Boycott trea och Adlon femma på Färjestad!

Adlon Amok gick bra med en snabb avslutning och blev femma i sitt lopp.  Boycott fick vandra utvändigt och blev trea fullt godkänd. I lördags startade Dollar Doc på Solvalla, tyvärr sprang han och slog sig lite för mycket och galopperade tyvärr i sista kurvan med gott om krafter kvar men han kommer igen!

Omstart ställde till det för Ready Doc!

Solvalla 27 mars
Tyvärr blev starten återkallad efter ca 600 m då en häst gick omkull och i det skedet hade Ready Doc enkelt kommit till ledningen och såg ut att kunna få bestämma helt som han ville.
Han skötte sig sen i den andra starten och stred hela vägen när loppet sedan blev av. Ready står för en heroisk insats och slutar 2:a från dödens, knappt slagen med ett huvud! 

Kent le Soleil och kusken Kim Eriksson.

Första segern för Kent le Soleil och ett härligt besked från Copitex!

Axevalla 24 mars
Och som han gjorde det, från utvändigt ledaren så trampade han på gasen 400 meter kvar och bara visade vem som var starkast och bäst, en riktigt bra prestation! Fyraårige Kent le Soleil tog därmed sin första seger i sin sjätte start och på nytt rekord. Grattis till ägarna Stall Mållinjen KB och till Amanda som sköter Kent!

Copitex är på gång igen efter ett längre tävlingsuppehåll. Han blev trea i sitt lopp från ett tufft utgångsläge, och gav ett härligt besked till sina ägare och oss runt Copitex!

Bitcoind´Arc

Bitcoind’Arc vinnare av ett försök till Sikta Mot Stjärnorna!

16 mars
Vilken insats av 3-årige Bitcoind’ Arc, vinner från dödens på Mantorp och såg fantastiskt fin ut och i dag med Jorma Kontio i sulkyn!
Stort grattis till ägarna Hästarnas Aros AB och Amanda som sköter Bitcoin´d!

Galba Ringeat galopperade bort sin möjligheter strax efter start i sitt lopp, bara att se fram emot nästa start.

Vi konstaterar att våra (hittills) fem startande treåringar har sprungit in över 300.000 kr tillsammans!  15 mars

Ny häst i stallet är även King Louie, 3-årig hingst e Super Photo Kosmos u Pommier, och det är samma ägare som Inshallah. Välkomna till oss!

Skön dubbelseger på Gävletravet!

10 mars
Vilken tävlingsdebut för 3-åriga stoet Make My Dream, ett härligt lopp och hon flyger fram på upploppet och bara vinner!
Stort grattis till ägare Mmd Invest Ab och skötare Marcus Sundberg!
Friendwithbenefits ville inte vara sämre! Fick andra utvändigt och när Jörgen gav signal i sista sväng tryckte hon på och gick undan på upploppet och vann på ett övertygande sätt!
Stort grattis till ägaren Christina Carnemar och till Emelie Strand som sköter Friend!
En riktigt bra kväll på Gävletravet.
Make My dream tillsammans med lyckliga ägare och en nöjd tränare/kusk.
Friendwithbenefits tillsammans med sin ägare och uppfödare Christina Carnemar.

Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson har ett fint facit på Gävletravet. På de senaste fem starterna har det blivit fyra segrar och ett tredjepris. 21 november förra året hade Jörgen två hästar till start, Galba Ringeat och Gento Renka, och de båda grejade en fin dubbelseger. Nu hade Jörgen två hästar till start och återigen en fin dubbelseger. Treåriga Make My Dream (e. Make it Happen) fick inleda försiktigt i sin debut. Från fjärde invändigt kunde Jörgen glida ut i tredje utvändigt 700 kvar och via ett fjärdespår 250 kvar fick han greppet sista biten i en snabb avslutning. Segertid 18,9/2140 meter. 40.000 kronor till Mmd Invest AB i Knivsta. Marcus Sundberg är skötare. Make My Dream är fjärde avkomman till Estancia 818.000 kronor. Hon var trea i Stochampionatet 2010 bakom vinnande Viola Silas och tvåan Dileva Käll. Hon har också lämnat Champion Chip som ståtar med sju raka montésegrar. Alla segrar med Emilia Leo i sadeln. Mormor är Orient Broline som också lämnat Super Light 11,5 miljoner och hon är alltså syster till Super Light.

Fyraåriga Friendwithbenefits, yngst i loppet som enda fyraåring (e. Never Again) vars vinstrikaste avkomma är Xanthis Delicious 482.000 kronor, skaffade sig greppet på upploppet från andra utvändigt för Jörgen mot ledande Hakkestadhs Athena/Magnus A Djuse. Segertid 17,0/2160 meter. 25.000 kronor till C C Tra Vet Dream AB.

Text: Gävletravet 11/3

Black and Quick

Black and Quick trea på Valla!

4 mars
Hästarna fortsätter att prestera bra!
Black and Quick lade beslag på tredje platsen i kvällens tre-åringslopp på Solvalla.Det var Up and Quick-sonens andra start i karriären, tiden 1.16,8 på en tung bana och det såg stabilt ut. 

Duktiga hästar på Axvalla!

3 mars
Två mycket bra prestationer utan att vi fick sätta pricken över i:et! I kvällens första lopp tog Freckless (fyra år e Scarlet Knight) en tredjeplats. I sin andra start i karriären såg det stabilt ut och han gick bra på upploppet, inte långt från en andra plats, passas nästa gång!
Oerhört jämt blev det i Ready Doc,s lopp, det tog tid att få fram en vinnare och det blev en andra plats till slut, men en riktigt bra insats av femårige Ready (e Ready Cash).

Freckless och Marcus.
Ready Doc tillsammans med Jörgen och en av ägarinnorna Carin Eriksson.
Globe de Chatelet

Globe de Chatelet så nära segern!

28 februari
Globe de Chatelet fick gå större delen av loppet utvändigt ledaren och det såg ut en bit före mål som om han skulle ta hem segern, men med minsta marginal blev resultatet en andra plats. En bra prestation som vi tar med oss till nästa start. 

Xanthis April fick med sig ett sjundepris i sitt lopp.Dollar Doc tillsammans med Eva von Celsing som är en av ägarna till Dollar och Jörgen.

Dollar Doc bra som trea på Valla!

26 februari
Boycott var inte perfekt som han var senast, men avslutade i alla fall under 1.13 sista 1000 m men blev ändå utan pengar. Han var nog också nedsatt av något då han hade hög puls efteråt.
Treårige Dollar Doc var bra som trea från utvändigt ledaren på 1.15,7 2140 am. Fick fina 20.000 kr för den prestationen.

Bitcoind´Arc

Bitcoind´Arc fin tvåa i årsdebuten!

23 februari
Bitcoind´Arc stod för en fin prestation i dag på Solvalla! I ett treåringslopp så fick han en fin resa och såg fin ut över mållinjen, det här loppet gjorde nog gott inför kommande uppgifter! Tiden 1.16,7, över 2 140 meter.

Tvåa och femma på Romme!

21 februari
Två hästar startade på Romme ikväll!
First Tartar blev två i sitt lopp och Kent le Soleil femma i sitt. 
First Tartar gjorde sin andra start i karriären och vi fortsätter att fila på stilen. Kent hade varit ifrån ett tag och han kommer gå fram bra med detta lopp i kroppen.
På Solvalla på söndag startar Bitcoind` Arc och på onsdag startar Boycott och Dollar Doc, även det på Solvalla.

Black And Quick duktig som tvåa i sin debut!

17 februari
Black And Quick var nära en seger i sin debut, blev tvåa med minsta möjliga marginal på tiden1.17,7/2140m volt. Grattis till en lovande start säger vi till ägarna  Stall Tipp Topp och Hästarnas Aros AB!

Boycott, han är inte bara bra, han är snygg också och han verkar veta om det!

Oj,oj,oj Boycott!

14 februari.  
Vilket lopp han gör Boycott i kväll på Rommetravet! Andra raka segern och på ett så övertygande sätt!
Stort Grattis till ägarna Jireteg Holding AB och Boängen Holding AB och till Amanda som sköter Boycott!Dollar Doc tog andra raka!

3 februari
Dollar Doc gjorde det igen!Idag kom han direkt till ledningen där han fick bestämma ända in i mål! Stort grattis till ägarinnorna Eva von Celsing och Karin Eriksson och till Marcus Sundberg som sköter Dollar!