Svenskt Travkriterium på lördag!

V 76-6 
11. BLACK AND QUICK
- Allt verkar bra efter senast, förvånansvärt bra. Han har två jobb kvar inför finalen, men allt känns bara bra inför dem. Vi växlade upp till helstängt senast och rycktussar för första gången, det gav en mycket positiv effekt och vi fortsätter så. Vi har en bra startrygg och jag hoppas vi kan hamna något vettigt på det från spåret. Det måste såklart vara maxklaff för att det ska gå våran väg, men jag tycker jag har häst för sammanhanget. Han tävlar som senast - Barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag samt rycktussar, säger Jörgen.

Freckless

V 86 på Valla!

16 september
V 86-4
4. FRECKLESS
- Han har jag inte riktigt varit nöjd med på slutet och han springer mest och bromsar. Det finns kapacitet i honom, men det har inte riktigt lossnat för honom än. Nu rycker jag framskorna vilket är första gången i karriären, sen får vi se vad det kan ge. Jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på hans insatser på slutet. Vi smyger med och jag kommer ge honom ett snällt lopp. Helstängt huvudlag och hybridvagn i övrigt, säger Jörgen.
Med till Solvalla är också tvååriga Conrads Anette som gör sin tävlingdebut i kvällens första lopp. I lopp 6 V5-5 startar Dollar Doc i sin andra start efter ett tävlingsuppehåll. 

Black and Quick och Make My Dream

Kval till Kriteriet och Oaks!

11 september
Idag är ingen vanlig dag...
Idag är det kval till Svenskt Travkriterium och Travoaks!
Vi har Black And Quick och Make My Dream ut i försöken.
Make startar i lopp 1, kl 17.35 med Jepson i vagnen.
Black startar i lopp 5, kl 19.05.
Båda känns bra och har fått bra lägen, bägge utrustas med urryckare för första gången ikväll.
Det är sådana här stora travdagar vi jobbar för att vara med i. Håll tummarna!

V 86 på Solvalla!

V 86 på Solvalla ikväll och vi åker dit med tre hästar varav Dollar Doc och Black and Quick springer i samma lopp.
V 86-8
9. Dollar Doc
- Han blev alldeles för laddad senast och galopperade redan innan bilen släppte. Han har fått pausat efter och ser bra ut hemma. Jag har kört banjobb med honom efter 1.21. Kanske kan han behöva lopp i kroppen. Jag hoppas han går felfritt och får fin resa i bra tempo så han kan spara speeden. Barfota fram, hybridvagn och öppet huvudlag som senast.
10. Black and Quick
- Det är en fin häst, men han var inte som bäst senast och det visade sig att han hade dåliga blodvärden. Han har fått pausa efteråt och kan behöva lopp i kroppen, men han ser fin ut i jobben. Mina hästar har jämngoda chanser och om båda presterar bra så kan det vara aktuellt att testa kriteriekval. Han kommer tävla med jänkarvagn för första gången. Barfota fram och helstängt huvudlag som senast, säger Jörgen.
I V 5-4 startar Intake (7) från tillägg över distansen 2160 meter.

Intake
Black and Quick
Dollar Doc

24 juni
Jörgens tankar inför V 75-finalen med Ready Doc på lördag!

7. READY DOC V 75-2
- Han slog ihop och galopperade senast när vi hade hittat till ledningen och jag begärde helt enkelt lite för mycket av honom. Han fick ändå en genomkörare och det behövde han då han var åtgärdad efter V75-starten på Gävle. Nu fick vi ett spår långt ut, men jag måste försöka mig framåt för att komma ner i en vettig position. Jag tycker jag har en minst lika bra häst som någon annan, frånsett möjligen Dwayne Zet, och skulle det stämma lite under vägen så kommer han att avsluta starkt. Det blir barfota runt om och jänkarvagn sen får vi se om jag kommer att testa ett norskt huvudlag och rycktussar den här gången. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen, hälsar Jörgen.
På fredag även det på Bergsåker har vi First Tartar till start i lopp 2 och det i ett treåringslopp och Dollar Doc i E 3-Consolation, lopp 6/V 64-3.

Jörgen och Ready Doc.

Axevalla 18 juni.

Vi åker till Axevalla för lunchtävlingar och vi har två hästar med oss.
- 9 Abraham Frontline (V4-2) gör första starten i min regi, detta efter att ha varit borta nästan ett år. Det känns som en fin häst, som är en hel del jobbad. Han har som snabbast gått 1.20/2100 meter i två banjobb och känts vettig på det, så detta ska bli spännande. Skor runt om och öppet huvudlag. Jag tycker att utgångsläget är lämpligt och ser hästen som en riktig outsider, säger Jörgen.
- 3 Ready Doc (V4-4/LD-1/V5-1) är jag jättenöjd med för dagen, hästen har slappnat av på ett helt annat sätt än tidigare i de fyra-fem senaste starterna och då har framgångarna kommit. Han är inkvalad till en V75-final på Bergsåker den 27 juni och genrepar här. Jag ”maxar” dock på som vanligt och är ute efter att vinna. Han är snabb ut och har fått ett perfekt startspår. Jag tycker att han ska ses med bra chans. Troligen blir det barfota fram, han är lite startsnabbare då.

Abraham Frontline och Ready Doc

V 86 onsdag 3 juni på Bollnäs..................

.......och vi åker upp med Bitcoind`Arc och Dollar Doc och de startar i samma lopp, V 86-7, ett treåringslopp med fina pengar att köra om.
2. Bitcoind´Arc
- Han gjorde ett helt okej lopp senast efter ett litet uppehåll, kanske inte mer än så, men jag förväntar mig att han ska vara bättre den här gången med loppet i kroppen. Han kändes mjuk och smidig i fredags och det är framför allt en spännande häst för framtiden. Nu får vi se vad som kan hända med tätare starter. Jorma Kontio vann också med hästen i våras, men kan han vara trea-fyra-femma den här gången är jag jättenöjd då han möter flera fina hästar.
3. Dollar Doc
- Jag var supernöjd med honom senast. Jag anmälde dit för att sitta med i ryggar efter att jag kört lite tufft med honom i dödens några gånger. Han hade haft ny balans i två starter före det och jag hade kortat upp käken på honom. Nu senast fick han även prova barfota fram, vilket föll ut väldigt bra. Däremot blir det skor runt om på onsdag då jag sparar hovarna till nästa start, men det tror jag inte ska göra så mycket då han gått bra med skor förut. Han känns väldigt pigg och fin efter senast och det är en bra häst som jag tror på lite chans med, hälsar Jörgen.

Måndag på Visbytravet!

Vi tar resan till Gotland med några fina hästar inom V4/V5-spelet.
- 3 First Tartar (V4-2) är lite speciell och har vissa hyss för sig emellanåt. Han har därför blivit kastrerad inför denna start. Hästen känns fin och när poletten ramlar ner så tror jag en hel del på honom. Bra spår och skulle vi hamna hyggligt på det under vägens gång så kan han säkert blanda sig i den främre träffen. Barfota fram och ett helstängt huvudlag.
- 9 Copitex (V4-3) kändes som den gamla Copitex senast. Det var ett helt annat tryck i honom och avslutningen var av bästa märke med en hel del krafter i behåll. Vi hoppas kunna komma vettigt på det efter start och häxar det inte för mycket så är det en platskandidat. Barfota runt om.
- 10 Galba Ringeat (V4-4) är en stark och rejäl häst som kommer mer och mer. Senast så hade han greppet, men fick ge sig på linjen. Jag var ändå nöjd med honom och han känns fin inför dagens lopp. Distansen passar och skulle vi bara komma någorlunda på det så är han med där framme. Skor runt om och ett helstängt huvudlag.
- 7 Betulla C.R. (V5-1) debuterade för fem-sex veckor sedan. Det blev ett låst lopp då. En fin häst och med lite flyt är vi bland dem tre.

Visbytravet
Bitcoind´Arc, Ready Doc och Boycott.

V 75 på Gävletravet!

23 maj
Lördag och V 75 på Gävle och vi åker upp med tre hästar.
V 75-7. 12 Ready Doc.
- Allt är bara bra med honom och han blir bättre för varje start nu. Senast var prestationen riktigt bra och det var det bästa lopp han gjort. Värmningen var bra, han var reglerbar från start och allt var perfekt. Han gillar Gävle och därför anmälde jag honom, men spåret blev riktigt tråkigt. Vi får göra det bästa av situationen, men jag kommer nog att ändra till skor runt om och inte barfota fram som jag anmält. Sedan får vi väl ta det lite passivt, jag vill inte köra för hårt med honom i varje lopp. Vi måste hoppas på att det blir överpace och sedan får vi se vad det kan bli för placering. Förutom balansen blir det en can’t see back-rulle på vänster sida samt jänkarvagn som senast, säger Jörgen.
I V 4-2 startar Bitcoind` Arc i ett treåringslopp från bricka 10 i ett lopp över 2140 meter auto.

Boycott avslutar dagen i lopp 12 i ett lopp över 2640 meter och han har 20 meter tillägg från ett litet knöligt fjärdespår i volten.

Dollar Doc och Make My Dream

Solvalla 13 maj

Vi åker med två hästar idag till Valla.
V 86-4
10. Dollar Doc

- Han var lite felbalanserad näst senast och galopperade på grund av det, men han var inte trött i det läget. Senast fungerade det bättre och hästen gjorde ett starkt lopp. Det ska bli kul att köra honom bakifrån den här gången och tätare starter tror jag ska vara en fördel, det ska bli intressant att testa i alla fall. Det troliga är att jag kör som senast med skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn. Det kan eventuellt blir barfota fram, med det lutar som sagt åt att jag fortsätter med skor runt om ett tag till, säger Jörgen.Loppet är uttagning till Breeders Course 3-åringar 2020.

V 5-2 lopp 3
Make My Dream startar i ett treåringslopp för ston från bricka 11, 2140 meter auto.

Freckless, Kent le Soleil och Copitex.

V 64 på Romme.

V 64 på Romme 11 maj och vi har tre hästar med oss. I lopp 2 startar Freckless ,  lopp 4 Kent le Soleil (V 64-1) och i lopp 10 är det dags för Copitex.

7. Kent Le Soleil (V64-1)

- Han var okej senast utan att vara på topp. Han var klart bättre i de två starterna innan och han känns lika fin i jobben inför det här. Amanda får ladda från start och försöka få en hygglig position i den främre träffen och stämmer det lite under loppet hoppas jag att vi kan vara med en bit fram. Barfota fram, och så kommer jag sätta på honom lätta aluminiumskor med grepp bak den. Svensk jänkarvagn och sedan får vi se om jag testar att sätta på ett helstängt huvudlag i stället för det halvstängda, men det får vi se på tävlingsdagen hur jag gör, säger Jörgen.

Diamond Sox

Första ettåringen!

Årets första ettåring är nu inköpt till stallet!
Stoet heter Diamond Sox och är efter Brilliantissime.
Det är Eva von Celsing och Karin Eriksson som köpt det spännande stoet.
Vi tackar för förtroendet!

Ready Doc

GS 75 på Solvalla 26 april

Ready Doc startar i GS 75-2 från spår 12 i ett lopp över 21040 m autostart.
- Ready var fin senast och kändes bra i torsdagens jobb. Spåret är inte bra, vi får se vad som händer härifrån. Jag har inte studerat motståndet, men om det går sakta är jag inte främmande för att köra fram. Han hade ryckhuva för första gången senast och det föll väl ut så det blir så även på söndag. Eventuellt kan det bli barfota fram. I övrigt inga ändringar utan jänkarvagn och can't see back, hälsar Jörgen.


I lopp 1 startar vi Make My Dream i ett treåringslopp för ston. Bricka 3 i ett lopp över 2140 m volt.
Friendwithbenefits

V 64 Örebro 16 april.

6. Friendwithbenefits (V64-4)
- Hon fick inte riktigt fritt senast, men var samtidigt lite trög så det är svårt att säga hur mycket som det fanns kvar. För att försöka väcka upp henne så provar vi ett open eye-huvudlag nu, samt sätter på henne bakskor för att få henne att öppna lite raskare. Jag har inte hunnit att kolla motståndet speciellt noga, men hon duger bra i klassen så vissa förhoppningar har jag, säger Jörgen.

Unghästbesiktningar!

15 april
I måndags besökte Jörgen och Marcus Svärdbro Gård, Norrby Säteri, Ekeby Gård och Taxinge Säteri utanför Nyköping för att besikta unghästar, fina platser att växa upp på!
Finns intresse så hör bara av er om ni är sugna på att köpa in er i ettåringar. Har just nu flera prisvärda ettåringar på gång med pappor som bland annat Nuncio, Raja Mirchi, Readly Express och Bird Parker.

V 64 Axevalla 14 april

Finbesök i stallet i dag!

14 april
I dag fick vi tårta och blommor ifrån Sundbyholmstravet, vi tackar så mycket för uppvaktningen i och med Galba Ringeats seger på v 75!

Ny häst i vår träning!

12 april
Mahadevi Indika, sto, tre år efter Maharajah u.e. Ready Cash. Hon är en helsyster till Ballerina Indika som är hos oss sen en tid tillbaka.
Välkommen säger vi till ägarna, Indika AB med Kåre Axelsson i spetsen!
Foto: Gull-Britt Andersson

På besök på Långeruds gård. 

Långfredagens besök på Färjestad resulterade tyvärr med galopper både för Bitcoind’Arc och Adlon Amok, men de kommer snart igen inom kort.
Efter tävlingarna så åkte vi till Långeruds gård och tittade på deras unghästar. Trevligt besök och fina hästar. Här är vi med  O’MARA ZON (Maharajah-Exclusive Zon). 

Tre dagar med V 75 för stallet i påsk!

Ready Doc.

V 75 på Gävletravet!

V 75-3  2. READY DOC   
På skärtorsdagen åker vi upp till Gävle med Ready Doc.
- Han har gjort det bra tycker jag och senast kämpade han bra hela vägen. Det är en häst som jag har förhoppningar på framöver och när det börjar släppa för honom hoppas jag att han ska hävda sig på V75. Från start går det inte riktigt att köra på honom. I första starten bakom bilen gick det bra, men vid det andra tillfället blev han stressad och han är inte helt stabil ännu. Det är i alla fall en spännande häst och jag inbillar mig som sagt att han ska duga mot detta motstånd. Att det blir lite tätare starter nu tror jag ska passa eftersom det blev lite långt mellan de föregående. Jag funderar på att sätta på jänkarvagnen istället för hybridvagnen som han tävlade med senast. Det blir i alla fall en lättning i balansen då vi lättar från järn- till aluminiumskor. Can’t see back som tidigare, hälsar Jörgen.

Bitcoind´Arc och Adlon Amok

V 75 på Färjestad!

På långfredagen blir det Färjestad för Bitcoind´Arc och Adlon Amok.

V 75-2  6. BITCOIND' ARC
- Han är lite orutinerad fortfarande, men gick 1.13 sista 500 senast och jag inbillar mig att han snart kommer klara 1.13 sista 1000 också. Spår sex blev lite väl långt ut på vingen och vi får rikta in oss på att hitta ned någonstans. Sedan är siktet främst inställt på att vara med bland de sex första och kvala vidare, jag tror inte att han är något för V75-spelarna den här gången. Med högt tempo håller han i alla fall farten även om det inte är någon speedkula än så länge. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn, säger Jörgen.

I lopp 12 startar vi ADLON AMOK från bricka 9 voltstart. Spännande start då Adlon gjorde ett bra lopp och avslutade vasst senast.

V 75 på Dannero!

På påskafton drar vi vidare genom Sverige och då blir det norrut och till Dannero. Två hästar tar vi med oss och de startar i samma lopp V 75-5.

7. GALBA RINGEAT

- Han har haft lite dåligt självförtroende på sistone, men gjorde det ändå bra senast och spurtade fint till slut. I jobben efter känns han fräsch och det är en häst jag har lite förhoppningar på framöver. Spåret var väl inte så bra och han är ingen snabbstartare. Vi körde med urryckare för första gången senast och det gav bra effekt. Barfota fram igen, men nu blir det vanlig vagn istället för hybrid. Halvstängt huvudlag som senast.
8. GLOBE DU CHATELET
- Han har gjort jämna och bra insatser hela tiden. Han skulle egentligen ha startat för ett par veckor sedan, men vi fick stryka på grund av en halsinfektion och det är väl vissa frågetecken runt formen. Vi ska testa två intressanta ändringar, dels ska han tävla barfota bak och dels blir det rycktussar. Hybridvagn och öppet huvudlag som senast. Det är svårt att hålla isär mina två, Globe är jämnare, men Galba är mer igång, hälsar Jörgen.
Jörgen kör Galba och Rikard N Skoglund sitter upp bakom Globe.

Globe de Chatelet och Galba Ringeat

Måndag på Färjestad.

29 mars

V64-3

3 Boycott avslutade fullt godkänt senast efter ha fått göra jobbet sista 600 meterna i tredjespår, men var ändå inte som bäst den dagen enligt Jörgen. Spåret blev fint och han ska ses med bra segerchans.
- Senast var han nog nedsatt av något för han hade högre puls än vanligt efteråt och var inte hundra i travet eller prestationen även om han gick under 1.13 sista varvet. Vi provar igen och här fick vi bra spår i voltstart och han är snabb iväg. Det vore jättekul att testa honom i ledningen och det är plan a. Enda ändringen nu blir att jag kommer gå tillbaka till den balansen han hade före senast, det vill säga järnskor bak och aluminiumskor fram med öppen tå. Så tog han två raka vinster. Senast hade jag satt på honom aluminiumskor runt om, men han fick det inte att flyta i travet då och sprang och slog på sig. Det blir vanlig vagn och öppet huvudlag igen, säger Jörgen.
Adlon Amok startar i lopp tre och återkommer efter ett tävlingsuppehåll och känns fin. Spår 8 ingen höjdare men han behöver loppet och kommer ha nytta av det framöver.

Hästägare på besök!

3 mars
I dag på förmiddagen visade vi upp 2-årsstona Conrads Anette, Al’s Successor och Xanthis Gorgeous för Lasse och Sussie Pettersson (Leejs Foder AB) som äger hästarna.
Efteråt blev det lunch tillsammans, en bra dag!
Al´s Successor, Conrads Anette och Xanthis Gorgeous
Viktor, Rebecca, Jörgen, Sussie och Lasse Pettersson.

V 64 Sundbyholm ikväll!

12. Xanthis Amber (V64-5)
- Hon tränar på ganska fint och känns bra för dagen. Jag kommer matcha henne mer i monté framöver, men nu saknade hon lopp under sadel så det fick bli det här i stället. Jag hoppas och tror att hon kvicknat till med senaste starten, men läget grusar förhoppningarna om någon framskjuten placering. Kan vi tjäna en hygglig peng är jag nöjd. Hon har gått med helstängt huvudlag, men nu funderar jag på att byta till ett norskt. Det bestämmer jag dock först på tävlingsdagen. Vanlig vagn i övrigt.
8. Friendwithbenefits (V64-6)
- Hon var klart positiv senast och jag var nöjd med hur hon kändes. Loppet gick lite för sakta egentligen för att passa henne, men avslutningen var därför klart plusbetonad. Det känns som om har gått framåt med loppet, men läget är svårbedömt. Hon gick med norskt huvudlag för första gången senast och det fortsätter vi med tillsammans med den vanliga vagnen. Tar man med några på kupongen är hon värd ett streck, säger Jörgen.

Förutom hästarna på V 64 så gör treårige Black and Quick tävlingsdebut i lopp 2.

V 64 Romme på fredag.

4. Boycott (V64-2)
- Han var mycket jobbad och väl förberedd inför senast och var bra. Han känns fin efteråt och jag hoppas han gått framåt ytterligare med loppet i sig. Däremot kanske vi inte kan vinna från dödens den här gången utan måste ha lite mer flyt, men jag tycker han ska räknas. Han har bara varit ute bakom bilen någon gång tidigare och öppnade väl inte så bra då och jag tror väl inte att han kommer öppna så snabbt den här gången heller, men det kan vara bra och få ryggresa nu. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och skor runt om som senast, säger Jörgen.