Måndag på Färjestad.

29 mars

V64-3

3 Boycott avslutade fullt godkänt senast efter ha fått göra jobbet sista 600 meterna i tredjespår, men var ändå inte som bäst den dagen enligt Jörgen. Spåret blev fint och han ska ses med bra segerchans.
- Senast var han nog nedsatt av något för han hade högre puls än vanligt efteråt och var inte hundra i travet eller prestationen även om han gick under 1.13 sista varvet. Vi provar igen och här fick vi bra spår i voltstart och han är snabb iväg. Det vore jättekul att testa honom i ledningen och det är plan a. Enda ändringen nu blir att jag kommer gå tillbaka till den balansen han hade före senast, det vill säga järnskor bak och aluminiumskor fram med öppen tå. Så tog han två raka vinster. Senast hade jag satt på honom aluminiumskor runt om, men han fick det inte att flyta i travet då och sprang och slog på sig. Det blir vanlig vagn och öppet huvudlag igen, säger Jörgen.
Adlon Amok startar i lopp tre och återkommer efter ett tävlingsuppehåll och känns fin. Spår 8 ingen höjdare men han behöver loppet och kommer ha nytta av det framöver.

Hästägare på besök!

3 mars
I dag på förmiddagen visade vi upp 2-årsstona Conrads Anette, Al’s Successor och Xanthis Gorgeous för Lasse och Sussie Pettersson (Leejs Foder AB) som äger hästarna.
Efteråt blev det lunch tillsammans, en bra dag!
Al´s Successor, Conrads Anette och Xanthis Gorgeous
Viktor, Rebecca, Jörgen, Sussie och Lasse Pettersson.

V 64 Sundbyholm ikväll!

12. Xanthis Amber (V64-5)
- Hon tränar på ganska fint och känns bra för dagen. Jag kommer matcha henne mer i monté framöver, men nu saknade hon lopp under sadel så det fick bli det här i stället. Jag hoppas och tror att hon kvicknat till med senaste starten, men läget grusar förhoppningarna om någon framskjuten placering. Kan vi tjäna en hygglig peng är jag nöjd. Hon har gått med helstängt huvudlag, men nu funderar jag på att byta till ett norskt. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen. Vanlig vagn i övrigt.
8. Friendwithbenefits (V64-6)
- Hon var klart positiv senast och jag var nöjd med hur hon kändes. Loppet gick lite för sakta egentligen för att passa henne, men avslutningen var därför klart plusbetonad. Det känns som om har gått framåt med loppet, men läget är svårbedömt. Hon gick med norskt huvudlag för första gången senast och det fortsätter vi med tillsammans med den vanliga vagnen. Tar man med några på kupongen är hon värd ett streck, säger Jörgen.

Förutom hästarna på V 64 så gör treårige Black and Quick tävlingsdebut i lopp 2.

V 64 Romme på fredag.

4. Boycott (V64-2)
- Han var mycket jobbad och väl förberedd inför senast och var bra. Han känns fin efteråt och jag hoppas han gått framåt ytterligare med loppet i sig. Däremot kanske vi inte kan vinna från dödens den här gången utan måste ha lite mer flyt, men jag tycker han ska räknas. Han har bara varit ute bakom bilen någon gång tidigare och öppnade väl inte så bra då och jag tror väl inte att han kommer öppna så snabbt den här gången heller, men det kan vara bra och få ryggresa nu. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och skor runt om som senast, säger Jörgen.