som på torsdag ska till Bodentravet och försöka ta sig till Breeders´Crown-semifinalen för fyraåriga ston, Ulf Ohlsson i sulkyn och utgångsläget är spår 8 bakom bilen. Bland de fyra främsta så blir det semifinal på Solvalla senare i höst.

På torsdag är det också dags för OMEGA SUPERSTAR att göra debut i monté och med Jonathan Carre i sadeln på Gävletravet!

12 sept   

Joanne Leejs

V 86 med Joanne 13/9!

V 86-4   9. JOANNE LEEJS
- Hon var fin på Visby och vann lätt med krafter kvar. Hon har tagit det rätt så lugnt efteråt och känns bara bra. Från det här läget behöver vi lite tur och hon behöver vara bättre än senast för att vinna. Hon gick med rycktussar senast ,men de blev aldrig ryckta. Skor bak och jag var inne på att stänga in henne senast, men hon var riktigt laddad så jag undgick det, nu med bakspår kanske det skulle funka men vi får se efter värmning, säger Jörgen.

I lopp 3 (V5-2) är det dags för MISSMONEYMAKER från bricka 1, loppet är över 2 140 m voltstart. I lopp 6 (v5-5) startar CORONA PARK  i ett uttagningslopp till Amatör-SM, kan vi fixa 2 hästar till finalen? Distansen är 2140 m auto och utgångsläget är från spår 2. Solkattens Lucas är redan klar för finalen på Åby 30/9.

12 sept

Spännande och intensiv vecka!

Solvalla på onsdag och dags för MISSMONEYMAKER, CORONA PARK (Uttagningslopp Amatör-SM, kan vi fixa 2 hästar till finalen?) och JOANNE LEEJS. På torsdag är det dags för OMEGA SUPERSTAR att göra debut i monté och med Jonathan Carre i sadeln på Gävletravet!
En aning längre resa blir det för LILIAN YOUNG som ska till Bodentravet och försöka ta sig till Breeders´Crown-semifinalen för fyraåriga ston, Ulf Ohlsson i sulkyn och även det på torsdag.

På lördag är det V 75 på hemmaplan och vi selar ut fyra hästar! SOLKATTENS LUCAS (V4-1) gör även han debut i monté och även han med Jonathan Carre, DIAMOND SOX (V4-2) i en spårtrappa för ston, ROYALTY AMORE startar även han på V4-an. (V4-3)
I V75-4 är det dags för FUTURE SOX i ett lärlingslopp och med Carl-Philip Lindblom i sulkyn.
På söndag ska DOLLAR DOC ut på Vincennes igen och den här gången blir det monté och med Jonathan Carre i sadeln!

Auktion är det både fredag och lördag och då Next Generation Sale på Sundbyholm och självklart är vi på plats.
Som sagt, spännande vecka blir det!
11 sept

Frazze och Amanda

V 86 för Frazze!

V 86-6 Solvalla
6. FRAZZE
- Han blev överflygad i första sväng senast och kunde inte hålla upp ledningen. Han gjorde sammantaget ett bra lopp och rekordsänkte igen. Han har hunnit gå två lätta jobb efter det och känns fin. Framspår blev bra och den spontana tanken är att ladda mot spets. Det är hans favoritdistans. Det blir googles, jänkarvagn och barfota runt om, inga ändringar, säger Jörgen.


22 augusti

Future Sox och Amanda
Jörgen, Diamond och delägaren Karin Eriksson

V 75 på Romme 19 augusti!

V 75-1.
9. FUTURE SOX
- Hon fick bakspår nu vilket var synd. Hon är uppfräschad efter senast och har tränat bra efteråt. Hon står perfekt inne på pengar så vi måste testa här. Jag tycker det såg lite småtrevligt ut. Det kan eventuellt bli bakskor nu.
V 75-2.
6. DIAMOND SOX
- Hade varit ifrån ett tag inför senast och var bättre än vad jag väntat mig. Barfota gav en extra växel. Det är lite av en slugger och distansen borde vara till hennes fördel. Hon agerar lite trögt i loppen och jag ska kolla med kusken om vi ska stänga in henne lite, hälsar Jörgen.
Frazze

V 75-final för Frazze!

V 75-1   Åby 12 augusti 

2. FRAZZE
- Tycker jag gjorde det klart bra senast. Han var inte som bäst i Gävle och fick en paus efter det. I comebacken blev det helt fel, men nu senast visade han att formen är på väg igen och han svarade för en fin prestation. Nu fick vi perfekt utgångsläge och Mika får lägga upp taktiken här. Oavsett kommer det nog bli bra i och med att Åby har open stretch. Det var några riktigt bra hästar med i loppet, men min häst är inte så tokig själv så vi får se hur långt det räcker. Vi körde med googles-huvudlag för första gången senast, vilket fungerade bra. Det kör vi med igen. Inte några andra ändringar är aktuella heller, hälsar Jörgen.

Breeders´Crown för fyraåriga ston!

V 86-7   Mantorp 9 augusti
1. LILIAN YOUNG   - Det har strulat med sjukdomar i sommar och därav uppehållet. Hon känns fin, men kommer behöva loppet och prio ett är att gå vidare. Läget blev bra och hon är väldigt snabb ut, men det lutar åt att jag gärna vill ha en bra rygg. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag, hälsar Jörgen.

CORONA PARK går ut i ett stolopp i lopp 11. Bricka 7 i första volten över distansen 2140 meter.

Lilian Young
Corona Park

V 64 på Solvalla 8 augusti!

4. WIN TOGETHER (V64-4)
- Han tappade luften näst senast, men såg ut att klara det loppet bra så vi testade honom igen och då stod han för en bra insats igen och blev tvåa. Han fick ett bra utgångsläge och borde kunna komma hyggligt till i loppet. Lång distans är knappast någon fördel även om han klarar den. Jag hoppas på en ny bra insats, men vinna blir sannolikt svårt.

5. JONNE LEEJS (V64-6)
- Hon kom fel på det senast och det loppet är bara att glömma. Hon fick i alla fall en rejäl genomkörare så hon har sannolikt gått framåt en del formmässigt. Femtespåret är inte optimalt och även om hon normalt klarar det så kommer hon att tappa inledningsvis. Hon får gå med i ryggar och sedan får vi se hur långt det kan räcka, hälsar Jörgen.

Win Together och Lovisa som kör ikväll!
Joanne Leejs

V 64 på Färjestad 7 aug.

 
- 7 Conrads Anette
 (V64-5/DD-1) kommer från en sämre prestation i Årjäng. Det var bra hästar emot och hon fick punktering 600 meter från mål. Var har kollat upp henne men inte hittat några fel. Det blir bakskor och vanlig vagn och vi ändrar tillbaka till open-eye, senast tävlade hon med norskt huvudlag.

- 11 Ballerina Indika (V64-5/DD-1) kommer också från en lite sämre insats efter att ha gjort två fina lopp. Det blev omstarter och hon är strulig när det är voltstart och tappade 20 meter och hamnade i sjätte par utvändigt. Det blir nog bakskor och nu blir det goggles, hälsar Jörgen.

Diamond Sox

V 75 på Rättvik 5 aug!

9. PRECIOUS THING  V 75-5.
- Hon avslutade bra som femma i ett ganska tufft gäng i den senaste starten. Efter det har jag behandlat henne för pollenproblem, vilket hon har dragits lite med nu under sommaren. Jag körde jobb idag (måndag) och var nöjd med henne så formen borde vara fortsatt fin. Utgångsläget är lite lurigt då häst nummer 2 Samedi inte är så snabb ut så vi får se vilken rygg som kusken väljer. Inga ändringar, hälsar Jörgen.


I lopp 12 startar DIAMOND SOX efter ett tävlingsuppehåll. Spännande uppgift från bricka 2 i ett lopp över 2140 m voltstart.
4 aug.

V 75 på Axevalla på lördag!

V 75-4. 9. BALLERINA INDIKA

- Hon har dokumenterad form. Näst senast körde jag snällt och hon gick fortast över upploppet. Även senast avslutade hon bra efter en invändig löpning. Hon känns som en retad tiger hemma i träning så formen verkar riktigt bra. Däremot är hon inte den enklaste i voltstart och inte heller från spår två. Kanske har hon lite fördel av att det är springband i alla fall. Jag tror inte hon galopperar, men hon kan dumma sig lite och tappa värdefulla meter i inledningen som från spår fyra för tre starter sedan då hon hamnade för långt bak. Vid överpace tror jag hon kan räcka en bit då hon är spurtstark och det kan bita bra över det långa upploppet. Hon har gått med franska goggles på sistone och fungerat bra med det, men jag vet inte om jag vågar ha det i voltstart. Jag får klura på det i veckan, det kanske kan bli något annat huvudlag som norskt eller så. Senast hade hon bakskor, men nu blir det barfota runt om. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart. Förra gången var det amerikansk vagn.

V 75-6. 5. FRAZZE

- Han borde ha gått framåt med loppet senast då han var lite rund om magen. I själva loppet blev det fel och han var inte så trött efteråt. Läget blev bra och han trivs i främre träffen. Han är en bilföljare så taktiken är rätt klar. Barfota runt om fungerade bra senast och det blir likadant igen samt helstängt huvudlag och amerikansk vagn. Jag hoppas han är fräsch och fin på lördag för då ser uppgiften spännande ut, hälsar Jörgen.

Future Sox

Stochampionatskval 14 juli!

6. Future Sox (V64-1)
- Hon håller en bra nivå och jag var väldigt nöjd med henne senast. Nu blir det skor fram istället för barfota fram, jag tror inte det kommer påverka så mycket. Hon går från alla positioner och är spurtstark i ryggar. Norska huvudlaget ska eventuellt sättas på, hälsar Jörgen. Startar på Axevalla gör även Clarisse Leejs i lopp 10.

Conrads Anette drar till Årjäng även det på fredag och Årjängstravets final!
14 juli

V 86 på Solvalla 5 juli!

V 86-4
9. PRECIOUS THING
- Hon var duktig senast efter att ha fått ett tufft lopp. Läget den här gången kan vara passande och planen är att hon ska få ett lopp i draget. Det är många bra ston med, men får hon sin resa så kan hon mycket väl ta en framskjuten placering. Barfota fram och norskt huvudlag som senast, men nu åker jänkarvagnen på.

V86-6
1. FUTURE SOX
- Hon har gjort det bra på slutet och håller fin form. Spår ett kan vara chansartat, men förhoppningsvis kliver hon iväg på ett bra sätt och då bör vi hamna vettigt på det. Tanken är att hon ska ut i Stochampionet om två veckor, men med det sagt så kör vi givetvis för seger nu. Barfota runt om och öppet huvudlag som vanligt, men det kan bli första gången med amerikansk sulky nu.


V 86-8
2. FRAZZE
- Han har gjort väldigt bra prestationer i år, men senast var han sämre och blev trött. Jag tror dock att det var banan som spökade, den var väldigt lös och det är ingenting som han gillar. Han känns fin i träningen och jag tror att formen ska vara god. Läget är perfekt och kommer vi till ledningen är jag inte främmande för att prova där. Barfota runt om, amerikansk sulky och helstängt huvudlag, hälsar Jörgen.

Precious Thing
Frazze
Future Sox

V 64 på Årjäng 30 juni!

8. Win Together (V64-2)
- Han var jättefin senast och gick i mål med sparade krafter trots fin tid i ett stenhårt gäng, och det borde inte vara tuffare emot här i alla fall. Spår åtta var inte vad vi hade hoppats på men hästen är fint i ordning och under utveckling så jag är ändå glad att vi fick ett framspår framför ett bakspår. Hästen känns mogen att lättas nu till barfota fram vilket jag tror ska slå väl ut, det är första gången för honom, och vi fortsätter med den amerikanska vagnen han tävlat i på slutet.   
7. Conrads Anette (V64-6)
- Hon höll mycket starkt senast efter att ha fått ganska rejäl uppvaktning under vägen och formen ska vara på topp. Hon är anmäld barfota runt om igen men jag måste kolla av fötterna lite närmare inpå start, det är inte säkert att hon kan gå utan skor bak men det är barfota fram som är viktigast. Vi testar den amerikanska vagnen igen nu vilken hon inte tävlat i jättemycket och jag tror det blir bra. Sköter hon sig kommer hon att göra ett bra lopp och hon brukar sköta sig när det är bilstart, hälsar Jörgen!

I lopp 1 gör det treåriga stoet Razzia tävlingsdebut!

I lopp 6 (V5-5) startar Corona Park i ett fyraåringslopp för ston och då med 40 meters tillägg och det ser spännande ut på förhand!

Win Together och Lovisa
Conrads Anette och Herman.
Razzia
Corona Park

Precious Thing på V 86!

- 13 Precious Thing (V86-7/DD-1) känns fin i jobben. Nu går vi ut i volt i brist på andra lopp, det är dåligt med lopp i hennes klass, och det är väl 50-50 att hon går iväg. I de två voltlopp som hon har gjort i år har det inte varit i närheten. Men då har jag kört med helstängt huvudlag, nu kommer jag öppna upp och köra med norskt huvudlag i hopp om att hon ska vara lite tryggare från början. Chansen kanske ökar lite nu när vi har dubbla springband och hon får sköta sig själv lite. Felfri är det inte omöjligt att hon vinner. Det är en häst med fin kapacitet och 2 600 meter har hon gått bra över förut, hälsar Jörgen.

Dollar Doc

V 64 på Romme 9 juni!

9. Dollar Doc (V64-5)
- Han hade tränat bra inför årsdebuten senast, men det gick väl sakta på mellanvarvet för att vi riktigt skulle bli aktuella – hade han haft lopp i kroppen kanske jag hade varit mer offensiv och kört framåt och då kanske vi hade varit tvåa bakom Global Beware. Efter det har jag försökt komma med i Frankrike men inte hittat något riktigt bra lopp där vi varit säkra att komma med, så då har det blivit lite långt mellan starterna. Han känns dock väldigt fin, och bakspår gör inte något då han ändå inte är någon startraket. Han gick barfota fram senast men nu blir det optimala barfota runt om. Han kan förhoppningsvis vara med ganska långt framme, hälsar Jörgen.

Gabbi Leejs startar i lopp 5 (V5-4) från bricka 4 med Marcus Lilius i sulkyn.

Största travhelgen är här!

Nu är det dags för årets höjdpunkt och stallet har tre hästar till start under lördagen!

V 75-2. 4. BALLERINA INDIKA 
- Vi har inte fått någon "wowfart" på henne i senaste starterna. Senast kunde hon inte riktigt vara med från början, fick dödens och höll väl sedan okej som fyra. Jag tror det kan passa bra med Svanstedt, hon springer lite med handbromsen i och jag hoppas han kan få fart på henne. Vi tar av käken när det är volt och jag tror och hoppas därmed att hon tar sig iväg. I övrigt barfota runt om och mest troligt helstängt huvudlag. Vi växlar lite mellan det och open eye som det var senast. 

  V 75-2. 8. FUTURE SOX 
- Hon är duktig och ofta med långt fram. Senast gällde ett tufft lopp och efter att ha hamnat sist gällde femtespår runt sista sväng och insatsen var rejäl. Hon är ännu lite grön, men kommer alltmer. Min häst är ingen raket i volt, men det är kanske på innerspår man ska vara i dessa lopp? Nu blir det första barfota, vilket jag har väntat med. Hon har tävlat med öppet huvudlag hela karriären och vi fortsätter med det. Mina två hästar känns ganska jämna kapacitetsmässigt sätt och den som får det bästa loppet ska också ses med bäst segerchans.

V 75-3. 7. PRECIOUS THING
- Hon har gjort det bra på sistone, en tuff märr som tål att göra en del på egen hand. Nu är det betydligt tuffare emot än senast och läget är dessutom lite chansartat. Känns dumt att backa med en startsnabb häst varför vi får testa framåt för att se var vi kan tänkas hamna. Visst kan det bli tufft, men detta loppet kommer säkert att gå snabbt och då gäller det att tidigt vara med i den främre träffen. Helstängt med ryckhuva, amerikansk vagn och barfota fram igen, hälsar Jörgen.


V 75 på Gävletravet 20:e maj!

V 75-5  STL Klass I

3. FRAZZE
- Han har gjort flera bra lopp på sistone men i den senaste starten var han lite sämre än vad jag hade hoppats på. Visserligen mötte han tuffa konkurrenter men jag tycker ändå att han borde ha fått en placering med sig hem. Han känns som han ska i jobben och nu är han tillbaka i sin ordinarie klass. Utgångsläget blev bra och han kan dessutom öppna bra från början. Inga ändringar är planerade.

V 75-7  STL Diamantstoet

3. CONRADS ANETTE
- Hon hade ett tråkigt utgångsläge senast men gick bra och jag hade runt 1.12 sista varvet på henne. I voltstart har hon varit lite svår men vi provar att ta bort checkremmen på henne och hoppas att det ökar chanserna till en felfri avgång. Nu kommer hon att gå barfota runt om, senast hade hon bakskor på fötterna, hälsar Jörgen.

V 86 på Solvalla med Margaretas tidiga unghästserie!

V 86-6  Margaretas unghästserie Fyraåringslopp ston
7. LILIAN YOUNG
- Hon har fått mycket träning i vinter. Hon hade inte gått så snabbt och det snabbaste var väl ett 1.18-jobb drygt fyra veckor innan årsdebuten. Tanken var att hon skulle startat på skärtorsdagen, men hon blev lite snorig inför det och jag avstod därför. Årsdebuten blev därför senast i kvalet till Drottningpokalen och jag var fullt nöjd med det också. Hästen var bra, men det löste sig inte perfekt och det var bara att prova igen. Det är väl inte helt omöjligt att hon gått framåt, men är hon bara lika fin som senast förväntar jag mig att hon är med och gör upp om segern. Spår sju är så klart inte det bästa, men jag tar hellre framspår än bakspår då det lätt kan häxa. Härifrån är det bara att köra framåt och försöka få en bra position. Jag hade tänkt hon skulle tävla med skor runt om. Det är inget jätteminus utan hon gjorde några bra lopp i fjol också med skorna på. I övrigt blir allt troligtvis som senast -
norskt huvudlag och jänkarvagn.
V 86-8   Margaretas unghästserie Fyraåringslopp Hingstar/Valacker
10. FRAZZE  
- Han var bra senast. Jag är jättenöjd med honom och han blir bara bättre och bättre. Det var synd på läget för jag tror aldrig han har bommat ledningen från framspår. Det är ingen typisk spetshäst, men han hade fått en bra position, vilket gjort att man kunnat hänga på till en fin placering. Bakspår sätter därför ner förhoppningarna och från det här spåret kommer det behövas mycket mer tur. Vi ändrar inget mot senast - barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, hälsar Jörgen.

I lopp 4 (V5-3) startar WIN TOGETHER med Lovisa Bernmark i sulkyn i ett Lärlingslopp - Guldklockan 2023, utgångsläget är bricka 7 bakom bilen. (Nr 1 och 2 är strukna så det blir spår 5 bakom bilen.) 
2 maj

Lilian Young
Frazze
Win Together
Future Sox och Amanda

Future Sox på V 75!
Jägersro 22 april

V 75-4   7. FUTURE SOX
- Hon var riktigt bra på Momarken senast, men blev lite sliten efteråt och det var fullt förståeligt med tanke på hur banan var den dagen. Hon har tränat på och kändes jättefin i måndagens jobb och jag tror hon är redo för en stark prestation. Läget är okej, men det är ingen blixt från start och vi får se lite hur det blir kört i början. Jag kommer dock vara offensiv med henne och distansen är en fördel. Skor runt om, öppet huvudlag och rycktussar, säger Jörgen.

V 75-finaler på Solvalla 25 mars! 

V 75-2
9. FRAZZE

- Jag tyckte inte det var samma tryck i Frazze senast, vilket kan ha berott på att han startade vecka-vecka. Bakspår är ett litet minus men hästen känns fin i träningen och ryggarna ser inte så tokiga ut. Man måste ändå vara realist med tanke på att det är en final och sträcka sig till platschans. Senast körde jag fram i dödens men nu är det läge att ge honom en snällare löpning. Jag har svårt att ranka mina två i loppet mot varandra, utan den som får bästa resan är nog först. Det blir precis som senast barfota fram, helstängt huvudlag, rycktussar och så åker jänkarvagnen på när det är autostart.

8. SOLKATTENS LUCAS

- Jag var förvånad över hur hästen kunde komma tillbaka och vinna senast med tanke på att han inte riktigt hade travet med sig i början.
Nu har vi fräschat till hästen lite efteråt och även tränat honom med en lite annan balans. Jepson får köra som han vill men jag hoppas att Solkattens Lucas är bättre i travet och svarar för en fin prestation. Sedan får vi se hur långt det kan räcka. Vi hade ändrat mycket inför senast, franskt google-huvudlag och en längre käk samt dessutom barfota runt om. Siktet är att köra på samma sätt igen och förmodligen blir det ingen jänkarvagn heller från det här iskalla läget. I sådana fall måste jag låna en eftersom Frazze ska tävla i min.
V 75-7
6. READY DOC

- Han kanske är den av mina tre inom V75 som har störst chans att vara längst fram, men samtidigt är Ready Doc inte heller något att hålla i handen. Han hade det lite kämpigt i kurvorna senast på Bergsåker, så nu har vi fräschat till honom lite och jag är som sagt jättenöjd med hur han känns i jobben. Om hästen löper upp till sin fulla kapacitet skulle han kunna dyka upp bland de tre främsta. Han kan lägga iväg rätt bra men vi behöver lite flyt. Det blir barfota fram, hälsar Jörgen.

I lördagens första lopp (V 4-1) startar CORONA PARK från bricka 7 bakom bilen i  Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston.
Frazze
Solkattens Lucas och Lovisa.
Ready Doc
Corona Park

V 75 på Momarken 18 mars.

Vi tar Future Sox och Ballerina Indika med oss till Momarken på lördag, dessutom kör Jörgen Dark Roadster i Guld-divisionen.   

V 75-2
11. FUTURE SOX
-  - Det strulade en del för henne som treåring. Under vintern har hon fått starta på lite mer kontinuerligt och hållit sig fräsch. Det är en häst jag har hållit högt hela tiden egentligen. Formen ska vara bra men det är helt annat motstånd nu jämfört med senast. Blir det lite tempo och hon får gå med i ryggar spurtar hon nog bra. De två senaste starterna har vi lättat henne till aluminium runt om. Vi fortsätter med det, öppet huvudlag och rycktussar.

V 75-5

2. BALLERINA INDIKA
- Hon har varit hyggligt snabb ut tidigare. Nu har hon kommit upp i klass och det är svårt att veta hur snabb hon är här, hon kanske bara är medel ut. Plan A är att hitta till ledningen i alla fall men hon lär hamna i främre träffen oavsett och hon går från andra positioner med. Hon var fullt godkänd i årsdebuten och borde ha gått framåt med det loppet. Nu blir det barfota runt om, jänkarvagn och open eye i stället för helstängt. Det trivs hon med, hälsar Jörgen.

Future Sox
Ballerina Indika

V 64 på Sundbyholm 13 mars!

5. Corona Park (V64-1)
- Hon var sjuk i sin senaste start och haft en paus efter det. Hon är mycket jobbad inför det här och det ska bli spännande att se vad hon kan leverera. Jag har lite förhoppningar på henne under året och det här ett första steg i den matchningen. Det blir ingen snabbstart från det här läget, men jag hoppas ändå på en vettig position. Öppet huvudlag, vanlig vagn och barfota bak.

5. Precious Thing (V64-5)
- Hon har varit borta länge och jag vet inte riktigt vart jag har henne för dagen. Hon har som snabbast gått 18/2100 och det var jag nöjd med och det är också det snabbaste hon gått inför det här loppet. Hon kan öppna bra och borde få en bra position med bara fem på startvolten. Distansen har hon fungerat bra på tidigare och det ska bli spännande att se vad hon gör såhär direkt efter vila.
Helstängt huvudlag, vanlig vagn och skor, hälsar Jörgen.

Utanför V 64 startar vi Helmi Sky i lopp 1, Gabbi Leejs i lopp 3 och Sun´s Ambitious i lopp 10.

7:e mars och -14 grader!

-14 på morgonen!
Från vänster Bravo Briljance, Corerre Leejs, Larue och Fixa Vendil joggade 8 km.
Turen efter gick Halleluja och Pan le Soleil 1.48 1600m.

GS 75 på hemmaplan!

GS 75-6
10. BALLERINA INDIKA
- Jag har ingenting att klaga på och hon har skött jobben bra i vinter. Hon var bara mentalt trött efter att ha fått några tuffa lopp och hon fick därmed bara pausa lite för att träna på. Hon har gått två banjobb och känts som hon ska. Det är ingen glänsartyp, men hon känns som hon ska och det blir en lite annan häst i loppsammanhang. Jag hoppas hon ska vara med i matchen direkt, hon är i alla fall förberedd för det. Hon möter några bra både på start och på samma start, men känslan är att hon ska vara redo att sluta långt fram. Barfota fram och helstängt huvudlag.

GS 75-7
1. DIAMOND SOX
- Jag var nöjd med henne senast och allting verkar också bra med henne efteråt. Jag är däremot inte nöjd med spår ett och hade hellre tagit spår åtta med henne. Nu är det som det är och det är bara att gilla läget. Hon har varit lite vass i starterna i Eskilstuna, men var helt avslappnad uppe på Bergsåker. Rutin bör väl komma allt eftersom och är hon bara lugn upp mot bilen kanske det går att ladda iväg med henne. Denna gång kör vi nog däremot på safety och bara försöker hitta ut. Det är fin häst som växer för varje lopp och får vi bara vettigt lopp kan hon sluta långt fram. Hon har fötter för att tävla barfota fram och det är optimalt för henne. I övrigt blir det samma som senast - öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Jörgen.

I lopp 1 är det dags för WYOMING LAD att göra tävlingsdebut och i lopp 2 startar MYSTIC STAR, det blir två spännande starter! ROYALTY AMORE kvalar!
5 mars


Ballerina Indika
Wyoming Lad
Diamond Sox
Mystic Star
Royalty Amore

V 75 Örebro 4 mars.

V 75-2
4. FRAZZE
- Jag var jättenöjd med honom och han vann med krafter kvar. Att han var så fin gjorde mig till och med lite överraskad. Jag tänkte att det kanske fungerar bra att anmäla vecka-vecka med tanke på hur han kändes och 1600 meter tror jag passar också. Spåret är väl ingen hit men jag tror att han sköter sig. Sedan kanske det inte blir någon snabbstart. Kan vi hitta ner och han får ett vettigt lopp kanske han kan blanda sig i det. Jag hade planer att testa honom i Margaretas Tidiga Unghästserie men han var inte ens nära på att komma med. Han är tillräckligt bra för att duga i den här klassen om han håller sig fräsch vecka-vecka. Jag hoppas på det. Det blir helstängt som vanligt och även urryckare som han har haft i några av de tuffare loppen han har varit med i. Förmodligen går han barfota fram med. När jag anmälde kändes han som den bättre chansen av mina men efter spårlottningen känns det mer jämnt.

Frazze

V 75-2
6. SOLKATTENS LUCAS
- Jag körde honom i jobb precis nu och han kändes bra. Senast var han röd i halsen efter loppet och gången innan det blev det ett konstigt lopp med högt tempo. Kanske var han på väg att få en infektion redan då. Han har fått pausa och nu anmälde jag honom mest för att det är 1600 meter voltstart vilket jag tror passar bra. Springspår och Jepson är plus. Men jag vet inte riktigt var han står formmässigt. Han är inte vrålsnabb från start men tillräckligt snabb för att kunna ta sig till ledningen. Han har väl knappt gjort några bra lopp i ryggar känns det som. Jepson känner hästen och han får köra efter hur det känns. Jag hoppas att hästen höjer sig barfota också. Det blir helstängt och urryckare som han har gått med många gånger tidigare, hälsar Jörgen.

Solkattens Lucas och Lovisa.
Ready Doc och Diamond Sox

V 75 Bergsåker 18/2.

V 75-6    8. READY DOC
- Han var jättefin vid segern näst senast, men senast på Romme var vädret jobbigt och när en häst framför oss galopperade så slog även han ihop. Den starten är bara att glömma, formen är fortsatt fin och det ska bli spännande med Magnus A Djuse på honom. Tyvärr blev dock läget iskallt och härifrån blir det jobbigt, men har vi lite tur kan han vara med där framme och utmana. Inga ändringar hälsar Jörgen.                        
Vi startar även DIAMOND SOX i V-4:ans andra avdelning, ser spännande ut!

Inför GS75 på Färjestad 22/1!

GS 75-4

3. ISA
- Hon blev för het av alla omstarter senast. Jag hade blivit förvarnad om att det kunde bli så och det var helt enkelt inte lönt att prova. Efter det har vi tagit det lite lugnare och bland annat vaccinerat henne. Hon känns fin och jag körde jobb med henne i tisdags där allting verkade bra. Det är jättesvårt för mig att bedöma formen då det är första starten för mig. Hon fick i alla fall bra läge och jag vet hon kan öppna bra. Hur taktiken sedan blir får vi se. Hon måste visa lite först innan jag vågar säga för mycket. Tanken är att köra med öppet huvudlag och vanlig vagn.

GS 75-6

5. MOON ON BARODA
- Första gången jag körde hade ägarna henne i träning. Då var jag nöjd med henne och hon satt fast med krafter sparat. Vi startade sedan tätt efter det och då var det inte alls samma häst. Jag har ändrar lite i träning och hon får nog ta det lite lugnare mellan starterna. Hon kändes fin i tisdagens jobb och jag tror bara det är positivt att det gått lite tid efter senast. Härifrån hoppas vi på ryggresa och att det händer lite i loppet. Skulle man gardera på rejält kan det vara värt att ta med henne som skräll. Jag kommer tynga ner henne i balans, men annars blir det inga ändringar - öppet huvudlag, hälsar Jörgen

Lopp 1

5. CLARISSE LEEJS
- Fyråriga stoet Clarisse Leejs gör sin tredje start i karriären och hon har blivit trea och femma  i de två första loppen och nu blir förutsättningen springspår från bricka 7!

V 64 på Sundbyholm 10 januari!

6. Sun's Ambitious (V64-2)
- Honom skulle Jonathan Carré testat vid en tidigare tävlingsdag, men så ströks hans uppsittning och då blev det inget av. Han är riden i träning, men inte mer än så och är givetvis svårbedömd nu när det handlar om montédebut. Jag hoppas givetvis på han fungerar och gör en bra insats även om jag förståeligt har svårt att sia om chanserna.
2. Solkattens Lucas (V64-6)
- Han har jag inte hittat några lopp till och därför har han inte startat på en dryg månad. Han behöver ha framspår för att komma till sin rätt precis som nu. Han är hyggligt startsnabb och borde kunna få en fin position härifrån. Han har bitvis travat lite dåligt i kurvorna, men det tror jag hänger ihop lite med att han gått barfota. Nu är det skor och det har han gått bra med tidigare. Han har blivit aningen vass med det helstängda huvudlaget så jag funderar på att sätta på honom ett halvstängt nu för att få honom lite lugnare, säger Jörgen.
Sun´s Ambitious
Solkattens Lucas
First Tartar
Frazze

GS 75 på Färjestad!

GS75-2
4. FIRST TARTAR
- Han gjorde debut för mig senast. Blev för laddad i starten och slog ihop efter en fin värmning. Vi får försöka ha honom lite lugnare här, så att han tar sig iväg från spåret. Det är förstås lite vingelrisk. Kan jag ge honom ett bra lopp är han nog med i matchen. Han känns stark och fin och har klarat distansen bra i tidigare regi. Barfota runt om igen om banan tillåter det.
 
GS 75-6
4. FRAZZE
- Var väldigt fin i Visby senast utan att möta det allra värsta motståndet. Jag vet inte om han kan räcka till seger, men han har mött tuffa hästar förut. Är snabb ut och lättplacerad, så jag hoppas på en fin position och fina pengar. Inga ändringar - skor runt om, helstängt huvudlag och amerikansk vagn, säger Jörgen.

Inför V 75 och V 86!

Ballerina Indika

V 75-2 Solvalla 26/11
7. BALLERINA INDIKA
- Hon kändes bra senast. Det är aldrig så att man känner man har någonting i tömmarna och från sidan är det inget som säger det det är bra häst. Hon krigar dock alltid häst mot häst och vill gärna vara först. Hon har hållit bra form länge och någon gång tar det säkert slut, men av träningen att döma verkar allt fortsatt bra. Från det här spåret och mot de här hästarna är den spontana känslan att jag måste prova en bit. Ledningen känns tufft, men en bra position kan det kanske bli. Vi måste oavsett ha lite flyt om det ska gå vägen. Senast hade vi öppnat upp och körde med helstängt med hål och det blev bra, så det fortsätter vi med. Enda ändringen blir därför att vi kör barfota runt om i stället för barfota fram som senast. Jänkarvagn.

Scarlet One

V 86-3 Bergsåker 23/11
6. SCARLET ONE
- Hon var lite nedsatt av något på Visby och fick liten paus efteråt. Hon hade tränat bra inför senast, men hade då spår tolv. Hon gick ett bra slutvarv och tog på dem i tät hela tiden även om hon fortsatt springer och såsar lite i rygg. Bättre läge nu och når hon ledning vore mycket vunnet. Hon har inte vunnit, men har flera gånger varit ute mot riktigt tuffa hästar och gjort det bra. Det är en klok och fin häst och det ska inte vara några problem att ladda iväg. Senast var första gången hon tävlade med helstängt med hål och det föll väl ut, så vi fortsätter med det. Barfota runt om och sedan kan det bli första rycktussar.
WELCOMETOTHESHOW startar i lopp 10 från ett spännande läge i ett lärlingslopp Wången Cup. 

Lilian Young

V 86-8 Solvalla 23/11
10. LILIAN YOUNG
- Hon satt fast med mycket sparat senast i Breeders' Crown-finalen. Det är som det är och vi får prova nu i stället. Av senast att döma har hon aldrig varit bättre, men från bakspår är man alltid lite utlämnad till vad övriga hittar på. Vi får se på onsdag hur vi lägger upp det. Det är som sagt full form och det är klart jag är förhoppningsfull. Det lutar åt skor runt om, men det är i sådana fall det enda vi backar på. Hon tävlade med norskt huvudlag senast för första gången, men dessa drogs aldrig. Jänkarvagn, hälsar Jörgen.

V 75 söndag på Sundbyholm!

V 75-5  8. FIRST TARTAR
- Jag har bara haft honom i en månad, men av det lilla jag känt i träningen rör det sig om en bra häst. Tyvärr är läget dåligt och jag kommer köra lite på chans. Viktigast är att han får ett bra lopp och går framåt inför kommande starter. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet huvudlag.

V 75-7
Breeders´Crown-final för treåriga ston.
1. LILIAN YOUNG

- Hon fick bestämma i ledningen senast och vann på ett väldigt bra vid. Hon känns jättefin och jag har ingenting att klaga på. Spåret är perfekt och hon är väldigt snabb från start, men jag låser mig inte vid någon taktik. Motståndet är såklart tufft, men hon är en av dem som kan vinna. Barfota runt om, amerikansk sulky och halvstängt/norsk för första gången, hälsar Jörgen.
I v4-2 startar vi WELCOMETOTHESHOW i ett lopp över 2140 m volt, Welcome startar från bricka 2 med 20 meters tillägg.
V4-4 är det dags för READY DOC över distansen 2640 auto. Redy startar från bricka 2.
First Tartar
Lilian Young
Welcometoheshow
Ready Doc

V 75 på Sundbyholm lördag 12 november.

Ballerina Indika

V75-2 4. BALLERINA INDIKA
- Hon gör bra prestationer hela tiden och har fin form. Hon har höjt sig sedan hon började tävla med helstängt huvudlag för fem starter sedan i stället för öppet huvudlag. Nu har hon blivit målfotoslagen två gånger i rad och jag inbillar mig att hon kanske behöver se de andra hästarna lite så jag tänkte köra med open eye-huvudlag. Nu när det blev framspår så får hon tävla i amerikansk vagn som hon gjorde för tre starter sedan. Då gick hon även med bakskor som hon måste ha nu och det är väl ett litet minus även om hon vann med bakskor den gången. Jag är nöjd med läget, har en häst som tål jobb och det känns inte hopplöst på förhand. Hon startade med tio dagars mellanrum när hon vann i Rättvik för tre starter sedan och resultatmässigt var det bra även om hon inte var som bäst den dagen så det är väl lite frågetecken med täta starter.

V75-3 11. G.R.J.'S WOLVERINE

- Han har full form och har tagit två raka vinster i monté. Jonathan Carre har bara suttit och hållit i hästen i loppen och han sa att han bara brukat 70 procent av hästens kapacitet vid segrarna. Hästen tände till mycket bra efter han fick gå två montélopp innan han gick ut i två sulkylopp och jag hoppas han gör det igen. Läget är som det är och kanske är tufft att räcka till seger nu, det måste stämma ruggigt i så fall. Jag är inte hundra på att han kan tävla barfota runt om, jag måste kolla hovarna närmare start och det är frågetecken för bak, men fram kan han tävla utan skor. Han har haft öppet huvudlag på sistone, men kanske får han ett norskt på sig på lördag. Vanlig vagn som tidigare, hälsar Jörgen.

G.R.J.`s Wolverine

I v4-2 startar vi SOLKATTENS LUCAS från spår fyra i ett lopp över 2140 m auto och i V 4-4 är det dags för DOLLAR DOC i ett stayerlopp och utgångsläget är från bricka 15 (3180 meter).

Solkattens Lucas
Dollar Doc
Corona Park

V 64 på Örebro 3 nov!

2. Corona Park (V64-1)
- Hon kändes som en nästagångare senast. Hon var klart rappare med stängt huvudlag, och jag är optimist även om det säkert är några tuffa hästar emot. Hon gick över i passgång för några starter sedan, så då tyngde vi henne i balansen. Nu har vi lättat i träning och jag hoppas att hon ska kunna trava bättre med den nya balansen.
Eventuellt blir det murphybländare på insidan, då hon kan köra lite med huvudet, hälsarJörgen.


I lopp 10 startar Mystic Star, första segern kom i förra staren så det blir en intressant start för den 3-årige valacken.

Ballerina Indika

V 64 med Ballerina Indika!

4. Ballerina Indika (V64-6)
- Hon kändes väldigt pigg efter senast och då tänkte jag att vi anmäler direkt. Det har inte blivit så många starter i år, då hon kom i gång sent efter allt strul i våras. Nu har det däremot verkligen börjat lossna. Känslan efter mål senast var att jag hade vunnit om jag hade jag kört fram 1200 kvar. Nu får vi göra det här i stället. Vi ser fram emot att åka till Gävle. Inga ändringar, hälsar Jörgen.
31 okt

Dollar Doc
Future Sox

Dollar Doc på V 75!
V 75-7 Nr 9.

- Vi körde barfota runt om senast och då blev han lite spänd och galopperade. Han trivdes inte riktigt med banunderlaget den dagen, men i övrigt kändes han fin. Han har blivit behandlad efter senast och fick en lite lugn period, men har tränat på sedan och han känns bra för dagen. Jag tror att formen ska vara fin direkt och att han ska ha mått bra av att ha fått ladda batterierna lite. Det kan bli skor bak, vilket kan vara ett litet minus. Helstängt och ruckhuva. Vanlig vagn. Jag hoppas att vi ska kunna sitta någorlunda till direkt härifrån, hälsar Jörgen.

I lopp 12 startar Future Sox som tog sin första seger vid senaste starten, spännande start såklart från spår 9 bakom bilen.

Uppdaterat 25 okt.Inför V 64 på Axevalla 18/10

7. Frazze V 64-2

- Han är inte så tokig, men möter några bra hästar. Han fick spår lite långt ut och jag har inte bestämt hur jag ska göra från start. Han är naturligt snabb, men kanske kör jag i ryggar, vi får se. Det är litet fält och vi lär få chansen. Jag tycker inte det är någon jättechans från det här läget. Inga ändringar, skor runt om, helstängt huvudlag och amerikansk vagn. 

1. Borups Vilde V 64-3

- Jag har haft honom drygt en månad och han har tränat även om jag inte ställt så höga krav. Han har nästan uteslutande gått backträning så han kan vara lite seg i benen för att prestera på topp direkt. Han har varit startsnabb och jag har därför letat lopp där han skulle få bra läge bakom bilen. Han tävlar utan bakskor och med amerikansk vagn. Sedan får jag se hur jag gör med huvudlaget. Det är svårbedömt i och med att det är första starten för mig och han har dummat sig och galopperat i avgörande lägen i bland så det gäller att jag får lära känna hästen så här i första starten.

4. Welcometotheshow V 64-4

- Hon kördes enligt skolboken senast och gick okej när hon kom loss, men det finns mer i henne. Hon svarade inte riktigt på tussarna heller. Hon ska ha sådana lopp och smyga för att gå som bäst. För tre starter sedan spurtade hon okej från rygg ledaren. Näst senast var jag mer påställd eftersom det var 1640 meter, men då ville hon ingenting. Skulle vi komma till ledningen och hon får fuska bort en bit kanske hon kan vara segeraktuell, men det är kanske för få hästar på start för att vi ska kunna hålla tilläggshästarna bakom oss. Barfota runt om och vanlig vagn som senast. Senast hade jag bytt det helstängda huvudlaget till can’t see back på henne och kanske blev det lite bättre. Det är mycket humör i henne så jag kanske sätter på ett open eye-huvudlag.

3. Ready Doc V 64-5

- Han har gått bra i de tre senaste loppen. För tre starter sedan spurtade han ursinnigt. Näst senast sprang han 1.13,5/2600 voltstart och senast gick han först i tredjespår sista 700. Det såg ut som han skulle vinna då, men krafterna tröt lite sista biten. Efter den starten har jag bytt hö och sedan dess har det blivit mycket bättre. På sju starter efter det har inte hästarna varit sämre än fyra. Han gillar att gå med i ryggar och spara speeden och är nog min bästa chans av de fyra jag har på V64. Han har blivit mycket säkrare och inte galopperat när han tävlat med bakskor i de tre senaste loppen. Det verkar som vi kommit rätt på balansen och vilken käk han ska ha. Det blir likadant nu samt amerikansk vagn som senast, hälsar Jörgen.

First Tartar tillbaka hos oss!

First Tartar är tillbaka i träning hos oss, väldigt kul!
Vi hälsar hästen och ägarna Stall Råbiff välkomna tillbaka!
15 Okt

Corona Park

GS 75 på Årjäng 2/10.

GS 75-4
7. CORONA PARK
- Det är fin häst, liten och snabb. Jag tror att hon kan bli en riktigt racer på sikt om hon fortsätter utvecklas. Det finns väldig fart i henne. Näst senast satte jag på ett helstängt huvudlag och det gick inte utan hon slappnade av och gick över i passgång. Senast återgick vi till öppet huvudlag och hon gjorde sitt bästa lopp i karriären när hon vann bra från ledningen. Hon ska vara rätt tidig. Öppet huvudlag och skor som senast, hälsar Jörgen.

Conrads Anette.

V 86 på Solvalla 28/9!

V 86-6. 7. CONRADS ANETTE
- Hon gick så fort hon kunde senast, men det är omöjligt att ta något från fjärde utvändigt på Färjestad. Efter det har hon fått träna på lite och allting verkar bra. Tyvärr har hon oflyt med spåren och det blev återigen ett tråkigt spår. Hon kan öppna skapligt, men vi får se vad jag hittar på härifrån. Jag är nöjd med hästen, men får med tanke på läget ligga lågt. Det var 50/50 om vi skulle köra barfota, men nu när spåret blev som det blev lutar det åt att vi kör med skor bak. Jänkarvagn på och helstängt med hål som vanligt, hälsar Jörgen.

V 64 på Sundbyholm 27/9! 

3. Staro Pomerol (V64-1)
- Han var lite klen senast, men det var ett tufft lopp och första gången på 2640 meter. 1640 passar bättre och voltstart är inga bekymmer. Han känns bra i träningen och jag tror at han gör ett bra lopp. Inga ändringar, barfota runt om och vanlig vagn. 

  2. Sun's Ambitious (V64-6)
- Han var ruggigt bra senast och distansen är inga bekymmer. Det som är bekymret är voltstart och vanlig vagn. Det är bara titta bakåt, han har galopperat de flesta gången i voltstart. Med amerikansk vagn och bilstart har han skött sig bra, men jag hittade inga andra passande lopp så vi provar. Spår två är inte det roligaste läget och jag får ligga lite lågt. Skulle han sköta sig och det blir rätt bra tempo kan han blanda sig i segerstriden, men känslan är att han kanske inte sköter sig, säger Jörgen.


Staro Pomerol
Sun´s Ambitious

V 75 på Solvalla 24/9!

V 75-7    10. G.R.J.'S WOLVERINE

-Han har varit bra på sistone och tagit tre raka segrar på bra sätt. Allt har varit bra i träningen efter senast, så formen ser ut att hålla i sig. Tidigare hängde han mest med i loppen, men senast var han riktigt bra och verkar ha kaxat upp sig lite efter montéloppen. Jag tror att han klarar spåret, men hur snabbt han kliver iväg är svårbedömt. Lång distans har inte varit några bekymmer tidigare. Inga ändringar - vanlig vagn, barfota runt om och öppet huvudlag, hälsar Jörgen.

G.R.J.`s Wolverine

V 64 på Solänget med Breeders´ Crown-uttagningar!

1. Solkattens Lucas (V64-1)
- Han tappade travet i sista sväng senast, vilket var synd då han var gott gåendes. Anledningen var att han sprang och slog sig, så det lutar åt att vi kör med skor runt om. Han var riktigt snabb bakom bilen näst senast. Det är visserligen annat motstånd nu, troligtvis hans tuffaste hittills, men förhoppningsvis kan vi ändå sitta med i främre träffen. Han kändes klart vassare när han sprang i ledningen och vi vann ganska enkelt samt med tussarna kvar. Jag vet därför inte hur jag gör med taktiken om vi skulle vara snabbast ut.
1. Lilian Young (V64-3) Breeders´ Crown uttagningslopp för treåriga ston.
- Hon gör alltid bra lopp den här. Visst hade jag kunnat köra fram i oaks-kvalet senast när de tog upp och då hade vi kanske kvalat in. Hon gick oavsett riktigt bra och jag tror jag hade runt 1.11,5 sista varvet. Jag hoppas hon är lugn och kommer upp rätt bakom bilen då laddar jag vad som går för att försöka hålla ut dem. Från ledning är det bra chans, men hon är oöm och kan vinna på andra sätt också. Med tanke på att några av de bra hästar fick sämre spår ser det rätt så lämpligt ut, säger Jörgen.
Lilian Young
Solkattens Lucas

V 75 på Färjestad 17/9.

V75-7

1. DOLLAR DOC

- Loppet han fick senast blev alldeles för tufft. Det är en häst som vill ha det lite mer serverat och inte bli hängandes i tredjespår och sedan ner i dödens som senast. Självklart är det inte optimalt att gå sig så trött som han gjorde senast. Vi drar ett streck över det. Han ser jättefin ut hemma och han har varit bra vid segrarna innan senaste loppet. Han trivs över distansen och jag ser inga hinder. Spåret kan möjligen bli ett hinder men samtidigt kanske vi kan hamna som tvåa eller trea på innerspår om vi inte hittar ut. Det är inte sannolikt att vi håller ledningen. Det är inte bara att skicka honom från start. Stämmer det och han får sitt lopp fäller han många till slut men han får väl ses som en outsider. Anledningen till att han bara har startat sporadiskt i år är att vi funderar på att testa honom i Frankrike i november, hälsar Jörgen.
I v4-2 (lopp 2) startar MILL DIZA i ett stolopp över distansen 2140 m volt och ifrån spår 5.
Dollar Doc
Mill Diza

V 64 på Sundbyholm 6/9.

 9. Solkattens Lucas (V64-4)
- Han vann lätt med tussarna kvar senast och jag hoppas han fortsätter utvecklas. Han är väldigt gynnad av ledningen och gör sig bäst i den positionen. Jag hade hoppats på framspår, men det är som det är. Han kanske kan vara en outsider. Han går med helstängt huvudlag, vanlig vagn och troligen barfota bak som senast. Han är inte så rullig och går med aluminiumskor fram så jag får se hur jag gör från det här läget om jag även ska rycka framskorna. 

  3. Staro Pomerol (V64-6)
- Det här är ingen dålig häst så det kan bli ett roligt lopp härifrån. Senast galopperade han i starten, men sedan gjorde han det bästa lopp han gjort och kom tillbaka som sexa. Han fick pusta lite efter, men känns sedan grymt fin i jobben och jag förväntar mig en bra prestation. 2640 meter kan jag inte tänka mig är några bekymmer. Jorma Kontio körde hästen till seger på Solvalla och hästen är bra ut i volten. Allt ser bra ut på förhand. 
 7. G.R.J.'s Wolverine (V64-6)
- Han har inte mött något speciellt i montéloppen som han vunnit, men intrycket har varit skitbra. Han har gått med skor och boots i dessa lopp, men min uppfattning är att han är 30 meter bättre barfota runt om som han ska tävla nu. Han får gärna gå på rulle och kort speed. Han är svår att sätta in här och jag hoppas han tänder till av montéloppen och går lika bra med sulky. 
 8. Ready Doc (V64-6)
- Han hamnade dåligt på det och fick långt fram senast, men spurtade riktigt bra och visade uppåtform. Han känns fin i jobben efteråt. Han har varit osäker i volten, men det får Kim Eriksson lösa och jag hoppas han fixar det.
 9. Dollar Doc (V64-6)
- Han har precis gått över 1,2 miljoner kronor så det blev ett tufft tillägg. Samtidigt blev det inte så många hästar så jag tyckte han kunde få starta. Han vill också gå i ryggar så vi får se hur jag lägger upp det härifrån. Jag hoppas kunna hamna någorlunda på det så inte alla lägger sig på en rad. Hästen har i alla fall bra form. Han gick med öppet huvudlag senast, men nu blir det nog helstängt huvudlag som han hade på Visby näst senast. Han springer lite rakare med helstängt, hälsar Jörgen.
5 sept.

Solkattens Lucas
G.R.J.`s Wolverine
Staro Pomerol
Ready Doc
Dollar Doc

Auktionen i Deuville!

LOYAL ELEVEN e: Fastissme följer med hem till Sverige från aktionen i Deuville!
Amanda ser rätt nöjd ut!

V 64 på Romme 26/8!

3. Lilian Young (V64-3)
- Hon fick en paus efter senast för att siktas mot hösten. Hon behöver ett lopp i kroppen inför Oakskval och tanken är att hon ska höja sig med loppet så hon kommer inte var på topp direkt. Hon fick bra läge och kan öppna vilket hon visade näst senast när Kim Eriksson körde. Senast klämde jag inte ur max ur henne från början. Det blir ingen maxning nu utan skor runt om, fast bomull och öppet huvudlag. Däremot är jag inne på att testa en amerikansk vagn inför Oakskvalen och den tror jag ska passa henne fint, säger Jörgen.
I V 5-1 (lopp 2) ska Dollar Doc försöka följa upp sin seger i Ringmurens lopp på Gotland med en förhoppningsvis ny framskjuten placering, från bricka 5 bakom bilen över distansen 2 140 meter.

Lilian Young
Dollar Doc
Conrads Anette.

V 64 på Färjestad 8 aug!

7. Conrads Anette (V64-3)
- Hon var lite halvseg senast, men hon avslutade bra och har gått framåt en hel del med det loppet.
Täta starter är bara positivt med tanke på hur det senaste loppet blev och klarar vi av startmomentet blir det nog ett offensivt upplägg. Jag har en bra häst för sammanhanget och tror vi ska göra upp om segern. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn, säger Jörgen.

Solkattens Lucas
Staro Pomerol
Dollar Doc
Frazze

Fyra hästar till Gotland -     
V 86 på Visby!

Onsdag bär det iväg till Visby och fina tävlingar där, tre hästar startar på V 86.

V 86-2
4. SOLKATTENS LUCAS
- Tidigare har det inte riktigt känts som att han förstått riktigt vad det gått ut på och han har tränat bättre än vad han tävlat, men nu känns det lite som polletten trillat ned. Senast var han väl lite blek, men jag vet inte om det är att han inte trivs i Eskilstuna. Förhoppningsvis tänder han till av att komma tillVisby. Det var lite synd med spåret och med öppet spår hade jag hoppats komma till spets. Han är inte svår i voltstart, men det blir kanske ingen ledning. Han ska väl ses som en skräll i loppet. Det kan bli så att jag lättar honom fram till den här starten, men jag har inte riktigt bestämt än. Det blir i alla fall barfota bak istället för skor runt om. Sedan fortsätter vi med helstängt huvudlag.
V86-6
6. STARO POMEROL
- Näst senast var det för tufft motstånd samtidigt som det blev ryckigt kört. Det kändes ändå som att det loppet förde honom framåt och senast bestämde jag mig för att köra honom i ledning. Han var inte trött i mål och hade krafter kvar varför spänner bågen lite nu. Det var länge sedan vi hade bra läge bakom bilen. Det går att köra på honom och han är ingen som slår ihop samtidigt som han är lugn upp till bilen, men jag vet inte om vi kan ta en längd på Roll Control. Vi får i alla fall köra lite och se vad som händer och jag kommer inte plocka upp från start. Utrustningsmässigt går han nästan maxat och det som finns kvar är jänkarvagnen som det blir nu. Helstängt med hål och barfota runt om som senast.
V 86-7
10. DOLLAR DOC
- Senast bröt han ned i sista sväng och jag blev tvungen att korrigera honom. Vi hade en ny vagn på honom och jag kom inte åt sidostroppen, det gjorde att jag fick ta lite väl hårt i honom för att inte köra på det andra ekipaget och då slog han ihop. Det är väl egentligen bara glömma det loppet och med facit i hand skulle jag kanske lagt mig utvändigt ledaren tidigare, men nu får vi sikta hit istället. Det blev bra förutsättningar med springband och sedan är det väl kanske Carry Cash och Amarcord L.G. som är värst emot. Vi behöver lite flyt med positionerna, men jag tycker att han borde räknas och det ser lite spännande ut. Han visade näst senast att han tål distansen och det är bra kondition i honom. Helstängt huvudlag och barfota runt om som senast, hälsar Jörgen. 

I lopp 2 starar Frazze i ett treåringslopp, bricka 7 bakom bilen.
Sundbyholmsdagen!

Fredag lunch den 29/7 är det Sundbyholmsdagen, kolla länken,
https://facebook.com/events/s/sundbyholmsdagen/418542680211114/
Hästägarna hos proffstränarna på Sundbyholm kommer vara vippade och därmed sitta i ett eget område vid bankanten. Det kommer vara underhållning och utlottningar hela dagen. Kostar 100 kr per person. Anmäler senast den 26 juli till lovisa.backman@sundbyholm.travsport.se.
Skriv namn, hur många ni är samt att ni tillhör Stall Jörgen S Eriksson

Precious Thing

V 86 på Sundbyholm!

V86-3 

1. PRECIOUS THING
Hon gick riktigt bra senast och har äntligen visat lite form på sistone. Det här loppet är ett led i matchningen mot Stoderbykval i Tyskland, men för den skull ska vi inte lägga oss platta här. Hon har haft helstängt huvudlag i de två senaste starterna och blivit tryggare med det. I de senaste två loppen med bilstart så har hon galopperat utan anledning och hon bara spänner sig. Med helstängt har hon känts lugnare och jag hoppas hon går felfritt. Hon känns jättefin i träning och jag hoppas hon får en riktigt genomkörare. Nu får hon återgå till framskor, senast var det barfota fram. Det blir vanlig vagn som tidigare samt som sagt helstängt huvudlag, hälsar Jörgen.
I lopp 1 debuterar Diamond Sox från ett spännande läge.
I lopp 2 starar Frazze som gör sin första start sen E 3-finalen, spår 8 bakom bilen inte optimalt såklart.
Diamond Sox
Frazze och Amanda

Datum att ringa in i almanackan under senare delen av juli!

Tisdag den 19e juli är det premiär för ettåringsauktion på Ekeby Gård utanför Tystberga. Är det några som vill följa med dit så hör av er till mig så bokar vi buffén!

Onsdag den 20e juli är det V86 på Sundbyholm!
Stallet tar ut Frazze och Precious Thing plus ev nån till.

Fredag lunch 29e är det Sundbyholmsdagen, kolla länken,
https://facebook.com/events/s/sundbyholmsdagen/418542680211114/
Hästägarna hos proffstränarna på Sundbyholm kommer vara vippade och därmed sitta i ett eget område vid bankanten. Det kommer vara underhållning och utlottningar hela dagen. Kostar 100 kr per person. Anmäler senast den 26 juli till lovisa.backman@sundbyholm.travsport.se.
Skriv namn, hur många ni är samt att ni tillhör Stall Jörgen S Eriksson

Lilian Young och Frazze!

21/6
Idag var Travrondens fotograf här på gården för att ta bilder till ett kommande reportage om våra E3-finalister! 

V 86 Åmål!

15 juni
V 86-1
8. G.R.J.'S WOLVERINE
- Han har gått i spåren varenda gång på sistone så nu är det läge att smyga på innerspår och det är väl där man ska vara i Åmål. Senast kanske han inte var som bäst, men han satt i åttonde utvändigt. När han har bra stunder är han bra. Kanske ska jag sätta på honom goggles för att han ska bli lite piggare. Med maxklaff kan han vinna, men vi måste ha tur. Senast gick han med bakskor då han hade dåligt med hov bak och det är inte säkert att han kan gå utan bakskor nu heller
V 86-2
7. SUN'S AMBITIOUS
- Han har gjort två väldigt fina lopp i rad. Näst senast tog han något hjälpsteg emellanåt, men senast trivdes han med skorna på en fast och fin bana och tog inget hjälpsteg. Senast körde jag kanske på för hårt mot fel hästar och skulle ha tagit det lugnare på bortre långsidan. Samtidigt vet jag inte om vi kunnat bli bättre än trea då det var två bra hästar som var före oss i mål. Han kan öppna ganska bra och han kan vara med där framme igen. Han har gått nerdövad hela karriären, men blivit säkrare och säkrare så kanske tar jag av huvan nu. I övrigt inga ändringar, skor runt om, helstängt huvudlag och amerikansk vagn, säger Jörgen.
Utanför V 86 s startar vi Solkattens Lucas i lopp 1


G.R.J.`s Wolverine
Sun´s Ambitious
Solkattens Lucas

Dollar på gång!

14 juni
Innan kvällens tävlingar på Sundbyholm körde Jörgen ett snabbjobb med Dollar Doc.  Tiden 1.17 2140m på fint vis!
Foto: Kent Skogh

Dollar på gång!

Innan kvällens tävlingar på Sundbyholm körde Jörgen ett snabbjobb med Dollar Doc.

Conrads Anette.

Vi drar till Norge på söndag!

V 75-3
5. CONRADS ANETTE
- Senast blev det fel när jag valde att sitta kvar och den framför kallnade helt. Hon gick i mål med allt sparat och kändes i alla fall fin. Hon skulle ha startat på Färjestad efter det, men då hade jag räknat fel på en dag på karensen på en salva så vi var tvungna att stryka. Det var inga fel på hästen utan jag tar på mig den missen. Spåret blev bra, men det är första gången jag kör norsk voltstart så jag lämnar inga garantier på att det blir någon snabbstart. Hästen har visat att hon duger bra i rätt tuffa gäng och även om tilläggshästarna står bra på det måste min räknas tidigt. Högst troligt kör vi med vanlig vagn igen nu. Barfota runt om och open eye som senast, hälsar Jörgen.

V 64 på hemmaplan!

10. Staro Pomerol (V64-5)
- Återkommer efter en lång paus, han har opererat halsen. Han känns bra i träningen, men jag kräver inte att han ska gå ut och vinna. En bra prestation är det viktigaste. Barfota runt om, vanlig vagn och någon form av stängt huvudlag, men det bestäms närmare start.   

6. Precious Thing (V64-6)
- Hon har strulat på slutet, men känns faktiskt väldigt fin i jobben och formen är god för dagen. Funkar hon nu ska hon absolut räknas och vi testar med en amerikansk sulky för första gången. I övrigt återgår vi till skor runt om och hon fortsätter med ett öppet huvudlag, hälsar Jörgen.

Utanför V 64 så debuterar Future Sox i lopp 1.Win Together ska kvala och Maikki ska gå premielopp.

Axevalla GS 75-6 Guldstoet.

9. LILIAN YOUNG
- Det är en väldigt förnuftig och fin häst som har gjort det mesta rätt hittills. Nu möter hon sitt klart tuffaste motstånd i karriären och med tanke på det är jag rätt nöjd med läget. Förhoppningsvis kan hon följa ryggen på de framför henne i starten och då borde hon kunna få en fin resa. Är hon trea-fyra så får vi vara nöjda. Hon har gått tungt balanserad och med fast huva innan, men nu blir det lättare skor och vi tar bort huvan. Hon får även en annan sulky på sig nu. Det är en variant av det som gick som hybrid innan, säger Jörgen..

Elitaktionen!

Bravo Briljance inköpes av Leejs Foder AB på Elitauktionen! Vi säger Grattis till nyförvärvet!

V 75 på Umåker 14 maj.

V 75-5.
2. DOLLAR DOC

-Dollar har fått pausa en tid och det har varit en planerad vila. Det går inte att starta i tuffa sällskap hela tiden och vilan har säkert gjort honom gott. Jag har dock jobbat på med honom och frånsett någon extrakilo så tror jag att han är i riktigt bra form, det känns i alla fall så i träningen. Utgångsläget blev dessutom passande så det ska bli kul att se honom på lördag. Vi kör med en murphy på ena sidan och ett Open Eye-huvudlag på andra sidan. Sen blir det vanlig vagn och barfota runt om som senast.

V 75-6.
6. CONRADS ANETTE

- Nettan mötte tuffa hästar senast men avslutade starkt till slut som femma i mål. Utgångsläget, med ett springspår, är passande och jag både hoppas och tror att hon kan öppna bra från början. Hon har bara tävlat i ledningen vid ett tillfälle och då vann hon, men det är en allround häst som går från alla positioner. Nu blir det vanlig vagn då det är voltstart men i övrigt ändrar vi ingenting, hälsar Jörgen.

Dollar Doc
Conrads Anette.
Conrads Anette.

V86-8 4:e maj Solvalla
Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp för ston

10. CONRADS ANETTE
- Hon har höjt sig efter vinterträningen och senast var hon riktigt fin när hon gick undan enkelt till slut med tussarna kvar i en snabb avslutning. Hon är i toppform för dagen, men bakspåret här sätter ner segerförhoppningarna. Hon går bakifrån också, men risken finns ju att man aldrig kommer in i matchen härifrån. Med tanke på det är jag nöjd om vi kan vara fyra-femma någonstans. Barfota runt om och open eye igen. Sedan tror jag att det blir jänkarvagn nu, även om jag vill lämna det lite öppet från det här läget. Hon gick med vanlig senast, säger Jörgen.

V 86 på onsdag!

V 86-6 Solvalla 27 april
9. PRECIOUS THING
- Även om hon var trea i ett rätt tufft V75-lopp senast hon startade så tyckte jag ändå att hon inte var som bäst den dagen. Hon hade för all del en långresa i benen och banan var lite knepig den dagen, men hon borde ändå kunnat svara lite bättre. Hon fick en paus och vi har fixat till lite smågrejer och nu känns hon fin i träningen inför det här. Som snabbast har hon gått 1,19 full väg och det löste hon på bra sätt. Hon behöver säkert något lopp i kroppen innan toppformen sitter där och med tanke på att hon är startsnabb så hade jag gärna sett ett framspår här. Hon behöver lära sig att gå bakifrån också och härifrån smyger vi med och ser hur det utvecklar sig. Hon har väldigt mycket hov för dagen så det blir minst barfota bak, troligen runt om. Vanlig vagn och öppet huvudlag som innan, säger Jörgen.

Grand Slam 10 april!

GS 75-2
12. FRAIZER
- Han har inte fattat vad det går ut på ännu. Han springer med handbromsen i och endast på 70 procent av sin kapacitet. Han hatar också att vara bakom andra hästar, men han svarar bra på rycktussar vilket han visade senast efter galoppen. Han gick väldigt starkt in i mål efter den incidenten. Det blev helt fel då jag tvingades ta hårt i honom när det blev stopp framför och sedan flytta ut honom i banan lite för snabbt, men han är inte osäker och ställde sig fort. Det är en stor och klumpig häst efter Love You och det har tagit tid. Han utrustas med goggles för första gången vilket jag hoppas ska ge effekt. Det blir också greppskor bak vilket gör honom mer körbar. Vanlig vagn som senast, hälsar Jörgen.
I lopp 1 startar vi Scarlet One och det blir spännande med tanke på hennes debut!

Fraizer och Scarlet One.
Conrads Anette och Herman innan avfärd till Valla!

V 86 med Conrads Anette!

V86-2  4. CONRADS ANETTE
- Hon hade övervintrat bra visade det sig senast. Hon hade bara gått ett 1.19-jobb tre veckor före årsdebuten så det var bra. Hon gillar sådana resor hon fick senast, smyga med och då kan hon spurta bra. Jag är inte orolig för täta starter för hon har tålt att tävla tätare än så här i somras. Hon har inte vunnit lopp ännu, men känns inte som någon icke vinnare. Hon har spurtat ursinnigt några gånger och blivit målfotoslagen. Läget blev bra så jag får köra till från start, sedan får vi se om vi kör i ledning om vi kommer dit eller inte. Hon gick med open eye huvudlag senast och kändes bra på det. Vi har pendlat lite med helstängt huvudlag förut, men som det kändes senast så gör vi inga ändringar, barfota runt om och vanlig vagn, säger Jörgen.

Dags för V-75 final för Dollar! 

V75-7 Solvalla 26/3

1. DOLLAR DOC
- Han gjorde ett väldigt bra lopp senast, men det blev omöjligt kört helt enkelt. Vi körde barfota runt om och med open eye senast, vilket fungerade bra och han krigade hela vägen in i mål, så jag var nöjd. Man måste alltid ha lite flyt i de här loppen, men jag kommer med en häst i form och som det ser ut på förhand så fick de värsta konkurrenterna dåliga spår här. Jag kommer ladda vad som går, så får vi hoppas att vi kan komma iväg hyggligt snabbt och i trav. Löser det sig så ska vi åtminstone kunna slåss om fina pengar. Han kan nog öppna lite bättre än han visat tidigare, framför allt nu när han går barfota runt om och med open eye. Jag tror på min häst, men det måste nog som sagt, lösa sig lite under vägen för att vi ska få chansen. Vanlig vagn, hälsar Jörgen.
Dollar Doc Foto: Ylva Welén

Dollar Doc har visat väldigt höga toppar, bland annat i försök och final av Breeders Crown i fjol. I semifinalen avslutade han 1.09,7/1000 som tvåa bakom San Moteur och i finalen blev han trea bakom Önas Prince och Mister Hercules. Formen är mycket bättre än vad raden visar och vid klaff är han knappast sämre än någon annan i fältet.

Dollar Doc gör debut i silverdivisionen!

V 75-1 Axevalla 26/2.
3. DOLLAR DOC
- Han gick bra senast i Östersund och det ska bli kul att prova honom i silver nu även om jag inte har några jätteförväntningar. Det var lite anmält och ska man prova är det passande med 2640 meter och voltstart. Det var länge sedan han var ute i voltstart, men jag tror han ska trampa iväg från det här spåret. Däremot är han inte pilsnabb varken med bil- eller voltstart. Vi får hoppas på överpace och att vi får lucka över upploppet, då brukar han ha en pollett kvar så han kan vara en outsider. Det blir inga ändringar, murphy på vänster sida och vanlig vagn, säger Jörgen.

Dollar Doc
Oche Trot

Till start V 86 onsdag 9 februari

V 86-6 Solvalla
5. OCHE TROT
- Det är en trevlig häst som kommer mer och mer för varje lopp i vår regi. Näst senast blev hon lite stum till slut, men senast var hon klart förbättrad och gick med full fart över mål. Från ett bättre spår hade det nog varit spetsgaranti, men från spår fem får vi se var vi hamnar. Hon kan nog vara med och göra upp om en framskjuten placering bara det stämmer lite under vägen. Skor, vanlig vagn och can't see back på insidan igen, hälsar Jörgen.

GS 75 söndag 6 februari!

GS 75-1
8. G.R.J.'S WOLVERINE
- Han gjorde en start för oss i december, men var urusel då. Vi åtgärdade honom efter det och nu tränar han förbättrat. Som snabbast har han gått ett banjobb efter 1,17/1600 meter utanpå Ottens Hero och det löste han på bra sätt. Här möter han för bra hästar och vi fick dessutom ett dåligt läge så han är knappast något för spelarna. Skor, vanlig vagn och öppet huvudlag.
GS 75-4
2. OTTENS HERO
- Han gör första starten i vår regi och det ska bli spännande att se vad vi kan få ut av honom. Han har varit hos en rätt hygglig tränare innan han kom hit... Vi kastrerade honom när han kom och sedan strulade det lite, men nu har han tränat rejält ett par månader. Som snabbast har han gått ett banjobb efter 1.17/1600 meter och det löste han fint. Hästen rör sig lätt och fint, men vi tar det här som ett test så här i första starten. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag, hälsar Jörgen.


G.R.J.`s Wolverine och Ottens Hero

V 75-finaler på lördag!

V 75-2
5. IMMIGRANT AM
- Jag är väldigt nöjd med att vi äntligen fick framspår igen. Hästen är riktigt snabb bakom bilen, som en blixt, så jag får klura på taktiken i veckan. Jag har svårt att se någon ta längden på honom utifrån, sedan får vi se vad de gör innanför. Han har tagit det lugnt efter starten härom veckan, och kommer att gå jobb måndag och torsdag inför finalen. Det är en bra häst med skön uppfattning. Senast blev det ett bra lopp i ryggar och jag drog tussarna 100 meter kvar för att vara säker. Han kommer tjäna fina pengar här, sedan får vi se hur långt framme vi kan vara. Enda ändringen är att det eventuellt blir ett skarpare bett, jag vill inte att han ska bli för vass om vi kommer till ledningen. Det ska jag fundera på i veckan. Skor, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast, säger Jörgen.

Immigrant Am
Inför V 75 på Östersund!

V 75-6
3. PRECIOUS THING
- Raden är fin men hästen är snyggt matchad också. När hon vann 60 000 kronor var det fyra hästar med i loppet. Hon har fått gå några billiga lopp i ledningen kan man säga. Senast borde hon ha vunnit men jag tog det lite för lugnt i sista kurvan. Hon har gått med fullt fart över mål i loppen den senaste tiden och trivs när hon får vara med där framme. Spår tre i volten är positivt. Hon har varit svår i volt men vi har övat en del vältning med henne hemma på åkrarna och jag tycker det känns som att det är under kontroll för dagen. Annars hade jag inte åkt 60 mil med henne. Det är en väldigt fin häst som är spännande i framtiden. Vi kommer inte att dra några växlar på henne nu. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn. Möjligen kan hon lättas till aluminumskor.

V 75-7
  1. DOLLAR DOC
- Jag var nöjd med honom senast. Innan det har vi kommit bort i två lopp kan man säga. Sedan är det inte lätt att springa på sig en halv miljon kronor och tro att man ska vinna i bronsdivisionen. Nu fick vi spår ett och jag tror inte att vi kan utnyttja det. Självklart kommer jag att köra det som går för att hitta en bra position. Det blev lite roligt när flera bra hästar fick bakspår. Hästen tränar bra och jag förväntar mig en bra prestation. Murphy på vänster sida, vilket han har haft nästan hela karriären. Vanlig vagn och skor, hälsar Jörgen

Precious Thing
Dollar Doc

Inför Sundbyholm 25/1.

Vi luftar en kvintett under dagen och tycker inte att någon ska glömmas bort av spelarna.
– Jag kan inte riktigt lyfta fram någon som en bättre chans än någon annan, hade Immigrant Am eller Kent le Soleil (i samma lopp) fått framspår hade jag kanske kunnat valt dem, men vi kan väl kalla alla fem för halvchanser i stället.
– 9 Kent le Soleil (V4-1) gnetade på rätt så bra senast efter att ha varit urdålig gången innan. Han hade bara gått vanliga jobb inför senaste starten och skulle få ett snällt lopp. Det är lite samma för honom som för Immigrant Am att han möter lite lättare motstånd nu och med loppet i kroppen senast kan han vara med bland de tre i alla fall. Det var synd med läget dock, då han helst vill vara med där framme direkt.
– 10 Immigrant Am (V4-1) är en fin häst som tyvärr lottas till bakspår jämnt och ständigt…Men han borde väl kunna räcka en bit här ändå. Det är något lättare motstånd än vad han mött på sistone och han ska streckas här, det tycker jag.
Inte avgjort vem som är bästa chansen av dem två?
– Det är svårt att avgöra vem som är bästa chansen, men jag valde att köra Immigrant Am då han har den bästa bevisade formen.
– 6 Oche Trot (V4-2) gick väl en bra tid senast, men jag kände ganska tidigt att vi ändå skulle torska. Men det var PG-skor på, huva och hon gick tungt balanserad och hade bara gått ett 1.19-jobb full väg inför det. Med det loppet i kroppen och att vi nu lärt känna henne lite och gjort om rutinerna lite och kommer kunna lätta henne lite, så borde hon gå framåt. Hästen är snabb ut och kan ta ledningen, men vi kan också släppa och få en rygg, vi får se hur det utvecklas. Hon behöver kanske någon mer start innan vi litar på henne fullt ut, men streckar man tre, fyra hästar ska hon med.
– 2 Fraizer (V5-2) kom ju bort sig senast, värmde bättre än han brukar, men var sedan lite halvslö i loppet. Han är rätt så snabb ut och från det här läget hoppas jag att vi kan ta ledningen. Vi hoppas på en vettig prestation här, han är fortfarande i en billig klass och borde kunna fixa det här om det är en bra dag.
– 5 Lovve (V5-3) gjorde nog det bästa loppet som hon gjort någonsin senast och hade krafter kvar i mål. Hästen är halvsnabb ut bakom bilen och vi hoppas att vi kan ge henne ett smyglopp igen, vi måste bygga upp henne. Med senaste loppet innanför västen så kanske hon kan räcka här, hälsar Jörgen.

Kent, Immigrant, Oche, Fraizer och Lovve.

Inför V 64 på Sundbyholm 11 januari.

3. Lovve (V64-2)
- Hon har rätt vettig kapacitet i grunden, men har inte fått till det på tävlingsbanan än. Även om det ser ut som ett rätt passande lopp vill jag ligga lite lågt tills dess att hon visat bättring. Vi är nöjda om hon kan ta en plats. Skor, vanlig vagn och öppet huvudlag.   
5. Nybys Saga (V64-4)
- Hon hade varit ifrån lite inför senast, men svarade för en stark insats som tvåa bakom en bra häst. Med loppet i kroppen ska hon kunna vara ännu lite vassare nu och från ett vettig läge ska hon kunna vara med och utmana om en plats i alla fall. Skor, vanlig vagn och can't see back igen. 
 2. Kent Le Soleil (V64-6)
- Senast var han väldigt blek, men han har gjort så där någon gång förut också när det har varit kladdig bana. Han fick en paus efter det och känns fräsch och fin i träningen. Den här gången kommer jag att köra snällt och klaffar det lite under vägen kan han nog tjäna fina pengar. Det blir jänkarvagn nu då det är autostart, i övrigt som senast med skor runt om och med helstängt huvudlag, säger Jörgen.

Lovve
Nybys Saga
Kent le Soleil

Inför V 75 8:e januari.

Vi åker med fyra hästar till Mantorp på lördag.
V 75-1. 
9. Silver Bullit
-Han gick jobb i måndags och verkar bra. Efter första starten var vi lite osäkra på var vi hade honom, men efter senast fick vi lite mer skinn på benen. Det är nog ingen “dödenshäst” utan han trivs nog bäst när han får smyga med och gå till slut. Spår nio borde passa bra och jag inbillar mig som sagt att han vill ha ett lopp som senast. Lång distans är inget problem, snarare tvärtom. Löser det sig kan vi sluta långt fram och jag skulle säga han är en outsider. Inga ändringar öppet huvudlag och vanlig vagn.
V 75-2 
10. Immigrant Am
-Jag var jättenöjd med hästen senast. Får jag köra om loppet tio gånger kanske jag tar i högertömmen i nio av dessa. Nu blev det som det blev och det kommer nya lopp. Han har känts fin efteråt och tar loppen väldigt bra. Nu är det första gången i voltstart och bakspår ökar möjligheterna för felfri avgång. Med framspår hade jag nog valt norskt huvudlag, då han är lite pigg, men nu funkar det nog att köra med helstängt. Det är så klart svårbedömt med voltstart, men fixar han bara starten och får någorlunda lopp tar han många till slut, hälsar Jörgen.

I lopp två (V4-2) debuterar Match' em för oss och i lopp 12 startar Fraizer.Silver Bullit och Immigrant Am
Match' em och Fraizer

3:e Januari på  Sundbyholm.

På måndag starta vi fyra hästar, bland annat debuterar Lewis di Quattro.
Mill Diza startar från ett bra läge, Oche Trot debuterar i vår regi och Precious Thing ska försöka ta sin fjärde raka seger!

Inför V 64-spelet.
7. Oche Trot (V64-1)
- Det här känns som en spännande häst för den här klassen. Det har inte varit helt fläckfritt sedan hon kom hit, men senaste veckorna har allt varit bra och hon har känts fin på ett banjobb efter 1.19, så det är dags att prova henne i lopp. Det kan nog bli huva och murphy på vänster sida. Det viktigaste är att hon sköter sig och gör ett bra lopp. Hon är lite hetlevrad i träningen, men jag hoppas att hon ska kunna hålla sig lugn i loppet. Kort distans är nog passande i alla fall. 

  10. Precious Thing (V64-6)
- Hon har varit så väldigt fin bakom bilen, så det var synd på läget. Hon har tjänat ganska snabba pengar på sistone och möter äldre hästar. Det kan bli så att vi kör med can't see back för att få henne lite mer morsk i ryggar. Det är en fin häst med framtiden för sig. Jag kör som att jag har en bra häst i alla fall. Hon gick med öppet huvudlag senast, men har gått med can't see back någon gång tidigare, säger Jörgen.

V 75 onsdag och lördag!

V 75-3 Onsdag 29 december
10. IMMIGRANT AM
- Jag var nöjd med hur han kändes senast, men sedan blev det helt fel med ryggarna. Bakspår är väl vad det är, men är det något bana man vill ha framspår på är det väl just i Örebro. Det kan bli rycktussar på nu eftersom loppet inte blev fullt lika tufft som jag hade trott. Det är några hästar som är på väg upp, men det är även min. Vi får se närmare start hur vi gör och jag är som sagt nöjd med hur han känns och presterat.

V 75-7 lördag 1 januari

12. DOLLAR DOC
- Han kom aldrig in i loppet senast och det blev fel av mig som valde att backa i stället för att köra framåt. Det blev lite fel hela dagen och vi fick inte tiden som vi behövde för att värma. Den prestationen kan ses lite förbi och jag tror distansen kommer passa honom bra nu. Han kändes annars bra i ett jobb i måndags och stämmer det till lite med ryggar, positioner och tempo får vi se vad han kan ta. Inga ändringar utan vanlig vagn och can't see back på vänstersidan, säger Jörgen.

Immigrant AM och Dollar Doc
Silver Bullit

V 75 Annandagen!

Vi åker till Solvalla och startar Silver Bullit i Hästägarkannan.
V 75-6
10. SILVER BULLIT
- Förra starten blev hela upplägget fel när vi skulle upp till Bergsåker. Vi kom dit försent och det var bara att lasta av och värma i princip. Så ska det inte vara. Sedan blev hästen aldrig avlöst i dödens i loppet och det är nog ingen dödenshäst. Nu är det nytt lopp och han ska vara distansgynnad. Förhoppningsvis får han det lite mer serverat den här gången. Det är det vi siktar på. Med ett lopp på rulle ska vi försöka tjäna fina pengar den här gången. Jag byter till vanlig vagn nu från det här läget. Vi fortsätter med öppet huvudlag tror jag, säger Jörgen-

Planer för Precious!

Precious Thing vann Axevallas 3-åringsfinal och här avslöjar Jörgen lite om framtida planer för henne!

Inför V 86 och V 75!

Lördag 18/12
V 75-3 
12. IMMIGRANT AM
- Hästen var fin senast och gick bra in i mål. Läget är så klart tråkigt, men ska man se något positivt är det lite lättare att plocka längder till slut bakifrån den här årstiden. Hästen har tränat på bra, men det här blir första starten med skor för oss så det är ju lite svårbedömt. Det blir nog can's see back eller halvstängt huvudlag i stället för norskt, säger Jörgen.

Onsdag 15/12
V 86-7
2. SILVER BULLIT
- Jag har nyligen fått honom i träning och har bara kört ett jobb, men jag var nöjd med hur han kändes. Hästen var i fin författning när han kom, men jag har ändå svårt att sätta in honom i det här loppet med tanke på den korta tiden hos mig. Jag gör sannolikt inga förändringar mot senast utan det blir öppet huvudlag och jänkarvagn.
7. DOLLAR DOC
- Han var ute på en knepig bana senast och valet med barfotabalans blev inte lyckat liksom att vi förlängde checkremmen. Samtidigt var han inte helt på topp och vi har också gått igenom honom efter den starten och även behandlat honom. Det var absolut inga stora saker och han känns fortsatt fin i träning. Det som oroar lite är att han nu ska gå med skor vilket han inte gjort på länge. Fungerar han som jag hoppas så är han säkert med i den främre träffen. Ryckhuvan som han haft har vi bara dragit en gång och det var näst senast vilket gav en bra effekt och det hoppas jag även på nu. Murphybländare på insidan och vanlig vagn - inga förändringar, säger Jörgen.

Immigrant AM
Dollar Doc
Silver Bullit
Immigrant AM

Inför V 86 på onsdag!

V 86-6 Solvalla
3. IMMIGRANT AM
- Han var väldigt fin i första starten för oss senast. Han blev dock nästan väl pigg med helstängt huvudlag då så nu över lång distans får han gå med någon form av norskt huvudlag istället så att han inte lägger bort lika mycket kraft under vägen. Allt har känts bra med hästen efter senast och han gör säkert ett bra lopp igen. Barfota runt om och vanlig vagn som senast, säger Jörgen.
23 november

Dollar Doc och Jörgen. Foto:Markus Kibe

Inför Breeders`-finalen!

V 75-7   7 november
9. DOLLAR DOC
- Han fick ett fint lopp senast, och gjorde det också riktigt bra. Han tävlade med ryckhuva för första gången och planen var att dra den, men jag fegade ur när jag såg hur oslagbar San Moteur såg ut. Vi hade inte vunnit, men det hade kanske varit tätare i mål. Direkt efteråt märktes det att det varit tufft lopp, men nu verkar allt bra och jag hoppas han tagit det rätt. Jag hade lite spår att välja på, men valde spår nio för att han ska vara i andraspår direkt. Själv är jag avstängd, men fick Jorma Kontio och det behöver inte vara fel. Planen är att tävla exakt som senast, barfota runt om, murphybländare vänster samt vanlig vagn med det lilla tillägget att det kan bli läge att dra i ryckhuvan. Ger det den effekt jag tror får Jorma hålla i sig, säger Jörgen.

Dollar Doc

Dollar Doc i Breeders' Crown-semifinal!

Solvalla 24 oktober
11. DOLLAR DOC V 75-6
- Allt verkar vara bra för dagen med honom. Han har gjort det bra på sistone och varit nära att vinna i de två senaste. Hästen blir bättre och bättre hela tiden, och känns mjuk och fin för dagen. Vi kommer göra lite småändringar. Jag ska kolla runt om jag kan låna en lite större modell av jänkarvagn och sedan blir det barfota runt om. Vi har tidigare haft ryckhuva med fast bomull under, men nu blir det eventuellt så att jag kan rycka allting i loppet. Jag hoppas att vi får bra draghjälp härifrån och sedan kan ta lite till slut, säger Jörgen.

Två inköp på Åby Mixedsales!

8 oktober
Det har blivit två inköp på Åby Mixedsales, Jerry Rodin, Mölnlycke köpte två intressanta treåringar.
Åby Yearling & Mixedsales är ett väldigt trevligt arrangemang och ligger i framkant av dom hästauktioner jag varit på.
Hittat några guldkorn till kvällens auktion också!

Dollar Doc

Dollar Doc på GS 75!

Inför GS 75 3 oktober.
GS 75-4.  2. DOLLAR DOC
- Vi hade längt käken på honom senast och han blev väl pigg av det och drog iväg. Sedan höll han farten väldigt starkt och framför allt var det positivt att han travade bättre. Med det loppet i kroppen ska han vara vassare nu, men tanken är att den absoluta toppformen ska infinna sig om tre veckor när det är dags för semifinal i Breeders Crown. Jag får se hur pigg han är upp bakom bilen om jag väljer att ladda från start eller inte. Hästen går minst lika bra bakifrån så jag har flera valmöjligheter taktiskt. Bakskorna får sitta på, men det har han gått bra med innan. Vanlig vagn och murphy på insidan som vanligt, säger Jörgen.

ATG stallsnack 23 september

Ottens Hero på plats!

Nyförvärvet Ottens Hero anlände idag till Lövnäs, klart man vill tala om att man är på plats!

17 september

Full fart!

2 sept.
Full fart på Corona Park till vänster följt av Scarlet One och till höger Gabbi Leejs!
Foto: Eva von Celsing


Tre hästar till start i dag på Sundbyholm!

21 juli 

V 86-2  10. CONRADS ANETTE
- Hon har gått bra i de två senaste loppen och det var synd att hon galopperade på Axevalla näst senast för annars hade hon varit med där framme. Det är en liten fin häst som är lite trång i gången och man får passa henne lite. Senast gick hon utan framskor och det var bättre då. Nu tänkte jag hon skulle få ha amerikansk vagn och det tror jag också gör att hon fungerar bättre. Läget blev svårt över kort distans och jag tror det blir svårt att vinna. Förutom amerikansk vagn så blir det inga ändringar, barfota fram, helstängt huvudlag och fast bomull.

V86-4: 5. KENT LE SOLEIL

- Han gör alltid det han kan i loppen, men senast blev det inte så passande då han helst inte vill att det ska bli uppullat och sedan gå fort till slut utan han trivs när det är full fart hela vägen. Senast hade jag lånat en amerikansk vagn och det fungerade bra och han rörde sig friare i den. Han får inte plats i min jänkarvagn, en UFO, så om jag kan låna en större vagn igen så får han ha den. Spåret är bra och jag tror han kommer öppna bra från det här läget. Jag hoppas kunna skicka iväg honom bra och att han får en resa i främre träffen där han trivs som bäst. Han går upp i klass nu och jag har väl svårt att se honom vinna loppet. Man behöver nog strecka bra många om man ska ta med honom, men han kan vara ett platsbud. Det blir inga ändringar, barfota runt om, blinkers och amerikansk vagn är planen, säger Jörgen.

Lopp 1. I det första loppet för dagen startar vi Precious Thing som vann i sin debut på ett fint sätt.

CoCo C.G, Kent le Soleil och Mill Diza.

Vi drar till Gotland!

Visbytravet.se 9 juni

Amanda och Fredrica åker till ön och Kim Eriksson kör samtliga hästar.
Jörgens tankar inför torsdagens starter på Visbytravet.

-- Inför torsdagen selar Eskilstunatränaren ut tre hästar. Förutom en av stallets äldre hästar, femåriga Kent le Soleil, så gästar stallet ön med två spännande treåringar.

Coco C.G. (Lopp 2) har strulat lite inledningsvis. Hon pausades lite efter senaste starten i mars, men har tränat på bra ett tag nu. Senast hoppade hon på väg till ledningen på Solvalla från springspår. Hennes dilemma har varit att hon hoppar just efter 100 meter, när hon är förbi konkurrenterna. Ett bakspår till den här gången ökar chanserna till att hon håller sig felfri, hon är en typ av häst som håller farten hela vägen. Hon tillhör nog inte segerkandidaterna, utan ska sköta sig i första hand.

Kent le Soleil (Lopp 3. V 5-1) öppnade bra på Eskilstuna sist, men felade i loppet av den då lösa banan. Nu är det 2620 och bakspår, man vet aldrig vad de andra kan hitta på men vi hoppas på att det är körning där framme, som det kan vara på Gotland. Då ska han kunna blanda sig i det hela den sista biten. Han tål att gå och hans styrka är att han håller farten. Han är även härdad i tuffa gäng, jag tycker att han är streckvärd.

Mill Diza (Lopp 5, V 5-3) är den som jag nog har bäst förhoppningar av. Hon fick ett bakspår nu, vilket är lite klurigt. Annars var hon riktigt positiv senast på Eskilstuna, i ett debutlopp med 1.13 det sista varvet. Nu har hon lopp i kroppen och kändes även fin efteråt, så att vara med där framme, ja varför inte?

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad den 9 juni 2021. 

Dollar Doc

Dollar Doc på V 86!

18 maj
V 86-2 Solvalla 19 maj
10. DOLLAR DOC
- Dollar har övervintrat bra, men månaden före årsdebuten krånglade det med en hovböld så han var inte snabbjobbad inför årsdebuten. Därför körde jag snällt och avvaktande med honom för han behövde loppet i kroppen. Jag var nöjd med prestationen. Han har känts bra efteråt och allt verkar väl. Nu möter han bättre hästar, men han tål att göra en del om jag vill. Jag tror jag ska köra liknande som senast en gång till, sedan får det väl inte gå för sakta, men blir det bra tempo på loppet fäller han många till slut. Det blir inga ändringar, barfota fram, murphy på vänster sida och vanlig vagn, säger Jörgen.

Veckans starter!

19 april
Ikväll startar Marwin Leejs och First Tartar på Mantorp!
Senare i veckan debuterar treåringarna Welcometotheshow e. Maharajah och Sun’s Ambitious e. Infinitif

Betulla C.R. startar i GS 75-2 på Sundbyholm 13 mars.

Betulla C.R. på GS 75.

Black And Quick gör årsdebut på V 64 på Romme!

Black and Quick

11 mars
Vi tar med oss Black And Quick till Rommetravet imorgon fredag.
8. Black And Quick (V64-5)
- Allt verkar bra och hästen känns fräsch och fin inför fredagens start. Han har gått två banjobb inför och i det sista, som var förra torsdagen, gick han 1.18/1600, vilket är fullt normalt. Jag hade kanske önskat lite mer tryck i grejerna, men samtidigt är han inget träningslejon utan vet skillnaden när det är träning och tävling. Han har byggt på sig en hel del muskler i vinter och jag skulle tro att han behöver några lopp i kroppen innan formen verkligen sitter där. Tanken är att matcha honom lite snällare inledningsvis för att sedan ta de tuffare uppgifterna när toppformen är där. Voltstart har han bara varit ute över en gång förut och det var i debuten. Spår fem är därför inget önskvärt läge, men han är klok och förhoppningsvis ska det gå. Jag maxar inte vad som går utan kör med can't see back i stället för helstängt. Det kan bli barfota fram om vädret är bra och sedan blir det vanlig vagn, säger Jörgen.

Ready Doc

V 75 på Rommetravet!

23 februari
Dags för V 75 och den här gången på Rommetravet. Vi åker upp med Ready Doc som startar i V 75-7, STL Bronsdivisionen.
V 75-7
6. READY DOC
- Senast blev det bara fel och det syntes tidigt att det inte skulle gå, det är bara att glömma den starten och gå vidare. Han känns bra här hemma i träning, men han är ny i klassen och spontant såg det väl ut som att det var många med höga startpoäng. Jag tror att han kommer växa in bra i klassen, men det kanske inte räcker till seger direkt. Han ska i alla fall vara fräschare nu än vad han var i finalerna på annandagen så vi hoppas väl att i alla fall vara bland de tre. Jag vet inte riktigt hur han hanterar det om banan skulle bli skitig, men vi får se under veckan hur vädret utvecklar sig. Det blir jänkarvagn på nytt nu eftersom det är autostart och sedan norskt huvudlag som tidigare, säger Jörgen.

Två hästar till start i V 75 Champions på lördag!


V 75-4
6. BETULLA C.R.
- Hon fick ett bra läge och dessutom en startsnabb kusk. Hästen kan öppna rätt bra i voltstart och borde kunna få en fint lopp nu. Hon gjorde det fullt godkänt senast då hon bara hade jobbats lugnt inför den starten och hon borde vara 20-30 meter bättre nu. En fin slantborde hon kunna få med sig hem tycker jag. Vanlig vagn och ett open eye huvudlag med murphybländare på insidan som senast.
V 75-5
6. READY DOC
- Han var väldigt duktig senast i finalen och efter det fick han en paus där vi passade på att fräscha upp honom lite. Nu känns han riktigt fin i träningen, men då vi inte kört några banjobb kan det fattas lite till den absoluta toppformen. Det blir första gången över tre varv, men då hästen inte lägger bort några krafter i onödan i loppet tror jag inte att det ska vara några problem. Styrkan har han. Vi körde med halvstängt norsk senast och det funkade fint så det blir likadant igen. Vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Jörgen.
Betulla C.R.
Ready Doc
First Tartar

First Tartar först ut 2021!

Då kör vi i gång ett nytt år och först ut blir First Tartar på Örebro på nyårsdagen.
V64-4 Örebro 1 jan 2021
1 First Tartar har inte vunnit lopp ännu, men det kan vara dags nu. Han är mycket kvick från början och även om inte innerspår i Örebro är idealiskt för att hålla spets kan det gå, annars lär han få fin resa och ska räknas.

Ready Doc

Ready Doc i V 75 final på annandagen!

9. READY DOC V 75-5
- Har startat på och gjort bra lopp hela hösten, och det känns framför allt som att han hittat sig själv psykiskt. Han har galopperat några gånger i olika situationer, men felfri har han fortfarande aldrig missat pallen. Det är helt klart en nyttig häst och vi hoppas att den statistiken är intakt efter finalen. Förhoppningsvis blir han inte för pigg från start, och kan vi rygga Björns häst på ett bra sätt kanske det kan bli rygg ledaren eller tredje inner. Vi ska testa halvstängt norskt hemma i veckan och om det fungerar kan det vara en bra extraväxel att ha. Inga ändringar i övrigt, säger Jörgen.
Kent Le Soleil startar i lopp 12 i ett lopp för nya licensinnehavare 2020 med Charlie Hedstad i sulkyn.

Dollar Doc tävlar på söndag 20/12 på Gävletravet.

GS 75 med Dollar Doc!

4.Dollar Doc GS75-6
- Dollar var jag inte fullt nöjd med senast och borde ha varit någon placering längre fram. Jag vet inte om det är just Solvalla som han inte gillar då vi inte kan värma lite vid sidan om. Jag har i alla fall inte hittat några fel på honom så vi testar igen. Han fick ett tuffare jobb under veckan och allt såg bra ut och han låg dessutom väldigt bra i puls. Vi har ett fint utgångsläge och han kan kliva iväg riktigt bra, sen vet jag inte om han kan ta sig förbi de som är invändigt. Det är inte aktuellt att plocka upp och köra invändigt utan kan vi inte ta oss förbi i inledningen så räds jag inte dödspositionen. Jag kommer eventuellt att rycka huvan som han gått med och jag ska testa det i ett jobb innan så får vi se hur han fungerar. Stämmer det med positionerna och att han tävlar som vid vinsterna så ska vi inte vara helt borta och det är minst en platschans. Murphybländare vänster och vanlig vagn, säger Jörgen.

GS 75 på Sundbyholm 13/12

4.Ready Doc GS 75-7
- Ready har tagit det senaste loppet på ett bra sätt och känts fin i träningen. Senast när vi övertog ledningen så släppte hästen grejerna. Han är lite sällskapssjuk, och det är samma här hemma. När han har en i dödens nära sig tar han i som han gjorde på Jägersro när han vann för tre starter sedan. Men när han blir lite ensam så tar han inte i på samma sätt. Nu fick vi ett bra läge igen och jag laddar fram. Eventuellt att vi byter ut murphyn på insidan till en can´t see back om han känns rak och fin i värmningen. I övrigt går han som senast, skor och amerikansk sulky, säger Jörgen.

Vi börjar dagen med att ha tre hästar till start i de tre första loppen. Tvåårige CoCo C.G. gör sitt andra lopp i karriären och startar i lopp 1, i lopp 2 är det tävlingsdebut för Koppars Hardlife och i det tredje loppet är det dags igen för Kimmiss Boko.

V 64 på Gävle 3 december

Vi tar med oss fyra hästar till Gävle på torsdag.
10. Make My Dream (V64-2)  Wången Cup - Ungdomslopp - Stolopp
- Hon håller rätt så bra form, men senast blev allt fel då det blev omstart för flygande start på henne, men så var inte fallet. Hon är ruskigt snabb bakom bilen och hon visade det i den riktiga starten. Hon blev pigg under vägen, fick en tryckare och sedan var dagen tidigt förstörd. Hon hade ingen direkt puls efter loppet. Hon går bäst i ryggar och har bra spurtkrut om hon får en ryggresa.  
  2. Ready Doc (V64-5)  STL Klass I, Försök 4 i Meeting 8 (Final Solvalla 26 december)
- En fin häst som alltid gör bra lopp. Läget blev bra och det var ett tag sedan bakom bilen. Han har gjort tre lopp på Gävle tidigare och har varit bra alla gånger. Han har visat att han kan öppna snabbt och han viker inte ner sig från ledningen om han skulle komma dit. Det blir jänkarvagn samt skor, säger Jörgen.   I lopp 1 debuterar 2-åriga stoet Coco CG och i lopp 11 är det dags för Adlon Amok.

Dollar Doc

Inför V 86-6 med Dollar Doc.

9. DOLLAR DOC
- Han gjorde det bra senast och gör han om den insatsen så borde han väl kunna duga även här. Nu har vi ett läge för att smyga och med lite körning i täten så tar vi många i spurten. Han har tagit det lugnt efter senast och allt verkar normalt. Jag är lite osäker kring hur han kommer att hantera att tävla med skor runt om, men jag hoppas att det ska gå bra. Vanlig vagn och murphy på vänster sida, som tidigare, säger Jörgen.

Ny häst i träning hos oss!

25 november

Inför V 86 18 november.

Vi åker till Bergsåker med Black And Quick och Dollar Doc och de startar båda i V 86-1.
V 86-1
5. BLACK AND QUICK
- Han väntar på sin första vinst, men den kommer säkert snart. Han har varit bra under hela året och formen verkar vara intakt inför den här uppgiften. Nu får Magnus A Djuse testa honom för första gången och jag skulle gärna se honom i ledningen. Känslan är att det skulle gynna honom att gå i den positionen. Han är travsäker och kommer att stå för en bra insats. Barfota fram, det var runt om senast, men det är inget som påverkar. I övrigt jänkarvagn och det helstängda huvudlaget som han brukar gå med. 

  7. DOLLAR DOC
- Han var verkligen toppenfin senast och jag hade massor av krafter sparade in över mål. Det är en stor och rejäl häst som besitter fina fartresurser, men som inte alltid fungerat fullt ut. Han har varit lite känslig för ljud tidigare, men jag har kört honom med huva i de tre senaste starterna och det verkar som de har hjälpt honom en del. Näst senast så tar jag på mig galoppen då jag valde fel vagn så det var inte hästens fel. Jag har siktat mot det här loppet och det ska bli spännande och se hur långt han kan räcka. Det är jämt mellan mina hästar och den som får bästa resan kommer att lyckas bäst, men skulle vi hamna utvändigt om Black And Quick så tror jag inte att vi kan slå honom. Skulle vi dock få en ryggresa i högt tempo så tror jag att vi är med långt framme. Barfota runt om, vanlig vagn och sedan fortsätter vi med murphybländaren på vänstersidan, säger Jörgen.

Uppsnack med Jörgen inför kvällens V 64 och V 86 på onsdag.

16 november

V 86 på Solvalla och Jägersro 4 november.

Vi åker med två hästar till Solvalla och två till Jägersro.
Jägersro V 86-1
2. READY DOC - Han var inte som bäst på Bergsåker, men jättefin näst senast. Jag var nöjd även senast, men han var lite mer lite mer laddad då och lite het när vi fick en häst över oss, så det blev fel. Ett olycksfall i arbetet kan vi säga om det. Detta blev ju ett svårt lopp att räkna på, men min häst är ju snabb och rejäl, så kan både gå i rygg eller ledning. Inga ändringar är aktuella - barfota runt om, vanlig vagn och murphy på vänster sida. Kim Eriksson kör.
Solvalla V 86-2
1. BLACK AND QUICK - Han var jättefin i försök och final av Kriteriet. Han fick ta det lite lugnt efter det och så siktade vi mot Gävle, men där var han inte som allra bäst. Vi har kollat upp honom efter det utan att hitta något fel. Jag är nöjd med läget eftersom han inte bör få så tung resa härifrån. Kan han försvara ledning så kan det vara en bra chans. Det kan bli barfota runt om, men lutar åt bakskor den här gången. Inga andra ändringar - jänkarvagn och helstängt huvudlag. Torbjörn Jansson kör.
Jägersro V86-3
11. CONRADS ANETTE - Hon känns bortlottad den här gången, men jag hoppas så klart ändå på en finalplats.
Hästen har gjort det bra hittills. Jag körde bort henne lite senast, men hon gick med full fart över mållinjen. Det blir kanske lättning från järn- till aluminiumskor den här gången. Det är en stabil och ganska snabb häst. Hon gick med hybridvagn senast, men nu blir 
det vanlig vagn. I övrigt inga ändringar. Kim Eriksson kör.
Solvalla V86-8
2. MAKE MY DREAM - Hon har varit riktigt bra på sistone, hon håller full form. Läger är bra och Jepson får göra precis som han vill. Hästen har förbättrat sin startsnabbhet markant på sistone och han får gärna köra i ledning, men hästen går bra även bakifrån. Det blir spännande att se oavsett. Jag är väldigt nöjd med hästen för dagen. Ganska stor och grov, så skulle inte bli förvånad om hon går framåt ytterligare med täta starter. Inga ändringar på henne, säger Jörgen.

Inför V 64 på Sundbyholm 27 oktober.

Adlon Amok, Freckless, Kent Le Soleil och Ready doc.

8. Adlon Amok (V64-2)
- Det har strulat en stund och han har vilat ett tag efter senast. Vi har bytt lite träningsupplägg på honom, men han har i alla fall gått 1.22 full väg inför det här och i det jobbet såg han fin ut. Jag inbillar mig att han kan lite när han fungerar, men tanken är att han ska startas i gång och jag tror inte han är segerduglig direkt.

6. Freckless (V64-3)
- Han travade halvknackigt senast och sedan blev det också helt fel med ryggen han fick.
Han har blivit åtgärdad efteråt och känns fin i träning inför det här. Han är startsnabb, men lite trög och jag kör vad som går med förhoppning om att nå spets. Kort distans kan nog vara ett plus. Det blir skor runt om då han inte riktigt fungerade barfota fram senast.


4. Kent le Soleil (V64-4)
- Det är en lite småskör häst som fått vila efter senast. Han känns klart bättre nu i träning och han har gått ett 1.19-jobb inför det här. Jag har inte kollat så noga på motståndet, men såg att det var några bra med och tanken är oavsett att köra lite snällare. Jag är ödmjuk inför uppgiften och hoppas i första hand på en slant. Vi kör barfota runt om för första gången, men byter till vanlig vagn nu när det är voltstart.

2. Ready Doc (V64-5)
- Han har inte startat i voltstart på ett år och det var därför skönt att det blev så få hästar på volten. Samtidigt, med bara två hästar på tillägg är det lättare för de på tillägg att komma ifatt. Hästen är dock bra och ska ha gått framåt med loppet senast. I spets släpper han inte så många förbi sig. I början av karriären var han lite småvass, men nu springer han nästan och släpper grejerna ibland så distansen är bara positiv, säger Jörgen.

Dollar Doc och Jörgen S Eriksson

I ett treåringslopp gästade Jörgen S Eriksson från Eskilstuna och körde sej till ledningen två varv från mål med Dollar Doc. Efter knappt halva distensen fick han favoriten Global Brexit utvändigt, men försvarade sej hela vägen och vann på 1.15,9 a/2640m.
Text: Mats Persson 

Övre bilden, Gabbi Leejs tillsammans med unghästansvarige Conny Lingman. Nedre bilden, Joanne Leejs.

Full fart på 1-åringarna!

22 oktober
Här är 1-åringarna som kommit in i träning hos oss så här långt, kommer säkert några fler framöver.
Det ser riktigt trevligt ut, de tömkörs och körs för fullt!
Hingstar:
Chevalier Indika, efter Nuncio ue Ready Cash.
Ägare Indika AB
Mystic Star, efter Village Mystic ue Spotlite Lobell.
Ägare Easy KB, detta är en andelshäst som det snart kommer ut erbjudande på!
Win Together, efter Nuncio ue Love You.
Ägare Firma Allegro Stable med flera.
Ston:
Lilian Young, efter Maharajah ue Cocolaitier.
Ägare Marcus Rosenqvist och Paula Kortesalmi med flera.
Corona Park, efter Uncle Lasse ue Kadabra.
Ägare Jörgen S Eriksson, till salu!
Gabbi Leejs, e Super Photo Kosmos ue Pine Chip.
Ägare Leejs Foder AB.
Joanne Leejs, e Uncle Lasse, mamma är Jolinn Leejs efter Love You som var i vår träning tidigare, Joanne är Jolinns första avkomma!
Ägare Leejs Foder AB.
Xanthis Himalaya, e Up And Quick ue Yankee Glide.
Ägare är stuteriet som alla talar om...Flenmo Egendon AB.

Sundbyholm 20 oktober.

Inför V 75 på Gävletravet nu på lördag.

Black and Quick

V 75-3
11. BLACK AND QUICK
- Han fick vila veckan efter kriteriefinalen, men har efter det tränat på som vanligt. Jag var nöjd med vad han presterade och han gick i mål med lite krafter sparade. Det verkar som att han utvecklas vidare och jag tror han kommer stå sig bra även mot de äldre och lite mer rutinerade. Vi måste dock ha lite flyt att det blir körning då det inte bara är att åka fram i dödens med honom. Det är däremot långt upplopp i Gävle och med rätt ryggar kan vi dyka upp därframme. Tanken är att han ska tävla som på sistone - barfota runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn
- Och det enda är att det eventuellt blir skor bak, men det får vi se när vi sett hur väder och bana blir, säger Jörgen.

Bitcoind´Arc

V 86 med Bitcoind´Arc 14/10!

V 86-8 Solvalla
8. BITCOIND' ARC
- Han presterar bra hela tiden nu och har tagit stora kliv i utvecklingen. Det är verkligen en fin häst som bara blir bättre. Senast hade vi nog kunnat vara tvåa om jag suttit kvar i andraspår, nu blev vi hängandes i tredje istället. Jag hade så klart hoppats på bättre spår, men han går nog en 1.13-tid igen så får vi se hur långt det räcker. Barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Jörgen.

Inför dagens lopp på Solvalla!

9 oktober

Starter fram till onsdag nästa vecka!

9 oktober

Veckans starter!

(Vecka 41)

Svenskt Travkriterium på lördag!

V 76-6 
11. BLACK AND QUICK
- Allt verkar bra efter senast, förvånansvärt bra. Han har två jobb kvar inför finalen, men allt känns bara bra inför dem. Vi växlade upp till helstängt senast och rycktussar för första gången, det gav en mycket positiv effekt och vi fortsätter så. Vi har en bra startrygg och jag hoppas vi kan hamna något vettigt på det från spåret. Det måste såklart vara maxklaff för att det ska gå våran väg, men jag tycker jag har häst för sammanhanget. Han tävlar som senast - Barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag samt rycktussar, säger Jörgen.

Freckless

V 86 på Valla!

16 september
V 86-4
4. FRECKLESS
- Han har jag inte riktigt varit nöjd med på slutet och han springer mest och bromsar. Det finns kapacitet i honom, men det har inte riktigt lossnat för honom än. Nu rycker jag framskorna vilket är första gången i karriären, sen får vi se vad det kan ge. Jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på hans insatser på slutet. Vi smyger med och jag kommer ge honom ett snällt lopp. Helstängt huvudlag och hybridvagn i övrigt, säger Jörgen.
Med till Solvalla är också tvååriga Conrads Anette som gör sin tävlingdebut i kvällens första lopp. I lopp 6 V5-5 startar Dollar Doc i sin andra start efter ett tävlingsuppehåll. 

Black and Quick och Make My Dream

Kval till Kriteriet och Oaks!

11 september
Idag är ingen vanlig dag...
Idag är det kval till Svenskt Travkriterium och Travoaks!
Vi har Black And Quick och Make My Dream ut i försöken.
Make startar i lopp 1, kl 17.35 med Jepson i vagnen.
Black startar i lopp 5, kl 19.05.
Båda känns bra och har fått bra lägen, bägge utrustas med urryckare för första gången ikväll.
Det är sådana här stora travdagar vi jobbar för att vara med i. Håll tummarna!

V 86 på Solvalla!

V 86 på Solvalla ikväll och vi åker dit med tre hästar varav Dollar Doc och Black and Quick springer i samma lopp.
V 86-8
9. Dollar Doc
- Han blev alldeles för laddad senast och galopperade redan innan bilen släppte. Han har fått pausat efter och ser bra ut hemma. Jag har kört banjobb med honom efter 1.21. Kanske kan han behöva lopp i kroppen. Jag hoppas han går felfritt och får fin resa i bra tempo så han kan spara speeden. Barfota fram, hybridvagn och öppet huvudlag som senast.
10. Black and Quick
- Det är en fin häst, men han var inte som bäst senast och det visade sig att han hade dåliga blodvärden. Han har fått pausa efteråt och kan behöva lopp i kroppen, men han ser fin ut i jobben. Mina hästar har jämngoda chanser och om båda presterar bra så kan det vara aktuellt att testa kriteriekval. Han kommer tävla med jänkarvagn för första gången. Barfota fram och helstängt huvudlag som senast, säger Jörgen.
I V 5-4 startar Intake (7) från tillägg över distansen 2160 meter.

Intake
Black and Quick
Dollar Doc

24 juni
Jörgens tankar inför V 75-finalen med Ready Doc på lördag!

7. READY DOC V 75-2
- Han slog ihop och galopperade senast när vi hade hittat till ledningen och jag begärde helt enkelt lite för mycket av honom. Han fick ändå en genomkörare och det behövde han då han var åtgärdad efter V75-starten på Gävle. Nu fick vi ett spår långt ut, men jag måste försöka mig framåt för att komma ner i en vettig position. Jag tycker jag har en minst lika bra häst som någon annan, frånsett möjligen Dwayne Zet, och skulle det stämma lite under vägen så kommer han att avsluta starkt. Det blir barfota runt om och jänkarvagn sen får vi se om jag kommer att testa ett norskt huvudlag och rycktussar den här gången. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen, hälsar Jörgen.
På fredag även det på Bergsåker har vi First Tartar till start i lopp 2 och det i ett treåringslopp och Dollar Doc i E 3-Consolation, lopp 6/V 64-3.

Jörgen och Ready Doc.

Axevalla 18 juni.

Vi åker till Axevalla för lunchtävlingar och vi har två hästar med oss.
- 9 Abraham Frontline (V4-2) gör första starten i min regi, detta efter att ha varit borta nästan ett år. Det känns som en fin häst, som är en hel del jobbad. Han har som snabbast gått 1.20/2100 meter i två banjobb och känts vettig på det, så detta ska bli spännande. Skor runt om och öppet huvudlag. Jag tycker att utgångsläget är lämpligt och ser hästen som en riktig outsider, säger Jörgen.
- 3 Ready Doc (V4-4/LD-1/V5-1) är jag jättenöjd med för dagen, hästen har slappnat av på ett helt annat sätt än tidigare i de fyra-fem senaste starterna och då har framgångarna kommit. Han är inkvalad till en V75-final på Bergsåker den 27 juni och genrepar här. Jag ”maxar” dock på som vanligt och är ute efter att vinna. Han är snabb ut och har fått ett perfekt startspår. Jag tycker att han ska ses med bra chans. Troligen blir det barfota fram, han är lite startsnabbare då.

Abraham Frontline och Ready Doc

V 86 onsdag 3 juni på Bollnäs..................

.......och vi åker upp med Bitcoind`Arc och Dollar Doc och de startar i samma lopp, V 86-7, ett treåringslopp med fina pengar att köra om.
2. Bitcoind´Arc
- Han gjorde ett helt okej lopp senast efter ett litet uppehåll, kanske inte mer än så, men jag förväntar mig att han ska vara bättre den här gången med loppet i kroppen. Han kändes mjuk och smidig i fredags och det är framför allt en spännande häst för framtiden. Nu får vi se vad som kan hända med tätare starter. Jorma Kontio vann också med hästen i våras, men kan han vara trea-fyra-femma den här gången är jag jättenöjd då han möter flera fina hästar.
3. Dollar Doc
- Jag var supernöjd med honom senast. Jag anmälde dit för att sitta med i ryggar efter att jag kört lite tufft med honom i dödens några gånger. Han hade haft ny balans i två starter före det och jag hade kortat upp käken på honom. Nu senast fick han även prova barfota fram, vilket föll ut väldigt bra. Däremot blir det skor runt om på onsdag då jag sparar hovarna till nästa start, men det tror jag inte ska göra så mycket då han gått bra med skor förut. Han känns väldigt pigg och fin efter senast och det är en bra häst som jag tror på lite chans med, hälsar Jörgen.

Måndag på Visbytravet!

Vi tar resan till Gotland med några fina hästar inom V4/V5-spelet.
- 3 First Tartar (V4-2) är lite speciell och har vissa hyss för sig emellanåt. Han har därför blivit kastrerad inför denna start. Hästen känns fin och när poletten ramlar ner så tror jag en hel del på honom. Bra spår och skulle vi hamna hyggligt på det under vägens gång så kan han säkert blanda sig i den främre träffen. Barfota fram och ett helstängt huvudlag.
- 9 Copitex (V4-3) kändes som den gamla Copitex senast. Det var ett helt annat tryck i honom och avslutningen var av bästa märke med en hel del krafter i behåll. Vi hoppas kunna komma vettigt på det efter start och häxar det inte för mycket så är det en platskandidat. Barfota runt om.
- 10 Galba Ringeat (V4-4) är en stark och rejäl häst som kommer mer och mer. Senast så hade han greppet, men fick ge sig på linjen. Jag var ändå nöjd med honom och han känns fin inför dagens lopp. Distansen passar och skulle vi bara komma någorlunda på det så är han med där framme. Skor runt om och ett helstängt huvudlag.
- 7 Betulla C.R. (V5-1) debuterade för fem-sex veckor sedan. Det blev ett låst lopp då. En fin häst och med lite flyt är vi bland dem tre.

Visbytravet
Bitcoind´Arc, Ready Doc och Boycott.

V 75 på Gävletravet!

23 maj
Lördag och V 75 på Gävle och vi åker upp med tre hästar.
V 75-7. 12 Ready Doc.
- Allt är bara bra med honom och han blir bättre för varje start nu. Senast var prestationen riktigt bra och det var det bästa lopp han gjort. Värmningen var bra, han var reglerbar från start och allt var perfekt. Han gillar Gävle och därför anmälde jag honom, men spåret blev riktigt tråkigt. Vi får göra det bästa av situationen, men jag kommer nog att ändra till skor runt om och inte barfota fram som jag anmält. Sedan får vi väl ta det lite passivt, jag vill inte köra för hårt med honom i varje lopp. Vi måste hoppas på att det blir överpace och sedan får vi se vad det kan bli för placering. Förutom balansen blir det en can’t see back-rulle på vänster sida samt jänkarvagn som senast, säger Jörgen.
I V 4-2 startar Bitcoind` Arc i ett treåringslopp från bricka 10 i ett lopp över 2140 meter auto.

Boycott avslutar dagen i lopp 12 i ett lopp över 2640 meter och han har 20 meter tillägg från ett litet knöligt fjärdespår i volten.

Dollar Doc och Make My Dream

Solvalla 13 maj

Vi åker med två hästar idag till Valla.
V 86-4
10. Dollar Doc

- Han var lite felbalanserad näst senast och galopperade på grund av det, men han var inte trött i det läget. Senast fungerade det bättre och hästen gjorde ett starkt lopp. Det ska bli kul att köra honom bakifrån den här gången och tätare starter tror jag ska vara en fördel, det ska bli intressant att testa i alla fall. Det troliga är att jag kör som senast med skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn. Det kan eventuellt blir barfota fram, med det lutar som sagt åt att jag fortsätter med skor runt om ett tag till, säger Jörgen.Loppet är uttagning till Breeders Course 3-åringar 2020.

V 5-2 lopp 3
Make My Dream startar i ett treåringslopp för ston från bricka 11, 2140 meter auto.

Freckless, Kent le Soleil och Copitex.

V 64 på Romme.

V 64 på Romme 11 maj och vi har tre hästar med oss. I lopp 2 startar Freckless ,  lopp 4 Kent le Soleil (V 64-1) och i lopp 10 är det dags för Copitex.

7. Kent Le Soleil (V64-1)

- Han var okej senast utan att vara på topp. Han var klart bättre i de två starterna innan och han känns lika fin i jobben inför det här. Amanda får ladda från start och försöka få en hygglig position i den främre träffen och stämmer det lite under loppet hoppas jag att vi kan vara med en bit fram. Barfota fram, och så kommer jag sätta på honom lätta aluminiumskor med grepp bak den. Svensk jänkarvagn och sedan får vi se om jag testar att sätta på ett helstängt huvudlag i stället för det halvstängda, men det får vi se på tävlingsdagen hur jag gör, säger Jörgen.

Diamond Sox

Första ettåringen!

Årets första ettåring är nu inköpt till stallet!
Stoet heter Diamond Sox och är efter Brilliantissime.
Det är Eva von Celsing och Karin Eriksson som köpt det spännande stoet.
Vi tackar för förtroendet!

Ready Doc

GS 75 på Solvalla 26 april

Ready Doc startar i GS 75-2 från spår 12 i ett lopp över 21040 m autostart.
- Ready var fin senast och kändes bra i torsdagens jobb. Spåret är inte bra, vi får se vad som händer härifrån. Jag har inte studerat motståndet, men om det går sakta är jag inte främmande för att köra fram. Han hade ryckhuva för första gången senast och det föll väl ut så det blir så även på söndag. Eventuellt kan det bli barfota fram. I övrigt inga ändringar utan jänkarvagn och can't see back, hälsar Jörgen.


I lopp 1 startar vi Make My Dream i ett treåringslopp för ston. Bricka 3 i ett lopp över 2140 m volt.
Friendwithbenefits

V 64 Örebro 16 april.

6. Friendwithbenefits (V64-4)
- Hon fick inte riktigt fritt senast, men var samtidigt lite trög så det är svårt att säga hur mycket som det fanns kvar. För att försöka väcka upp henne så provar vi ett open eye-huvudlag nu, samt sätter på henne bakskor för att få henne att öppna lite raskare. Jag har inte hunnit att kolla motståndet speciellt noga, men hon duger bra i klassen så vissa förhoppningar har jag, säger Jörgen.

Unghästbesiktningar!

15 april
I måndags besökte Jörgen och Marcus Svärdbro Gård, Norrby Säteri, Ekeby Gård och Taxinge Säteri utanför Nyköping för att besikta unghästar, fina platser att växa upp på!
Finns intresse så hör bara av er om ni är sugna på att köpa in er i ettåringar. Har just nu flera prisvärda ettåringar på gång med pappor som bland annat Nuncio, Raja Mirchi, Readly Express och Bird Parker.

V 64 Axevalla 14 april

Finbesök i stallet i dag!

14 april
I dag fick vi tårta och blommor ifrån Sundbyholmstravet, vi tackar så mycket för uppvaktningen i och med Galba Ringeats seger på v 75!

Ny häst i vår träning!

12 april
Mahadevi Indika, sto, tre år efter Maharajah u.e. Ready Cash. Hon är en helsyster till Ballerina Indika som är hos oss sen en tid tillbaka.
Välkommen säger vi till ägarna, Indika AB med Kåre Axelsson i spetsen!
Foto: Gull-Britt Andersson

På besök på Långeruds gård. 

Långfredagens besök på Färjestad resulterade tyvärr med galopper både för Bitcoind’Arc och Adlon Amok, men de kommer snart igen inom kort.
Efter tävlingarna så åkte vi till Långeruds gård och tittade på deras unghästar. Trevligt besök och fina hästar. Här är vi med  O’MARA ZON (Maharajah-Exclusive Zon). 

Tre dagar med V 75 för stallet i påsk!

Ready Doc.

V 75 på Gävletravet!

V 75-3  2. READY DOC   
På skärtorsdagen åker vi upp till Gävle med Ready Doc.
- Han har gjort det bra tycker jag och senast kämpade han bra hela vägen. Det är en häst som jag har förhoppningar på framöver och när det börjar släppa för honom hoppas jag att han ska hävda sig på V75. Från start går det inte riktigt att köra på honom. I första starten bakom bilen gick det bra, men vid det andra tillfället blev han stressad och han är inte helt stabil ännu. Det är i alla fall en spännande häst och jag inbillar mig som sagt att han ska duga mot detta motstånd. Att det blir lite tätare starter nu tror jag ska passa eftersom det blev lite långt mellan de föregående. Jag funderar på att sätta på jänkarvagnen istället för hybridvagnen som han tävlade med senast. Det blir i alla fall en lättning i balansen då vi lättar från järn- till aluminiumskor. Can’t see back som tidigare, hälsar Jörgen.

Bitcoind´Arc och Adlon Amok

V 75 på Färjestad!

På långfredagen blir det Färjestad för Bitcoind´Arc och Adlon Amok.

V 75-2  6. BITCOIND' ARC
- Han är lite orutinerad fortfarande, men gick 1.13 sista 500 senast och jag inbillar mig att han snart kommer klara 1.13 sista 1000 också. Spår sex blev lite väl långt ut på vingen och vi får rikta in oss på att hitta ned någonstans. Sedan är siktet främst inställt på att vara med bland de sex första och kvala vidare, jag tror inte att han är något för V75-spelarna den här gången. Med högt tempo håller han i alla fall farten även om det inte är någon speedkula än så länge. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn, säger Jörgen.

I lopp 12 startar vi ADLON AMOK från bricka 9 voltstart. Spännande start då Adlon gjorde ett bra lopp och avslutade vasst senast.

V 75 på Dannero!

På påskafton drar vi vidare genom Sverige och då blir det norrut och till Dannero. Två hästar tar vi med oss och de startar i samma lopp V 75-5.

7. GALBA RINGEAT

- Han har haft lite dåligt självförtroende på sistone, men gjorde det ändå bra senast och spurtade fint till slut. I jobben efter känns han fräsch och det är en häst jag har lite förhoppningar på framöver. Spåret var väl inte så bra och han är ingen snabbstartare. Vi körde med urryckare för första gången senast och det gav bra effekt. Barfota fram igen, men nu blir det vanlig vagn istället för hybrid. Halvstängt huvudlag som senast.
8. GLOBE DU CHATELET
- Han har gjort jämna och bra insatser hela tiden. Han skulle egentligen ha startat för ett par veckor sedan, men vi fick stryka på grund av en halsinfektion och det är väl vissa frågetecken runt formen. Vi ska testa två intressanta ändringar, dels ska han tävla barfota bak och dels blir det rycktussar. Hybridvagn och öppet huvudlag som senast. Det är svårt att hålla isär mina två, Globe är jämnare, men Galba är mer igång, hälsar Jörgen.
Jörgen kör Galba och Rikard N Skoglund sitter upp bakom Globe.

Globe de Chatelet och Galba Ringeat

Måndag på Färjestad.

29 mars

V64-3

3 Boycott avslutade fullt godkänt senast efter ha fått göra jobbet sista 600 meterna i tredjespår, men var ändå inte som bäst den dagen enligt Jörgen. Spåret blev fint och han ska ses med bra segerchans.
- Senast var han nog nedsatt av något för han hade högre puls än vanligt efteråt och var inte hundra i travet eller prestationen även om han gick under 1.13 sista varvet. Vi provar igen och här fick vi bra spår i voltstart och han är snabb iväg. Det vore jättekul att testa honom i ledningen och det är plan a. Enda ändringen nu blir att jag kommer gå tillbaka till den balansen han hade före senast, det vill säga järnskor bak och aluminiumskor fram med öppen tå. Så tog han två raka vinster. Senast hade jag satt på honom aluminiumskor runt om, men han fick det inte att flyta i travet då och sprang och slog på sig. Det blir vanlig vagn och öppet huvudlag igen, säger Jörgen.
Adlon Amok startar i lopp tre och återkommer efter ett tävlingsuppehåll och känns fin. Spår 8 ingen höjdare men han behöver loppet och kommer ha nytta av det framöver.

Hästägare på besök!

3 mars
I dag på förmiddagen visade vi upp 2-årsstona Conrads Anette, Al’s Successor och Xanthis Gorgeous för Lasse och Sussie Pettersson (Leejs Foder AB) som äger hästarna.
Efteråt blev det lunch tillsammans, en bra dag!
Al´s Successor, Conrads Anette och Xanthis Gorgeous
Viktor, Rebecca, Jörgen, Sussie och Lasse Pettersson.

V 64 Sundbyholm ikväll!

12. Xanthis Amber (V64-5)
- Hon tränar på ganska fint och känns bra för dagen. Jag kommer matcha henne mer i monté framöver, men nu saknade hon lopp under sadel så det fick bli det här i stället. Jag hoppas och tror att hon kvicknat till med senaste starten, men läget grusar förhoppningarna om någon framskjuten placering. Kan vi tjäna en hygglig peng är jag nöjd. Hon har gått med helstängt huvudlag, men nu funderar jag på att byta till ett norskt. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen. Vanlig vagn i övrigt.
8. Friendwithbenefits (V64-6)
- Hon var klart positiv senast och jag var nöjd med hur hon kändes. Loppet gick lite för sakta egentligen för att passa henne, men avslutningen var därför klart plusbetonad. Det känns som om har gått framåt med loppet, men läget är svårbedömt. Hon gick med norskt huvudlag för första gången senast och det fortsätter vi med tillsammans med den vanliga vagnen. Tar man med några på kupongen är hon värd ett streck, säger Jörgen.

Förutom hästarna på V 64 så gör treårige Black and Quick tävlingsdebut i lopp 2.

V 64 Romme på fredag.

4. Boycott (V64-2)
- Han var mycket jobbad och väl förberedd inför senast och var bra. Han känns fin efteråt och jag hoppas han gått framåt ytterligare med loppet i sig. Däremot kanske vi inte kan vinna från dödens den här gången utan måste ha lite mer flyt, men jag tycker han ska räknas. Han har bara varit ute bakom bilen någon gång tidigare och öppnade väl inte så bra då och jag tror väl inte att han kommer öppna så snabbt den här gången heller, men det kan vara bra och få ryggresa nu. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och skor runt om som senast, säger Jörgen.