2023

DUBBELSEGER PÅ SUNDBYHOLM!

En bra dag på Sundbyholm, en dubbelseger och en tredjeplats blev det!
Först ut var READY DOC, snabb till ledningen från bricka 6 och sen var det raka vägen till en säker seger! Härlig insats och Stort Grattis till ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson och Amanda Hellström som sköter Ready!
JOANNE LEEJS var tillbaka idag efter ett tävlingsuppehåll och som hon var tillbaka! Till ledningen omgående och sen blev det en stabil och säker resa till dagens andra stallseger! Ett härligt besked från Joanne! Stort Grattis till ägarna/uppfödarna Leejs Foder och till Amanda Hellström som sköter Joanne! 
SUN´S AMBITIOUS avrundade vår dag på Sundbyholm och knep en tredjeplats i sitt lopp! En bra dag blev det och imorgon bär det av till Solvalla! Gabbi Leejs, Diamond Sox och Solkattens Lukas ska ut på Nationalarenan!
24 jan
Ready Doc Foto: Kent Skogh
Joannne Leejs Foto: Kent Skogh
Sun´s Ambitious
Future Sox och Amanda

Future Sox tvåa på Örebro!

FUTURE SOX står för en bra prestation ikväll på Örebro, ledde stor del av loppet men blev passerad alldeles före mållinjen och blir tvåa!                        19 jan

Borups Vilde

Nu är 2023 igång!

Igår travgala och idag Rommetravet och Borups Vilde knep tredjepriset i GS75-avslutningen!

15 jan

Travgalan!

Den årliga travgalan på Sundbyholm hölls i lördagskväll och det blev fina priser till stallet!
14 jan

ÅRETS TREÅRING!

LILIAN YOUNG tog hem priset som ÅRETS TREÅRING! Stort Grattis till ägarna Easy KB och uppfödarna Rosenqvist, Kortesalmi & Karjalainen.

ÅRETS KUSK!

Jörgen tog hem priset som  ÅRETS KUSK!

ÅRETS STO!

LILIAN YOUNG tog även hem priset som ÅRETS STO! Stort Grattis till ägarna Easy KB och uppfödarna Rosenqvist, Kortesalmi & Karjalainen.

TEAMET!

Teamet var på plats och det blev en trevlig kväll och fina priser med hem!

Välkomna till Lövnäs!

Två av tre nya hästskötare har börjat hos oss i början av 2023, välkomna Lovisa och Milly!
Lovisa Bernmark
Milly Bøe

2022

Anette avslutar vårt 2022 på bästa sätt!

Conrads Anette avrundar vårt 2022 med en välförtjänt seger idag på Romme! Vilken tjej hon är, ända in i kaklet i varje lopp! Stort Grattis till ägarna Leejs Foder och Amanda som sköter Nettan! Vi hade fyra hästar med oss och alla stod för bra prestationer! Clarisse Leejs 5:a efter galopp, Win Together 3:a efter tuff öppning och hårt tryck under vägen. Future Sox även hon trea efter en storstilad spurt efter ha suttit fast under hela loppet! En riktigt bra avslutning på 2022, nu firar vi nyår och laddar inför ett inspirerande och spännande 2023! Gott nytt år på er alla!30 dec

Härlig avslutning för  G.R.J.’s Wolverine!

G.R.J.’s Wolverine avslutar tävlingsåret på bästa sätt och tar sin sjätte raka montéseger på lika många starter, vilken häst! Seger ikväll igen tillsammans med Jonathan Carre. Stort Grattis till ägarna De Luxe Trotting Mälardalen HB, m fl och Katinka Lidster som sköter honom! Totalt blev det 7 segrar och 315 000 kr in på kontot för Wolverine, ett strålande år!28 dec

 

Frazze tvåa i Juniorchansfinalen!

Frazze tillsammans med Isabella Jansson Wiklund står för en mycket bra insats då de blev tvåa i finalen i Juniorchansen på Solvalla idag! Kul att se Isabella i sulkyn, en jättefin styrning!
26 dec

Vilken bra Stall Jörgen S Eriksson-kväll det blev!

Fina Diamond Sox tar sin andra seger i karriären och tar oss över 4,5 miljoner i insprungna pengar i år!
Stort Grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och Amanda Hellström som sköter ”Diamanten”! Kim Eriksson satt i sulkyn!
Vilken kväll det blev!
Fina prestationer av hästarna och bra kämpat av alla som hjälpte till i stallet och såg till att det gick som en dans och ett stort tack till alla som kom på vårt julbord!
Men mest nöjd var nog dom två på bilden till höger, det var en höjdare fast det var kallt!
13 dec
Diamond Sox och Kim Eriksson
Leo och Herman Hellström

Future Sox tar stallets 50:e årsseger!

Future Dox fixar stallets 50:e årsseger idag på Solvalla, fantastiskt! Resolut styrning av kusken direkt och sen såg det ut som en promenad i parken! Future tar sin andra seger och det kan bli ett spännande år som fyraåring, ”late bloomer” som hon är! Stort Grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger det fina stoet och till Amanda Hellström som sköter henne!
9 dec

Femte raka segern!

Oj vilken montéstjärna han är G.R.J.s Wolverine! Det såg lite svårt ut att hinna fram i sista sväng men vilken tuffing han är! Hans femte raka seger i disciplinen tillsammans med Jonathan Carre då de korsade mållinjen först och vann på Solvalla ikväll. Grattis till ägarna De Luxe Trotting Mälardalen HB, m fl och Allani som sköter Wolverine.

7 dec

Vilken kväll på Bergsåker och Solvalla!

Scarlet One

Vilken kväll vi hade på Bergsåker och Solvalla! Först ut var SCARLET ONE som gjorde oss alla lite oroliga i provstarten men hon tog sig samman och som hon gjorde det, första segern för det fina 3-åriga stoet! Stort Grattis till Easy KB och Janina som sköter henne.

Lilian Young

På Solvalla visade LILIAN YOUNG vilken järnlady hon är, vinner Oaks-revanschen på ett strålande sätt! I och med segern passerade hon 1 miljon insprunget i år! På 13 starter har det blir 7 segrar och 3 andraplatser, imponerande! Därmed blev hon vår andra miljonär efter Dollar Doc! Stort Grattis till Easy KB som äger och Janina som sköter Lilian!

Welcometotheshow

WELCOMETOTHESHOW avslutade kvällen på Bergsåker med en riktigt bra prestation och knep andrapriset! Kul att Eva von Celsing som äger Welcome var med på plats! Vilken kväll vi fick vara med om!

23 nov

Dollar Doc

Dollar Doc en vinnare igen!

Fina DOLLAR DOC vinner enkelt den tunga vägen på ett snöfylld Mantorp ikväll!
Stort grattis Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger och Janina Glad som sköter Dollar!
21 nov

Diamond och Amanda

Diamond Sox tar sin första seger!

Diamond Sox fixar vår 45:e årsseger och det gör hon på ett imponerade sätt, hon såg strålande ut! Första segern i sin femte start för det fina treåriga stoet och mer lär komma! Stort Grattis till ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson och till Amanda Hellström som sköter "Diamanten"!  

Conrads Anette gör återigen ett topplopp och blir trea från ett bökigt utgångsläge. Vilken hederhäst hon är!
En bra kväll på Färjestadstravet!   
14 nov


Ready Doc en vinnare igen!

Ready Doc tog oss över 4 miljoner i insprungna pengar till stallet i år och på vilket sätt han gjorde det! Fram till ledning i första kurvan och sen kom ingen ikapp! Nytt rekord över lång distans och ett härligt formbesked! Stort Grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger Ready och till Amanda Hellström som sköter honom. I dag satt Kim Eriksson i sulkyn!  
Welcometotheshow först utan pengar efter passivt upplägg. Bara att anmäla igen.
First Tartar slog ihop och galopperade i startögonblicket. Vi ändrar lite i upplägg och anmäler igen.
Lilian Young blev först utan pengar som fastlåst på ledaren på 1.13,4am. Lilian var i kanonslag så det var synd.
13 nov.
Jättekul att så många kom ut till Sundbyholm i helgen!
Ready Doc

SEGER FÖR BALLERINA INDIKA PÅ V 75!

Ballerina Indika vinner sitt V 75-lopp idag, och det blev på det sättet många hade hoppats och trott på, Spets och slut!! Vilken häst vi har, fantastisk! Stort Stort Grattis till Easy KB som hade många glada ägare på plats och till Amanda Hellström som sköter Ballerinan!
Vi startade upp lördagen med att Solkattens Lucas stred ända in i kaklet men fick ge sig de sista metrarna och blev tvåa i sitt lopp, han gör ett riktigt fint lopp!
G.R.J.s Wolverine startade även han på V 75 och han kämpade till sig ett sjättepris!
Dollar Doc gick ut i ett stayerlopp och fick trafikproblem och hamnade i det slagna fältet, bara nya tag där!
12 nov
Ballerina Indika
Solkattens Lucas

DUBBELSEGER PÅ VISBYTRAVET!

Dubbelseger i dag på Skrubs! Först in i vinnarcirkeln på Visbytravet var G.R.J.’s WOLVERINE som tillsammans med sin ryttare Jonathan Carre tar sin fjärde raka montéseger på ett överlägset sätt igen! Stort Grattis till De Luxe Trotting Mälardalen HB, m fl och Allani Svarts som sköter segerstaplaren! G.R.J.s’ Wolverine hade knappt hunnit ur vinnarcirkeln innan det var dags för FRAZZE att ta sin första seger i karriären, vann enkelt och så välförtjänt! Stort Grattis till uppfödaren och ägaren Karin Eriksson och Amanda Hellström som sköter Frazze!

I och med lördagens tävlingar så är årets säsong över på Visbytravet!
Vi har varit mycket lyckosamma, på elva starter tog vi fem segrar, tre andraplatser och en tredjeplats ochvi körde in 312.500kr!
Tack Pär Hassborg för väl mottagande, vi ser fram emot nästa år!
5 nov

Frazze
Pär Hassborg, Jonathan Carre och Jörgen.
G.R.J.`s Wolverine
Lilian Young

Lilian Young i Breeders´Crown-final!

Lilian Young vinner sin Breeders Crown semifinal idag på Solvalla och vi är i FINAL hemma på Sundbyholm om två veckor, så sjukt roligt och vilken underbar häst vi har förmånen att ha i vårt stall!
Stort grattis till Easy KB som äger och uppfödarna Karjalainen & Kortesalmi Rosenqvist och Janina Glad som sköter Lilian!

Lilian Young
Future Sox och Dollar Doc

Dollar och Future!

Romme igår och V 75 på programmet! Dollar Doc gick ut i en stentuff silverdivision och blev 7:a till slut efter invändig resa.  Future Sox startade i lopp 12 och blev 4:a i mål efter resa i fjärde spår utvändigt. Hästarna var fina och båda gick med full fart över mål. 
Idag blir det Solvalla och Lilian Young i Breeders´Crown-semifinal. Det gäller att vara bland de fyra första i varje heat för att gå till final som går på Sundbyholm om 14 dagar.
30 okt

DUBBELSEGER PÅ AXEVALLA!

Conny och Allan åker ner till Axevalla och selar ut två vinnare ikväll, strålande!
G.R.J´s Wolverine och Solkattens Lucas vinner båda enkelt, kolla in två trevliga upplopp!

Vi hade också två hästar till start på Sundbyholm och det blev två femte platser för Sun’s Ambitious och Win Together. Något står nog inte rätt till då båda tyvärr var trötta tidigt. Vi kollar under veckan vad som stör dem.

Diamond tvåa på Rättvikstravet!

DIAMOND SOX gör ett bra lopp och blir 2:a ikväll på Rättvikstravet!
Bilden; Jörgen, Diamond och Karin Eriksson som äger Diamond tillsammans med Eva von Celsing. 22 okt

Ballerina Indika och Conrads Anette

Duktiga tjejer på Valla!

På väg hem ifrån Solvallas tävlingar med Ballerina Indika och Conrads Anette som blev tvåa respektive fyra.
Ballerina med tre raka segrar i bagaget gick starkt ifrån kön och blev endast slagen med en nos!
Conrads Anette hamnade på vingel till en början och sen fick hon gå först utvändigt sista varvet!
Duktiga tjejer!
21 okt

Ready Doc

Ready på pallen!

Ready Doc på pallen igen, han gör ett bra lopp och blir trea i Ina Scott´s lopp på Axevalla!

 Welcometotheshow blev femma i sitt lopp.
Borups Vilde blev diskad efter galopp-

18 okt.

Första segern!

Treårige Mystic Star tar ikväll sin första seger! Från ledningen vinner Mystic rätt enkelt. Grattis till ägarna Easy KB och Allani Svarts som sköter Mystic!
Foto: Kenth Skogh
15 okt

Bra dag på Visby!

Visby idag och seger idag också!
SUN´S AMBITIOUS vinner trots galopp i första kurvan! Stort grattis Easy KB som äger och Janina Glad som sköter med den äran!
XANTHIS HIMALAYA gjorde sin tredje start i dag och det blev en andra plats till slut! Två andraplatser har det blivit så här långt i starten på hennes karriär!
11 oktober
Sun´s Ambitious
Xanthis Himalaya
Future Sox och Amanda

Första segern för Future Sox!

Treåriga Future Sox slår till med sin första seger i karriären på Färjestad ikväll, Från andra ytter så spurtar hon ner övriga! En mycket fin seger!
Stort grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och Amanda som sköter Future.

Conrads Anette gör det bra hela tiden, hon blev fyra till slut i sitt lopp!
10 oktober

Bra dag på Romme!

Mycket bra dag på Rommetravet!
Gabbi Leejs tog sin första seger i karriären på fina 1.15,7 2140a. Grattis ägarna/uppfödarna Leejs Foder AB och skötare Allani Svarts!
Welcometotheshow fick ett fint lopp och spurtade in till andrapriset!
Mystic Star avancerades fram till dödens varvet kvar och blev trea därifrån.
6 okt
Gabbi Leejs
Welcometoheshow
Mystic Star
Ready Doc och Jörgen.

Ready Doc på gång!

Ready Doc gjorde ett riktigt bra lopp idag och blev tvåa på Sundbyholm!
Eva och Karin äger och Amanda sköter Ready och han fortsätter att glädja oss i stallet!
4 okt

Tredje raka för Ballerina Indika!

Tredje raka segern för BALLERINA INDIKA och som hon gör det, vinner enkelt på Rättvik idag! Stort Grattis till Easy KB som äger och Amanda som sköter Ballerina!
FRAZZE gör också en mycket bra insats och blir tvåa i ett treåringslopp!
Ballerina Indika
Frazze
Lilian Young

Lilian Young till semifinal i Breeders´Crown!

20 sept
Resultat från Solänget:
Lilian Young blev tvåa från ledningen i sitt Breeders Crown försök och är därmed klar för semifinal för 3-åriga ston på Solvalla 30/10.
Solkattens Lucas blev sexa i sitt lopp i ett tufft lopp, han kommer igen.

Kommande starter blir till helgen!
På lördag och på Solvalla gör Dollar Doc montédebut och G.R.J’s Wolverine startar i anrika Walter Lundbergs Memorial på V75!
Söndag och på Rättvik, Frazze gör comeback efter träningsperiod och Ballerina Indika startar med trevliga förutsättningar!

Dubbelseger på Gävletravet och tre miljoner passerat!

15 sept
Dubbelseger idag på Gävletravet! Ballerina Indika vann säkert från spets och Sun’s Ambitious spurtar in till en fin andra plats! Grattis till Easy KB som äger och Amanda som sköter Ballerina! Därmed så passerade stallet TRE miljoner inkört hittills i år!
Welcometotheshow slutade 7:a i sitt lopp och Win Together blev 4:a!
Det blev en bra dag även på Gävletravet i dag!
Ballerina Indika
Sun´s Ambitious

Bra dag i Visby!

Det blev en trevlig lunch på Gotland! Corona Park 1:a, Xanthis Himalaya 2:a i sin tävlingsdebut och Scarlet One 3:a!
Extra grattis till ägarna till Corona Park som tog sin första seger i karriären, Brita-Stina Eriksson, Bertil Nilsson, Seppo Väli-Tainio, Lars-erik Medström och Sivert Johansson och Stort Grattis till Allani Svarts som sköter Corona!
Corona Park tog stallets 31:a seger för året vilket är nytt rekord för oss!
13/9
Corona Park

G.R.J.´s Wolverine vann Proffstränarutmaningen!

6 sept.
G.R.J.´s Wolverine vann Proffstränarutmaningen på Sundbyholm ikväll! Vi hade fyra häsar med i loppet, Ready Doc blev trea, Dollar Doc femma och Staro Pomerol oplacerad! Stort Grattis till Wolverines ägare De Luxe Trotting Mälardalen m.fl och till Allani Svarts som sköter honom! Solkattens Lucas kämpade till sig en tredjeplats i sitt lopp!

G.R.J.`s Wolverine och Allani Svarts

En bra dag!

5 sept
En bra dag på Färjestadstravet! Diamond Sox 2:a, Gabbi Leejs 3:a och Mill Diza 5:a med mersmak! Nu tar vi sats mot Sundbyholm imorgon tisdag!

Win Together

Win Together vann!

1 sept
3-årige Nuncio-sonen Win Together tog sin första seger i sin andra start i karriären ikväll på Örebrotravet!
Rygg på storfavoriten, lucka i slutsvängen och snabbt grepp på ledaren och en sån där härligt ifrånstegning på upploppet till seger med 5 längder. Stort Grattis till ägarna Firma Allegro Stable m fl som även var på plats i vinnarcirkeln!

Dubbelseger på Romme!

26 aug
Fina Dollar Doc vinner ikväll på Romme efter ett fint serverat lopp av Jörgen! En Härlig känsla och andra raka segern för Dollar!
Stort grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger och Janina Glad sköter Dollar!
Klart då att Lilian Young inte vill vara sämre än Dollar!
Så duktig hon är, släppte aldrig favoriten förbi sig och vann på ett övertygande sätt!
Stort grattis till Easy KB, Marcus Rosenqvist och Paula Kortesalmi som äger, Janina Glad som sköter även Lilian med den äran!
Dubbel på Rommetravet, lätt hemresa!
Foto: Kent Skogh

Dollar Doc
Lilian Young

Pallplatser på Lindesberg!

25 aug
WELLCOMETOTHESHOW kämpade på bra idag och blev 2:a på Fornaboda (Lindesberg). Här med sin ägare Eva von Celsing, Jörgen och Frans!
FUTURE SOX knep en pallplats och blev 3:a! Här med Amanda, Jörgen och Frans(vill gärna vara med på bild!) Äger gör Eva von Celsing och Karin Eriksson.

Welcometoheshow
Future Fox

Dubbelseger på Sundbyholm!

16 aug
Ballerina Indika
vann komfortabelt från ledningen på nya rekordet 1.14,1 2140am.
Grattis hela ägargänget, och Amanda som sköter Ballerina!
Mill Diza var trea ifrån rygg på ledaren och Fraizer vart fast i kön.
Solkattens Lucas vann sitt första lopp idag! Han ledde varje meter av loppet på nya rekordet 1.14,7 2140am. Grattis till ägaren Stig Högberg och skötaren Janina Glad!
Future Sox var bra som fyra efter uppehåll.
Ballerina Indika
Solkattens Lucas
Conrads Anette.

Conrads Anette bra igen!

9 aug
Conrads Anette gjorde ett starkt lopp som trea efter tredjespår sista varvet i går kväll på Färjestad. Med gårdagens starter så gick vi över ”All Time High” på inkörda pengar under ett år!

Precious Thing i Derbyfinal!

7 aug
Oj,oj,oj, det här är ju helt fantastiskt!
Jörgen och Precious Thing vinner sitt uttagningslopp till tyska stoderbyt på ett övertygande och lätt sätt! Finalen går 20/8 i Berlin! Stort Grattis till ägarna Easy KB och Janina Glad som sköter Precious!

Helt överlägsen!

5 aug
G.R.J’s Wolverine stod på 40 meters tillägg i starten men var 40 meter före i mål, han tar andra raka segern i sin nya favoritdiciplin monté!
Ryttare Jonathan Carre rider fläckfritt och Allani Svarts sköter hästen med den äran och Stort Grattis till ägarna De Luxe Trotting som var på plats!

Janina, Dollar och Jörgen.

Dollar Doc vann Ringmurens Lopp!

3/8
Det blev en fantastisk kväll på Visby när Dollar Doc med ett grymt upplopp hinner fram till vinst i anrika Ringmurens lopp!
Grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger Dollar och till Janina Glad som gör ett fantastiskt jobb med sin häst!

Frazze startade upp kvällen bra på Visbytravet!

3 aug
Frazze startar upp kvällen bra på Visby med en andra plats i ett treåringlopp!
Bilden: Frazze och Amanda som sköter honom.

Bra kväll på Mantorp!

2 augusti
Allani Svarts och Conrads Anette blev tvåa i sitt lopp och Gabbi Leejs  följde upp det med att bli trea i sitt lopp! Bägge hästarna ägs av Familjen Pettersson, Leejs Foder AB, Rosersberg!

Nu åker vi hem och lastar om till Visby!

Mill Diza och Janina.

Seger på Solvalla!

Mill Diza med Janina Glad i sulkyn vinner enkelt från ledningen i ett ungdomslopp på Solvalla idag, snyggt kört!
Grattis till Ann-louise Karlsson som äger och Allani Svarts som sköter henne!
Kent le Soleil fick det inte och stämma i sitt lopp så det är bara att komma igen!

Welcometoheshow
Mystic Star

Vilken dag på Sundbyholm, det var verkligen Welcometotheshow!

Resultat Sundbyholm och Romme 29/7.
Welcometotheshow vann en härlig seger efter avancemang till ledning 1400 meter från mål, Stort Grattis till Eva von Celsing som äger och Janina Glad som sköter och det var stallets 20:e seger i år!
Ready Doc galopperade efter 100m och blev fart på innerspår, oplacerad.
Diamond Sox blev hängandes i spåren fram till dödens efter 700m och blev trött, oplacerad.
Mystic Star kvalade in på 1.17,6.
3800 personer gästade Sundbyholm idag!
Det var mängder med aktiviteter och hästägarna hos a-tränarna var VIP:ade!
På kvällen var det Romme för
Scarlet One blev trea på 1.15,5 2140m. 15.000kr in till Stig Amrén och Kenth o Mia Sernander!
Ballerina Indika fick dödens, höll bra till 100m kvar men blev oplacerad.
Diamond Sox

Diamond Sox trea i sin debut!

21 juli
Diamond Sox fixade sin debut på ett bra sätt och tog en tredjeplats på Sundbyholm igår!  

Från ett bökigt utgångsläge fick Frazze trafikproblem och slutade sexa!


Vilken Debut Wolverine!

18 juli

G.R.J.’s Wolverine gjorde debut under sadel ikväll och vilken debut, kross från dödens och en överlägsen seger med Jonathan Carre! Stort Grattis till ägarna De Lux Mälardalen HB och Allani Svarts som sköter Wolverine! Kolla in upploppet!
Gabbi Leejs galopperade i starten i sitt lopp men kämpade på till en fjärdeplats till slut!

Staro Pomerol bäst på Solvalla!

18 juli
Staro Pomerol vann enkelt från ledningen på Solvalla igår!
Stort grattis Ann-louise Karlsson som äger och Janina Glad som sköter Pomerol!

Fredagens resultat!

15 Juli
Scarlet One, Ready Doc och Mill Diza var duktiga tvåor ikväll.
Corona Park blev trea, hade lite problem med fästet.
Conrads Anette var först utan pengar i stochampionat försöket med lite sparat.
Mystic Star reste sig i volten och jag ramlade ur. Mitt fel att ha springrem på honom då han blev irriterad på den. Allt gick bra med mig och Mystic. Vi kommer igen.
Nu laddar vi mot Solvalla på söndag med Staro Pomerol.
/Jörgen

Första lagerkransen!

8 juli.
Precious Thing
vinner stallets första lagerkrans ikväll på Arvika!  Stort grattis till ägare Easy KB och Janina Glad som sköter Precious!
Nu väntar tyskt Stoderby-kval i Berlin den 6:e augusti.
Jörn Finger är vår kontakt i Tyskland och han var även på plats i Arvika ikväll, han kommer hjälpa till med det praktiska. Danke Schön Jörn!
Ballerina Indika blev laddad bakom bilen och galopperade i sitt lopp, kändes bra efteråt.

E3-helgen!

Vi satt oss ner och summerade helgen som gick!
Av dom tio hästar vi startade i helgen på Sundbyholm tog åtta pengar. Kunde såklart ha blivit bättre resultat men sett till helheten är vi nöjda.
Körde in 217.500kr mycket tack vare Lilian Youngs starka insats som femma i E3- finalen.
Vi har nu redan passerat fjolårets siffror så nu jobbar vi mot 2020 års all time high!
Det var även en lyckad öppet hus under lördagsförmiddagen. Ett 60-tal personer tog sig ut till oss. Och brunchen som serverades var mycket god.
Bilden: Lilian Young med delägare/uppfödare efter ett jobb på Lövnäs för ett år sedan!
Welcometoheshow

Welcome bra på Örebro!

30/6
Tre hästar med till Örebro ikväll.
Welcometotheshow satt långt bak i kön och spurtade in till en andraplats, nu börjar formen komma på fuxan!
Kent le Soleil
kördes fram utvändigt om ledaren och blev trött.
Ready Doc var inte på humör och hoppande bakom bilen.
Nya tag imorgon på hemmaplan!
Ballerina Indika

Bra kväll på Valla!

28/6
Fina prestationer på Valla ikväll!
Ballerina Indika går från klarhet till klarhet! Jättefin som tvåa i rygg på ledaren ikväll på Solvalla!
Corona Park följde upp sin andra plats i debuten med att göra ett riktigt bra lopp utvändigt ledaren och det blev till slut en tredjeplats!Precious Thing är kanonbra som tvåa i ett långlopp inte långt från att hålla hela vägen! 
Future Sox galopperade en bit in i sitt lopp men blev till slut sexa! En bra kväll och bra start på den här veckan!


Nu kör vi!

En fulltecknad och spännande vecka har startat, massor med fintrav och vi har 17 hästar till start!27 juni.

Travronden 22 juni
Text LARS-JOHAN HOLM Foto LARS JAKOBSSON/TR BILD
Tredjeplatsen med Dollar Doc i Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker förra året smäller allra högst för Jörgen S Eriksson. Men torsdagskvällen på Bergsåker gick inte heller av för hackor.

– Nej, att jag skulle kvala in båda hästarna till final kunde jag inte ens tro i min vildaste fantasi. Det känns väldigt roligt.
Lilian Young (e. Maharajah) slog till i det första stokvalet från ledningen för Kim Eriksson.
– Jag var lite rädd för dödens, men Kim körde resolut och kom till ledningen. Det var sedan läckert att se Lilian lägga ner huvudet och bara trycka på där framme. Sedan hörde jag på referenten att det räckte hela vägen, fortsätter Jörgen Eriksson.
Tredjeplatsen med Frazze (e. Mosaique Face) i det fjärde och sista kvalloppet i klassen för hingstar och valcker var ännu mera oväntad för Eriksson.
– Jag har tränat två bröder till honom tidigare och alla har varit tröga typer. Frazze är ändå ruskigt fin och i dag ryckte vi bort bakskorna och satte på helstängt. Dessutom testade vi rycktussar för första gången i värmningen och han fick gå med dessa också. Kim körde ett perfekt lopp men Frazze är också en plusvariant.
Så kördes försöken för hingstar/valacker:
Försök 4: Örjan Kihlström fick iväg Jerry Riordan-tränade Pure Atlas (e. Father Patrick) felfritt och låg som trea på innerspår för att sedan glida ut i dödens 1500 meter från mål. Väl där blev det lite bekymmer med travet genom sista kurvan, men Kihlström höll sig kall och kunde komma tillbaka till seger sista biten. Det var Erik Adielsson som verkligen utmanade ända in på linjen med Svante Båth-tränade Nuzzle’em från tredje ytter, men fick nöja sig med andraplatsen. Kim Eriksson styrde in Jörgen S Eriksson-tränade jätteskrällen Frazze till sista finalplatsen från tredje par invändigt. Segertiden blev 1.13,5a/2140 meter.
Så kördes försöken för ston:
Försök 1: Kim Eriksson fick köra rejält för att komma till ledningen med Jörgen S Eriksson-tränade Lilian Young (e. Maharajah) efter 600 meter. Första 500 avverkades efter 1.11,9 och första rundan på 1.14,9. Man lyckades sedan hålla undan knappt före ”vrålspurtande” favoriten Dea Grif, som hade haft galopp i första kurvan och sedan femte ytter. Emilia Leo satt i fjärde ytter med Fredrik Wallin-tränade Beyonce Broline och lyckades knipa sista finalplatsen. Segertiden skrevs till 1.13,8a/2140 meter.
– Vi fick en dryg inledning men samtidigt blev det ännu tuffare för Dea Grif. Den här var väldigt ärlig och duktig, bara plus, sade Kim Eriksson och fick hjälp av tränaren Jörgen S Eriksson:
– Ruskigt roligt, svårslaget. Mycket läcker häst och bra jobb av Eriksson Jr.

Eskilstuna Kuriren 17 juni

Lilian Young och Frazze i E3 final!

Vi hade stora framgångar på Bergsåker under torsdagen, vi kvalade in två hästar till finalerna på Sundbyholm, stort!

LILIAN YOUNG vinner sitt uttagningslopp för ston på Bergsåker och är nu i E3-final på Sundbyholm 2 juli! Ägarna Marcus Rosenqvist och Paula Kortesalmi kom till Sverige i morse med färjan för att hänga med stallets buss upp till Bergsåker. Stort Grattis till er och till Janina Glad som sköter Lilian! 

FRAZZE ville inte vara sämre än Lilian Young utan han tog också en finalplats i E3 på hemmaplan! Han gick riktigt bra på upploppet och knep tredjeplatsen som räckte till final, stort grattis till Karin Eriksson som äger Frazze och Amanda som sköter honom! En härlig kväll för ägare och teamet! 
Nu laddar vi för finalerna på Sundbyholm första helgen i juli!

Solkattens Lucas

Åmål 15 juni!

Solkattens Lucas gjorde ett riktigt bra lopp och satt i rygg på ledaren med mycket sparat så Lucas passas nästa gång!
G.R.J`s Wolverine fick ett svårt lopp från bakspår och det är tufft på Åmål! Han var sjua i mål.
Sun´s Ambitious slog på en galopp in i första sväng men gör sen ett bra lopp och är fyra i mål!

Sundbyholm 14 juni!

Sista treåringen inkvalad idag! Xanthis Himalaya gick 1.18,5 2140m.
Bilden är på ägarfamiljen Eriksson bakom Flenmo Egendom AB!   
Welcometotheshow tillsammans med Allani Svarts i sulkyn startade i Juniorchansen ikväll och det slutade med en fin andraplats på Sundbyholm! 
Kent le Soleil kämpade på och det blev till slut en fjärdeplats för honom! 
Ready Doc var tillbaka efter sex månaders frånvaro och avslutade fint till en fjärde plats! 
Scarlet One var bra som tvåa i sitt lopp! Glada ägare på plats, kul!
Innan kvällens tävlingar på Sundbyholm körde Jörgen ett snabbjobb med Dollar Doc. Tiden 1.17 2140m på fint vis!

Kent le Soleil
Welcometoheshow
Xanthis Himalaya
Dollar Doc Foto: Kent Skogh
Scarlet One
Ready Doc

Nytt rekord för Precious!

13 juni
Precious Thing slutade femma på fina 1.13,4 2140m på Färjestadstravet. 11.500kr in till Easy KB.
Trög i ett snabbt slutvarv, var nerdövad och gått på utedrift så hon skulle gå felfritt idag.
Nästa gång växlar vi upp i utrustningen!

Eskilstuna-Kuriren 11 juni!

Bra dag på Valla!

10 juni
Bra start på dagen blev det på Solvalla! Nöjda ägare till Corona Park som debuterade i lopp 1 på ett fint sätt och blev tvåa från rygg ledaren. Hon gick 1.16,0/2140m och fick med sig 30.000 hem! Grattis till alla runt fina Corona! 
Avslutningen på vår dag på Solvalla blev av bästa märke. Spets och slut för Ballerina Indika som vinner hur enkelt som helst!
Tiden blev 1.15,7 över 2140auto och till glada oddset 18,68 på vinnarspelet!
På vinnarbilden ser vi glada delägare, uppfödare och skötare! Stort Grattis till alla runt Ballerina!!   
Fraizer blev femma på nytt rekord i sitt lopp och fick lägga sin speed för tidigt.
Joanne Leejs blev 7:a och var okej.
82.400:- fick vi med oss hem! Bra jobbat hela teamet!

Ballerina Indika
Corona Park

Tre bra insatser på Sundbyholm!

7 juniTreåriga stoet Future Sox stod för en fin prestation då hon blev trea i sin tävlingsdebut i dag på Sundbyholm! Staro Pomerol var tillbaka i kväll efter ett långt uppehåll från tävlingsbanan och comebacken slutade med en fin andra plats!
Precous Thing galopperade direkt i starten, hon startar igen på måndag.
Win Together kvalade på ett mycket fint sätt på tiden 18,2!    

Lilian Young

Lilian grym som tvåa i Guldstoet!

Lilian Young sprintar in till en fin andra plats i Guldstoet (Gr II Int) på Axevalla och den slutrökaren var värd 175.000! Stort grattis till ägare Easy KB, Marcus Rosenqvist, Paula Kortesalmi och till Janina Glad som sköter Lilian!
Foto: Kent Skogh

G.R.J.`s Wolverine

Wolverine imponerade!

16 maj
G.R.J Wolverine tog en imponerande andra plats på Mantorp ikväll!
13,4 blev tiden över 2140 m auto!
Grattis till ägarna De Luxe Trotting Mälardalen HB, m fl och Allani Svarts som sköter Wolverine

Inför V75 (jackpot): Erikssons skrällbud kan ordna drömvinsten!

Dollar Doc
Conrads Anette.

Allt om Trav. Travtips och intervjuer 12 maj, 2022

Det är jackpot på V75® och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 49 miljoner kronor rikare.
Kanske blir det en duo från Jörgen S Erikssons formstarka stall som ordnar drömvinsten.
– Hon har höjt sig på alla plan i år och det ser spännande ut, säger Eskilstunatränaren om ett av sina skrällbud.

Från årsskiftet fram till slutet av februari hade det bara blivit en seger. Men då blev det rena rama ketchupeffekten och räknat från och med stallets andra årsseger har stall Jörgen S Eriksson 12 fullträffar på 42 starter – 29 i segerprocent.
– Hästarna har gått bra hela året men vi hade svårt att hitta först till mål, men det har verkligen lossnat med mycket segrar i mars-april och det är riktigt roligt, säger Jörgen S Eriksson.

Höjt intensiteten i träningen
På lördag gör han resan från gården i Eskilstuna till Umåker med två hästar. Först ut är Dollar Doc (V75-5) som startar från spår två bakom bilen i femåringsloppet Berth Johanssons Memorial. Hästen har inte tävlat på sju veckor men hans tränare är inte oroad för ringrost.
– Det är bara bra med honom. Han var tvåa i bronsfinalen i slutet på mars och sedan gick vi igenom honom utan att hitta några blessyrer. Han har tränat på och vi har höjt intensiteten i några veckor. Han är ingen som behöver något lopp i kroppen och jag förstod att det skulle vara några bra hästar med i det här loppet. Men vi har varit tätt inpå Mister Hercules i något lopp tidigare (tvåa och trea i Breeders’ Crown-finalen), så vi får se. Kan Dollar Doc vara bland de tre är vi fullt nöjda, säger Jörgen S Eriksson, som har långtgående planer för sin kapabla häst.
– Tanken efter det här loppet är att han ska hävda sig i silverdivisionen i sommar och framåt hösten och vintern åker vi eventuellt ner till Frankrike och gör några starter med honom. Det är en stor, stark och bra häst så jag tror att han kan passa bra där nere på lite större banor och även åt andra hållet, samt i monté. Så det kan bli spännande.

”Höjt sig på alla plan”
Stallets andra häst på lördag är Conrads Anette (V75-6). Hon spurtade i förra veckan i mål som femma i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. Dessförinnan hade hon två raka segrar.
– Hon har höjt sig på alla plan i år och det ser spännande ut.
Att hon den här gången lottades till det inre ”springspåret” höjer förhoppningarna.
– Jag blev verkligen nöjd när jag såg läget. Hon har haft en tendens att hoppa från start när hon har haft snäva lägen i volten men från springspåret kan jag vända som jag vill utan några hästar i vägen och då borde hon kunna kliva iväg rätt så bra. Hon har bara gått i ledningen en gång och det var näst senast när hon vann på Färjestad och det gillade hon verkligen.

Ola Johansson, Kanal 75


Lilian Young och Sun´s Ambitious

Lilian Young tvåa på Valla!

13 maj
Solvalla lunchtrav idag! 
Sun’s Ambitious galopperade dubbelt och fick ingen peng med sig hem.
Lilian Young blev tvåa från utvändigt ledaren och tjänade 30.000. Nu åker vi hem och lastar om för Umeå!

Fraizer ända in i kaklet!

Det var hårt i mål men Fraizer var först över linjen i kvällens tredje avdelning på V 64 på Sundbyholm! Stort Grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och till Janina Glad som sköter Fraizer!!
Diamond Sox klarade av sitt kval galant!
Joanne Leejs slutade femma i sitt lopp och Kent le Soleil tog till en galopp halvvarvet kvar.
Frazier
Conrads Anette.

Conrads Anette kämpade på bra!

5 maj
Conrads Anette
kämpade till sig en femteplats värd 27.000kr i Margaretas Unghästserie igår kväll på Solvalla!
I tisdags startade Mill Diza på Axevalla med Allani Svarts i sulkyn, de fick ett bra lopp men det var inget tryck i henne så hon slutade oplacerad.
På fredag åker vi till Solvalla med Precious Thing och Frazze!
På tisdag har vi ut fyra hästar på Sundbyholm, Joanne Leejs, Fraizer, Kent Le Soleil och Diamond Sox som ska kvala!

En bra kväll på Romme!

29 april
Tredje raka i sin tredje start för vår duktiga Lilian Young, spets och slut för den fin fina 3-åriga märren!
Grattis Easy KB,Marcus och Paula som äger och Janina Glad som sköter Lilian!
Oj oj oj så nära en dubbelseger det blev! G.R.J.’s Wolverine spurtade heroiskt och var centimeter från segern,  Grattis till ägarna De Luxe Trotting Mälardalen HB, m fl
Vi lämnar Romme med glada miner ikväll!
Lilian Young
G.R.J.`s Wolverine

Fraizer tvåa!

26 april
Fraizer såg ut som en vinnare i sista sväng men blev upphunnen i sista stegen och det blev en andraplats idag på Sundbyholm! Grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och till Janina som sköter honom.

En bra dag på Färjestadstravet!

25 april
Conrads Anette tog spets och stannade där till mål på finfina 1.13,6 2140am idag på Färjestad, andra raka segern för Nettan!
Grattis till Leejs Foder AB och Amanda som sköter Nettan!
Frazze tog också spets i sitt lopp men blev slagen av en idag för bra häst. 2a på 1.15,5 2140m!
50.000kr inkört!
Bilden: Anette med stolt ägare Lasse Pettersson.
Frazze

Andra raka för Lilian!

15 april
I karriärens andra start tar Lilian Young sin andra raka seger på ett övertygande vis! Grattis till ägarna och uppfödarna Rosenqvist, Kortesalmi & Karjalainen och Janina Glad som sköter Lilian!

Alfred på pallen igen!

15 april
Björkhagas Alfred radar upp pallplatser, idag blev det en andraplats på Sundbyholm! Grattis till P.Konsult &Marknadsbolag KB, Eskilstuna.

Första för Fraizer!

10 april
Frazier tar sin första seger idag på Solvalla i övertygande stil i GS 75-2!
Stort grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och Janina Glad som sköter honom!

Frazze trea i debuten!

7 april
Frazze (3 år) gjorde sin tävlingsdebut i dag på Örebro och det blev till slut en tredjeplats efter lite trafikproblem!

Äntligen.....

......får Conrads Anette sätta nosen först, det är du så värd! Vilken insats i kväll på Solvalla, rysningar över upploppet!
Stort grattis till ägaren Leejs Foder och Amanda som sköter Nettan!
6 april

Seger i debuten för Lilian Young!

5 april
Treåringarna levererar! Ikväll blev det debutseger för Lilian Young!
Stort Grattis till ägarna Easy KB och till Janina Glad som sköter Maharajah-märren!

Fraizer trea på Valla!

30 mars
Fraizer startade på Solvalla ikväll och det blev en tredjeplats efter en vass spurt! Ytterligare en som "passas nästa gång"!

Oj så nära Alfred!

29 mars
Resultat från Axevalla lunchtrav idag:
Björkhagas Alfred var så nära att ta sin tredje raka seger men blev knappt slagen som tvåa från ledningen på 1.14,0 1640 am.
Mill Diza gjorde också ett fint lopp som femma från tredje invändigt.
Efteråt var Jörgen, Janina och Lasse Palmqvist (Alfreds ägare) till Roland Fredriksson i Kvänum och tittade på en blivande andelshäst i stallet. Det är ettåringen Injection of Love, efter Love You, morfar är Ready Cash.
 Injection of Love åker på inkörning redan på torsdag till Lars D Carlsson.

Björkhagas Alfred
Injection Of Love

Dollar Doc tvåa i finalen!

26 mars
Dollar Doc är superduktig som tvåa i bronsdivisionens final idag på Solvalla och blir därmed vår första miljonär!
Stort grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger Dollar och till superskötaren Janina Glad!
Vilken härlig vecka vi har haft! 220 000kr inkört, två vinster och två andra platser. Nu rullar vi på!

Bildsköne Dollar Doc!
Jörgen, Dollar, Janina och Eva.

Vilket upplopp Anette!

25 mars
Oj oj oj och så jäkla nära! Conrads Anette gör en strålande årsdebut och är så nära segern ikväll på Solvalla! Upploppet är något ut över det vanliga! ”Passas nästa gång”!

Nybys Saga starkast på Gävletravet!

24 mars
Härligt! Nybys Saga vinner med ett huvud från dödens, mycket stark prestation ikväll på Gävletravet!
Stort grattis till ägarnaTomas Rhönnstad & Torbjörn Frentz! Torbjörn var på plats!
Det var stallets tredje raka seger i de tre senaste loppen!

Joanne Leejs bäst i sin debut!

23 mars
Treåriga stoet Joanne Leejs vinner på ett strålande vis i sin tävlingsdebut från ”dödens” på Solvalla!
Stort grattis till ägaren Leejs Foder!
Det blev en bra dag på Solvalla då även Frazze klarade av sitt kval på ett galant vis!

Dagsläget för våra tvååringar!

19 mars. Tvååringsrapport.
Förra veckan tog vi hem tvååringarna från Lars D Carlsson.
Leonardo Silvåkra, MissMoneyMaker och Royalty Amore.
Dom är mycket välskötta, snälla och bra självförtroende, samt raka och fina i vagnen. Nu kommer vi börja sänka lite tider på dem på vår rundbana framöver.
Vi fick även in en till häst i söndags, Maikki, sto, efter Amaru Boko, ägare Eila Onkamo som vi hälsar välkommen! Maikki har redan kommit långt i utvecklingen.
Killer Queen Sox efter Fabulous Wood som tränas av Ben Lemoine i Frankrike ansluter i början på april. Det ryktas om fina träningsrapporter där med!

Dagsläget för våra treåringar!

19 mars. Treåringssrapport!
Gabbi Leejs jobbar på igen efter en kortare förkylning. Gick rundbanejobb hemma igår och allt ser bra ut.
Joanne Leejs har allt rullat på för i vinter. Kvalade på fint vis och debuterar på onsdag på Solvalla.
Diamond Sox är en rejäl sort med bra kliv. Kvalar i april.
Future Sox är en fin modell som ligger allra bäst pulsmässigt! Behöver lite snabbare jobb innan kval.
Scarlet One debuterade med en bra andraplats. Efter det har det småstrulat men är på gång igen. Hon växer rejält just nu. Fin i jobb i veckan.
Lilian Young skulle starta i fredags men hade något i kroppen så ströks för säkerhets skull. Allt har sett bra ut i veckan och vi letar ny uppgift.
Xanthis Himalaya har gått mycket jobb själv i vinter då hon vill tävla med andra när hon tränar med sällskap. Det är en mognadsprocess. Fart och styrka finns.
Frazze kastrerades för två månader sedan. Nu fått kompis i hagen. Allt ser bra ut, kvalar på onsdag.
Suit And Fly är stor och fin travare. Hade lite infektions bekymmer förra året och kom lite efter men nu är han på god väg igen.
Win Together är talangfull snygg som en tavla men behöver lite mer tid att mogna fysiskt och psykiskt. Körs tre lättare jobb i veckan nu.
Mystic Star har tränat ordentligt i vinter och växt på ett bra sätt. Körde 1.18 2000m i kvalet. Omskodd efter det, behöver slipa lite på stilen innan debut.

Andra raka för Alfred!

17 mars
Spets och slut och bara att hämta ut för dig som spelade på Björkhagas Alfred och Jörgen idag på Örebro! Segern blev enkel och andra raka för Alfred!
Stort Grattis till ägaren Lasse Palmqvist till vänster på bilden.

Solkattens Lukas tvåa!

6 mars
Solkattens Lucas tog återigen en pallplats då han idag blev tvåa på Sundbyholm! Grattis säger vi till ägaren Stig Högberg!

Solkattens Lucas

Dubbelseger!

Dubbelseger idag på Sundbyholm! Halka De Vandel och Björkhagas Alfred tog sina första segrar i karriären! Stort Grattis till ägarna Stable of Success AB, Ekerö (Halka) och P.Konsult &Marknadsbolag KB, Eskilstuna (Alfred)

Björkhagas Alfred
Halka De Vandel
Sun´s Ambitious

"Sune" mycket bra på Sundbyholm!

16 februari
Sun’s Ambitious var bra som tvåa igår trots en galopp i första sväng på Sundbyholm! V 64-4.

Wolverine duktig som tvåa på Solvalla!

6 februari
G.R.J.’s Wolverine
var positiv som tvåa idag på GS 75! 17.500kr in till ägarna De Luxe Trotting Mälardalen och  Öywind som sköter honom.
Ottens Hero blev rejält trött i sitt lopp och kollas upp i veckan.

Bra insats i finalen!

5 feb
Immigrant Am var mycket bra som trea i Klass II-finalen idag på Solvalla och tjänar fina 62.000kr!
Janina Glad sköter och Easy KB (Jerry Rodin) äger, Stort Grattis!

Immigrant Am

En riktigt bra långresa!

30 januari
Duktiga hästar på V 75 igår på Östersundstravet! Precious Thing (till vänster) trea i ett Diamantstoförsök, centimeter från en andraplats! Dollar Doc tvåa och klar för final på Solvalla i mars, han tog även klivet upp i Silverdivisionen!

Säker seger för Immigrant Am!

25 jan
Immigrant Am får äntligen utdelning på sin fina form och vinner enkelt hemma på Sundbyholm idag! Stort Grattis till Jerry Rodin som äger och Janina Glad som sköter!
Kent Le Soleil spurtade in till ett fin fjärde plats i samma lopp!  
Oche Trot tar återigen en andraplats på ett fint sätt och Frazier jobbade in en tredjeplats! Det blev en rätt bra dag, placeringsresultat, 1-2-3-4!!
Lovve slutade oplacerad i sitt lopp.

Immigrant Am

Följ med från ca 300 meter kvar av loppet!

Conrads Anette.
Nybys Saga.

Månadens hästägare x 2!

25 jan
Vi gratulerar Conrads Anette´s ägare Leejs Foder AB som blev månadens hästägare i oktober 2021!
Även Nybys Saga’s ägare, Torbjörn Frentz och Tomas Rhönnstad blev månadens ägare i september!

Bra kväll på Sundbyholm!


Lovve trea och satt fast med vinnarkrafter.
Nybys Saga trea och blir stadigt bättre.
Kent le Soleil femma i tufft lopp efter uppehåll.
Ottens Hero, fin i banjobb.
24.900kr inkört, stallet redan över 100.000kr inkört i år.
Bilden, Nybys Saga med ägarna Torbjörn Frentz och Tomas Rhönnstad och Fredrica som sköter Saga.

Immigrant Am trea på V 75!


8 januari
Immigrant Am knep tredjeplatsen på V 75 efter en riktigt fin avslutning på Mantorpstravet!

Immigrant Am
Precious Thing och Oche Trot

Två pallplatser på Romme!

3 januari
Precious Thing gav sig motvilligt ikväll och torskade med nos emot vår hovslagares häst!
Oche Trot blev också tvåa efter att inte ha startat på 4,5 månader.
Mill Diza hängde på en töm och blev femma.
Lewis di Quattro blev oplacerad.

Silver Bullit trea i Hästägarkannan på Solvalla!

26 december
De ser rätt nöjda ut, Silver Bullit och Amanda! Silver avslutade sitt lopp grymt bra och tog ett tredjepris i Hästägarkannan på Solvalla idag, V 75-6! Det var värt fina 80 000 kr och grattis till ägaren Jerry Rodin!

Två tredjeplatser!

23 december
Två bra insatser i dag på Romme! Nybys Saga och Solkattens Lucas tog båda hand om tredjepriset i sina respektive lopp!

Tredje raka för Precious!

14 december
Precious Thing älskar ledningen! Tredje raka segern och hon vinner Höstseriens Treåringsfinal med fina 60.000 i första pris.
Stort grattis till Ägare Easy KB och Janina Glad som sköter Precious!
Lovve var också med till Örebro och där blev det en femteplats!

Precious Thing

300 meter kvar!

Stall Jörgen S Erikssons dag!

14 december
Tack för idag alla som kom på julbordet, sponsorer till loppen, min personal, Stefan Eriksson som styrt upp alltoch övriga som hjälpt till på Stall JSE;s dag!!
Trevlig kväll med blandade resultat, roligaste med Solkattens Lucas och Fraizer som var tvåa respektive trea.
Conrads Anette startgalopperade och G.R.J’s Wolverine stannade tidigt från ledningen.
Lilian Young, Gabbi Leejs och Scarlet One klarade sitt kval utan bekymmer.

Solkattens Lucas
Fraizer

Fösta segern för Mill Diza!

3 december
På Solvalla idag tog 3-åriga stoet Mill Diza sin första seger i karriären! Från ett läge längst bak i sista kurvan spurtade hon sig förbi hela klungan till slut! Stort grattis till ägaren stall Ann-Louise K-Easy KB och Fredrica Göransson som sköter Mill Diza!

Mill Diza

Cirka 300 meter kvar, Mill Diza sist i bild!

Frazier

Frazier tvåa på Färjestad!

29 november
Snart fyraårige Fraizer (e Love You-Franchesca) stod för en mycket bra insats och blev tvåa idag på 1.15,8 2140 am. Det var hans tredje start i karriären! Grattis till ägarna Eva och Karin och Janina som sköter Frazier.

Immigrant AM och Dollar Doc

Dollar och Immigrant!

27 november
Dollar Doc
galopperade när han skulle försvara sin position efter 150 m i gårkväll i Solvalla Grand Prix.
Jorma fick saffransbullar från de snälla ägarna innan loppet men det hjälpte tyvärr inte idag, men det kommer nya uppgifter för Dollar framöver.
Immigrant Am var duktig som fyra i Kriterierevanchen i onsdags och tjänade 26.500kr.
Sun´s Ambitious

Första segern!

25 november
Janina Glad åkte till Örebrotravet idag med Sun’s Ambitious och han tog sin första seger i karriären i ett treåringslopp, körde gjorde Jorma Kontio!
Stort grattis alla ägare (Easy KB) och Janina som sköter "Sune"!
Extra grattis till uppfödarna Stall Sunnanäng (Eva Hjälm) som också deläger ”Sune”, 40.000kr var segern värd!
I morgon startar Dollar Doc i Solvalla Grand Prix och Jorma kör även då!

Solvalla Grand Prix på fredag!

22 november
Solvalla Grand Prix blir det sista större loppet i år på svensk mark för de bästa fyraåringarna. Loppet avgörs över 2140 meter med bilstart och förstapriset är 300.000 kronor. I år det fullt anmält och en av hästarna är vår Dollar Doc. Start klockan 21.27 på fredag!

Jörgen och Dollar Doc.

Dubbelseger på Sundbyholm 15 november!

Kent le Soleil

Kent le Soleil vinner på lätta ben hemma på Sundbyholm!
Stort grattis till familjen Frössevi som äger och Fredrica Göransson som är Kentas ständiga skötare!

Precious Thing

Precious Thing tar andra raka segern, spets och slut!
Grattis till ägare Easy KB och Janina Glad som sköter!

Dollar Doc trea i Breeders´Crown-finalen!

Dollar Doc grym som trea i Breeders Crown-finalen idag och fixar stallets största framgång hittills!
Gör ett enormt sista varv, 1.12,6 2140am.
400.000kr var tredjeplatsen värd!
Kung-Jorma Kontio skötte styrningen.
Eva von Celsing och Karin Eriksson äger guldklimpen!
Dan och Cathrine Hultberg, Hallsberg, har fött upp honom.
Janina Glad sköter Dollar med den äran! På bilden ses Eva, Janina, Dollar, Jorma, Karin, Jörgen och Amanda.

”Hon frågade om jag ville slänga 100 000 i sjön”

Reportage i Travronden inför Breeders´Crown nu på söndag 7/11.
Av Lucas Ericsson
En fästinginfektion tvingade Dollar Doc till vila i somras.
Han matchades sedan mot Breeders Crown och nu är hästen framme i sin första årgångsfinal.
En efterlängtad framgång för Jörgen S Eriksson som har haft ett tungt år som tränare.
Dollar Doc började tävla redan i januari som treåring. Det var inget som tränaren Jörgen S Eriksson trodde när hästen kom till hans stall.
– Jag fick besök av ägarna när Dollar Doc var ett år. Vi visade runt dem på gården och sedan ringde de och ville lämna hästen till mig. Då stod han på årsbete hos Tomas Rosén och jag åkte dit för att titta på honom. Det var många hästar i hagen och en av dem var en decimeter större än alla andra. Jag hoppades att det inte var han, men det var det, säger Jörgen S Eriksson.
Väl i träning visade Dollar Doc fina takter direkt. Trots sin unga ålder och sin storlek.
– Med tanke på hur stor och gänglig han var tänkte jag att jag skulle bli glad om han kunde komma ut som fyraåring. Men i träningen var det bara trav i honom. Han rörde sig lätt och skötte sig ypperligt. Vi valde att kastrera honom ganska tidigt då han var rätt stökig som hingst. Han var stor och gick på bakbenen. Då är man inte kaxig. Jag ville inte riskera att något skulle hända och som valack blev det bättre.
Ägarna heter Eva von Celsing och Karin Eriksson. För sex år sedan köpte de sin första häst tillsammans, storebror Ready Doc och två år senare lillebror Dollar Doc.
– Karin frågade om jag ville slänga 100 000 kronor i sjön. ”Vad ska vi göra då?”, sade jag. ”Vi ska köpa en travhäst”, sade hon och på den vägen är det. Han kördes in hos Tomas Rosén och sedan satte vi honom i träning hos Jörgen som ska ha en stor eloge för sitt jobb, säger Eva von Celsing.
Under debutsäsongen gjorde Dollar Doc 16 starter som slutade med blandade resultat. Fyra segrar men också en rad galopper.
I år dröjde det fram till i maj innan han åter dök upp på tävlingsbanan. Han drabbades av en hovböld en tid innan årsdebuten, men i slutet av juni var han med i de första uttagningsloppen till Breeders Crown på Rättvikstravet.
Dollar Doc stod i nästan 100 gånger pengarna men kom i mål som femma och avancerade därmed till semifinal. Efter loppet tvingades fyraåringen till en paus.
– När det var som varmast i somras fick han plötsligt 40 graders feber. Han drabbades av någon form av fästinginfektion. Han blev frisk ganska fort och jag var i valet och kvalet om vi skulle sikta honom mot Derbyt men det kändes inte rätt då. I stället valde vi att matcha honom mot Breeders Crown. I det första loppet efter pausen var han ruggigt fin som tvåa bakom Bugatti Miles.
Förra söndagen var det så dags för Breeders Crown-semifinal på Solvalla. Dollar Doc startade från spår elva och var spelad till över 70 gånger pengarna. Han fick ett bra lopp, kom in som tvåa bakom storfavoriten San Moteur och kvalade därmed in till sin första årgångsfinal.
– Det känns så klart väldigt roligt. Som loppet utvecklades kände jag att det här blir bra. Han gick med ryckhuva för första gången, men den behövde jag inte dra så.
Det gör jag i finalen i stället. Jag kunde valt spår fem eller sex, men tyckte att nio var bättre för honom.
Dollar Docs andraplats i Breeders Crown-semifinalen var värd 100 000 kronor. En efterlängtad framgång för Jörgen S Eriksson som kan se tillbaka på ett resultatmässigt tungt år.
– Det har varit lite turbulent. Vi gjorde inte så bra resultat under första halvåret och hade en del sjukdomar i stallet. Jag hade ett tiotal ettåringar i början av året och vill egentligen inte blanda ettåringar och äldre för mycket. Det är lätt att det blir infektioner då.
– Jag har ett bra samarbete med Lars D Carlsson. Han har tagit några av ettåringarna som sedan kommer tillbaka till mig. Nu har vi ryckt upp oss på sistone och det känns bra inför nästa år.
För Jörgen S Eriksson är det träningsverksamheten som är hans huvudfokus. Han kör sällan lopp åt andra men nästan alltid sina egna hästar.
– Jag tycker det är superroligt att köra mina hästar själv. Jag har kört lite breddlopp åt amatörtränare men annars ingenting. Det är träningsbiten och att träffa folk som är det roligaste.
I finalen körs Dollar Doc av Jorma Kontio eftersom Eriksson är avstängd. Det blir andra gången i hästens karriär han inte har tränaren bakom sig i lopp. Även då körde Jorma Kontio.
– Det kommer nog att kännas så där när loppet ska gå. Samtidigt är det skönt att slippa tänka på det under dagen och kunna lägga allt fokus på hästen.

Dollar Doc är en av två hemmahästar i Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna. Jörgen S Erikssons häst startar i finalen för fyraåriga hingstar och valacker. 
Foto: TR BILD

• Vad är ditt drömscenario?
– Att hästarna ett till fyra kör så fort som det går i inledningen, att vi får en fin resa på innerspår och fäller så många som möjligt till slut. Det är sent på säsongen men jag inbillar mig att min häst är på väg upp då vi har matchat honom snällt.
Även delägare Eva von Celsing har förhoppningar inför finalen.
– Det är fantastiskt att vara med i finalen. Får vi några prispengar vore det fint. Han är väl en av de minst rutinerade men presterade ändå väldigt fint i semifinalen när han blev tvåa.
– Han är väldigt stor men som jag ser det har det också givit Dollar ett väldigt vägvinnande travsteg. Jag är veterinär och har alltid jobbat med smådjur. Att vara med i det här är som en helt ny värld.
Planen för Dollar Doc är inte helt klar efter Breeders Crown.
– Det beror lite på hur han placerar sig i finalen. Han är i klass I på V75 och jag tror absolut inte han gör bort sig där. Han har inte gjort så många starter i år så jag hoppas han kan göra några till i november, säger Jörgen S Eriksson.
Det finns även en vision om att någon gång tävla i Frankrike.
– Det hade varit kul att testa honom där. Jag tror att han skulle passa bra på de stora banorna. Speciellt i monté. Men nu pratar vi kanske två år framåt. 

Precious Thing starkast på Axevalla!

2 november
Precious Thing står för en stark insats direkt efter en tung träningsperiod! Vinner från dödens på en regntung bana, 1.17,4/2140m auto. Hon är därmed klar för treåringsfinalen på Axevalla 14 december!
Grattis till Easy KB som äger och Janina Glad sköter Precious!

Kim Eriksson och Conrads Anette. Foto: Jonatan Östlund, Visbytravet.

Conrads Annete tvåa i finalen på Visbytravet!

26 oktober
Conrads Annette är säkerheten själv!
Det blev en fin andraplats i Visbys treåringsfinal idag!
Grattis till Anettes ägare Leejs Foder AB! 
Coco C.G. galopperade dubbelt i sitt lopp.

Igår blev Kent Le Soleil femma och Mill Diza fyra på Mantorp.

Dollar Doc i Breeders' Crown-final!

24 oktober
Vi är i final!
Dollar Doc står för en strålande insats och är tvåa i sin semifinal i Breeders' Crown! Nu ser vi fram emot finalen på Sundbyholm om två veckor!
På bilden Herman, Jörgen, Dollar Doc och Janina som sköter Dollar!

CoCo C.G. på pallen!

14 oktober
En tripp till Gävletravet i dag och två hästar till start i samma lopp!
Coco C.G spurtade in till tredjeplatsen med Jorma Kontio i sulkyn före Solkattens Olivia med Jörgen som blev fyra!

Ballerinas första seger kom på Visbytravet!

12 oktober
Ballerina Indika
avlade maiden idag på Visby från utvändigt om ledaren på 1.17,5 2140m. Stort grattis till ägargänget Easy KB, och skötare Conny Lingman (ordinarie skötare Allani Svarts är sjukskriven)!
Conrads Anette blev tvåa från kön på 1.16,4 2160m.
Fraizer blev störd till galopp i starten, reparerade till femteplatsen.
Lovve galopperade bort sig efter 700m.
46.000kr inkört idag!
Bilderna är på Ballerina, tagna av Jonathan Östlund!

Två fina andraplaceringar!

8 oktober
Ready Doc var tvåa på snabba 1.12,0 2140a och Kent le Soleil kämpande som vanligt ända in i kaklet och det blev en fin andraplats med mersmak!
Sun’s Ambitious satt fast som 7:a i mål!
Vi i teamet är väldigt stolta över hästarnas prestationer just nu!
Så glad och stolt över vår personal som sliter på och gör ett fantastiskt jobb!

Welcometoheshow

Andra raka för Welcome!

7 oktober
Welcometotheshow gör allting rätt och tar sin andra raka seger ikväll! Spets och slut och denna gång med Kim Eriksson i sulkyn.
Grattis till ägaren Eva von Celsing och Allan som sköter Welcome!

Heroisk insats av Dollar Doc!

3 oktober
Dollar Doc står för en toppinsats idag på Årjäng, tvåa på målfotot med minsta möjliga marginal! Här tillsammans med Janina som sköter Dollar.

Sun´s Ambitious

Sun´s Ambitious tvåa på Sundbyholm!

28 september
Treårige Sun’s Ambitious (e Infinitif IT) lade ytterligare beslag på pallplats i sin femte start i karriären då han sprang in som tvåa ikväll från utvändigt om ledaren, knappt slagen på nya rekordet 1.17,0 2140m. 20.000kr till glada ägare, Easy KB.

Trevlig lördag på Gotland!

25 september
Vilken kanonhelg det blev på Visbytravet, en dubbelseger och en andraplats!
Welcometotheshow tog hem segern i sin andra start i livet, grattis till ägarna Hvarsta katt och hundklinik AB!
Kent Le Soleil fick också sätta nosen först! Grattis till ägarna, Familjen Frössevi!
Nybys Saga, 2a och gjorde ett superbra lopp men vinnaren var alldeles för bra, nytt rekord på 16.2 2140m!
Mill Diza galopperade tyvärr i starten.

Etta, tvåa och Trea!

23 september
På Örebrotravet blev Betulla C.R. tvåa från utvändigt ledaren med Carl-Philip Lindblom i sulkyn!

Staro Pomerol startade på Axevalla i ett treåringslopp och kämpade till sig en tredjeplats!

Efter ett riktigt skitår så får han äntligen sätta nosen först, Ready Doc!
Grattis till Eva von Celsing och Karin Eriksson som äger Ready!
En bra kväll på Axevalla och Örebro!

Inför Kriterieauktionen.

18 september.
Trevliga dagar på Solvalla. Amanda och Jörgen hann notera för- och nackdelar på många hästar den här helgen.  Har ni intresse av att köpa ettåring eller starthäst så hör av er, vi har som sagt sett nästan samtliga hästar som ska säljas på Kriterieauktionen 24-26 september plus att Mixedsale-auktionen på Åby är inbokad 7-8 oktober!

Conrads Anette topp tre igen!

På Örebrotravet igår var treåriga Conrads Annette (bilden) duktig som trea efter lopp långt bak i kön och det blev 15.000 kr som tack för det.
Sun’s Ambitious galopperade efter 50m och diskades. Han har lite hyss för sig men vi letar nya uppgifter.

Etta, två och trea!

14 september,
En bra dag på Visbytravet, Nybys Saga tog sin första seger på imponerade sätt. Solkattens Olivia knep andraplatsen i sitt lopp och Kent le Soleil stred tappert till en tredjeplats. Jörgen berättar här mer om dagens prestationer.

Dollar Doc hade segervittring direkt i comebacken!

8 sept
Resultat från gårdagen på Sundbyholm:
Dollar Doc (bilden) svarade för en mycket bra comeback. Kördes till ledning men blev väl pigg där men hade ändå mod att segerstrida, slutade som tvåa slagen med en nos.

Fraizer blev sexa i sin debut. Var ganska slö i loppet och flåsade mycket efter loppet. Har troligen en infektion i kroppen.

Betulla C.R blev fast i rygg, startar snart igen.

Solkattens Nikita kvalade in på 1.20,2.

Bra kväll på Gävletravet!

2 sept.
Nybys Saga kom 3:a i sitt lopp och Conrads Anette 2:a, 28 500 kr inkört!
Efteråt gick vi över till publiksidan och käkade på den nyrenoverade restaurangen Gävle Live tillsammans med några av våra hästägare som var på plats, och det stället rekommenderas!

Vilken kväll!

30 augusti
I lördags var det cirka 30 ägare på plats som åt kräftor och tittade på våra 13 hästar som gjorde olika framträdanden på banan.
Det stämde inte riktigt i loppen men trots det så var Conrads Annette tvåa, ett huvud från att vinna! Staro Pomerol gick bra som tre på en bra tid.
Solkattens Olivia gick bra ute i spåren som femma, Lovve fastnade bland hästar och blev sexa, Precious Thing blev generad till galopp i starten.
Al’s Successor kvalade in. För Solkattens Nikita gick utrustningen sönder så hon inte kunde gå för fullt och blev inte godkänd.
Premiehästarna skötte sig galant!
Lewis di Quattro och Welcometotheshow jobbade 1.19 1640m och närmar sig start.

Tack till vår personal som fick slita rejält idag!
Tack till Eva von Celsing för sponsring av kräftorna!
Tack till Stefan Eriksson på Sundbyholmstravet som alltid ställer upp för tränarna!

Nästa hästägarträff är planerad till början av december.

Amanda och Jörgen

Hästägarträffen 28/8.

Det närmar sig vår hästägarträff på Sundbyholm nu på lördag. Stallet har 11 hästar som tävlar, kvalar och går premielopp. 

Vi ser fram emot lördag och hälsar våra hästägare välkomna!"Sune" tvåa på Örebro!

14 aug
Treårige Sun’s Ambitious  håller äntligen rätt på benen och är duktig som tvåa på Örebro!


Betulla C.R.

Betulla C.R. tvåa på Bollnäs!

10 aug
Betulla C.R var tvåa på Bollnäs i dag på 1.16,0 2140 am med Janina Glad i sulkyn! 
Thellthemsebbe Sox galopperade 400m kvar i sitt lopp.


Senare på kvällen så blev Nybys Saga fyra på Sundbyholm!

En helt OK dag!

30 juli.
Klart godkänd dag idag.
Solvalla:  
Staro Pomerol var fyra efter en bra spurt på 1.14,6 2140am.
Kent le Soleil var oplacerad och ska kollas upp.
Romme:  
Precious Thing var tvåa från rygg på ledaren på nya rekordet 1.16,4 2140m.
Mill Diza trea på Örebro!

1 juli
Idag har vi varit på Örebro och startat!
Mill Diza var trea från rygg på ledaren på 1.16,5 2140m.
Coco C.G fick sista pengen efter en startgalopp.
20.000kr till Stall Ann-Louise Easy!

Precious Thing

Härlig debut för Precious Thing!

29 juni
Vilken debut och vilken järnlady!
Treåriga stoet Precious Thing (e Mister J.P.) debuterade ikväll och vinner på 1.16,7/2140 på ett strålande sätt!
 Vi ser fram emot fortsättningen och ett Stort Grattis till ägarna EASY KB och Linnea som sköter Precious!
Kent le Soleil gör det bra ännu en gång och tar tredjeplatsen i sitt lopp.
Nybys Saga kommer allt mer och den här gången blev det en femteplats.
Tidigare under kvällen kvalade vi Fraizer och Solkattens Olivia på ett fullt godkänt sätt.
En bra kväll på Sundbyholm!

Dollar Doc

Dollar Doc tog en semifinalplats!

Resultat Rättvik 26 juni:
Dollar Doc kvalade in till Breeders Crown semifinaler senare i höst som femma på ett bra sätt på tiden 12.8!

Ready Doc galopperade tyvärr i starten i sitt lopp.

Conrads Anette tvåa på Rättvik!

24 juni
Conrads Anette spurtade in till en fin fin andra plats, med en störning i sista sväng!
Grattis till ägarna Leejs Foder!

Nybys Saga trea på Örebro!

17 juni
Nybys Saga blev trea på Örebro ikväll med Allani Svarts i sulkyn!
Hon gick med full fart över mål och kommer allt mer.

Dollar Doc

Dollar bäst på Axevalla!

15 juni
Fyraårige Dollar Doc vann idag på ett mycket fint sätt från ledningen på tiden 1.14,9 över distansen 2640a. Stort grattis till Karin och Eva som äger honom samt grattis till Linnea som sköter Dollar, bra jobbat!

Staro Pomerol fin trea på Romme!

11 juni
Treårige Staro Pomerol ( e Lavec Kronos IT ) var läcker trea ikväll med krafter kvar i mål på 1.16,9 2140m.
15.000kr in till ägaren Stall Ann-Louise!
Här poserar han med sin skötare Linnea Andersson.

CoCo C.G, Kent le Soleil och Mill Diza.

3, 2 och 3 på Visbytravet!

10 juni
Det gick fint på Visby ikväll!
Coco C.G trea efter en grov störning i starten.
Kent Le Soleil kämpar till sig en andraplats efter forcering fram till dödens 1600m kvar.
Mill Diza gick utvändigt om ledaren hela vägen och blev trea!
36.000kr inkört!
Imorgon åker vi till Romme med Staro Pomerol!
Tisdag, lunchtrav på Axevalla med Conrads Anette, Dollar Doc och Thellthemsebbe Sox!

Visbytravet.se 9 juni.

Unghästar och ägare i fokus hos Jörgen

Med fina unghästar i stallet och populära evenemang för stallets hästägare, så är Jörgen S Erikssons stall ett av Sundbyholmtravets mest populära. På torsdag gästar han Gotland med en intressant trio och även om han själv stannar hemma, finns en chans att se honom på ön i sommar.

För tio år sedan gick den idag 34-åriga tränaren Jörgen S Eriksson, proffstränarutbildningen som senare skulle ge honom en A-licens.

35 hästar hittas idag på träningslistan, där enbart två av hästarna, Ready Doc och Kent le Soleil, har passerat fyra årsåldern.

Med andra ord så hittas många unghästar i stallet, där framgångarna hittas. Som exempel så sågs stallets Black And Quick i kriteriefinalen under fjolåret, efter en andra plats i ett uttagningslopp. Samma häst placerade sig ifjol som fyra i ett ”Maggan”-lopp, medan treåriga Bitcoind’ Arc slutade tvåa i Anders Kilströms minne på Bollnäs.

- Jag har fått in många fina unghästar under de senaste åren. Det är såklart jätteroligt att ta dem från början och få dem vidare. Vi har fått flera köpstarka kunder som har köpt hästar på auktioner genom åren. Det är på den vägen som det började med det unga stallet, säger Jörgen som gärna ser äldre hästar i stallet om kunderna så önskar.

- Jag tar gärna emot äldre starthästar också, åldern spelar ingen roll på så sätt.

Förutom hästarna i stallet, så ligger ett stort fokus på de satsande ägarna. Flera evenemang och aktiviteter finns varje år att vänta för ägarna, som väljer att ha häst i träning hos Jörgen.

- Vi hade ganska nyligen ett unghästevenemang under Kristi Himmelsfärd. Till juli så är det tänkt att vi ska ha öppet hus i samband med Sundbyholms fyraåringstest, eventuellt kommer vi få ha det på gården beroende på hur det blir med publikantalet. Annars brukar vi ha någon kräftskiva i augusti under en tävlingsdag och det brukar även bli en årlig travrelaterad utlandsresa, som dessvärre blev inställd ifjol.

- Det brukar bli lyckade resor, där vi tidigare har åkt på auktioner ibland annat USA, Italien och Frankrike. Är det någon som har förslag på intressanta länder, så är vi alltid öppna för förslag.

Till Gotland brukar det däremot alltid bli minst en resa per år. På torsdag gästar Jörgen ön på nytt, där tre hästar finns med i startlistorna. Jörgen själv blir däremot tvungen att stanna kvar på fastlandet.

- Jag är rädd för båtresor, jag blir åksjuk. Nä men skämt åsido så måste jag vara hemma under torsdagen, istället frågade jag min sambo precis innan anmälan om hon ville åka. Det blir en bra tur då hon åker och har med sig hästarnas skötare.

Sommaren har däremot bara börjat och det finns ännu många chanser att gästa Gotland.

- Det kommer nog att bli någon ytterligare Gotlandsresa under året. Jag brukar passa på att åka ett varv och titta på lite unghästar, men även besöka de olika stuterierna och uppfödarna som Lena Martell, Alvena, Ronny och Vanja.

Inför torsdagen selar Eskilstunatränaren ut tre hästar. Förutom en av stallets äldre hästar, femåriga Kent le Soleil, så gästar stallet ön med två spännande treåringar.

Coco C.G. (Lopp 2) har strulat lite inledningsvis. Hon pausades lite efter senaste starten i mars, men har tränat på bra ett tag nu. Senast hoppade hon på väg till ledningen på Solvalla från springspår. Hennes dilemma har varit att hon hoppar just efter 100 meter, när hon är förbi konkurrenterna. Ett bakspår till den här gången ökar chanserna till att hon håller sig felfri, hon är en typ av häst som håller farten hela vägen. Hon tillhör nog inte segerkandidaterna, utan ska sköta sig i första hand.

Kent le Soleil (Lopp 3) öppnade bra på Eskilstuna sist, men felade i loppet av den då lösa banan. Nu är det 2620 och bakspår, man vet aldrig vad de andra kan hitta på men vi hoppas på att det är körning där framme, som det kan vara på Gotland. Då ska han kunna blanda sig i det hela den sista biten. Han tål att gå och hans styrka är att han håller farten. Han är även härdad i tuffa gäng, jag tycker att han är streckvärd.

Mill Diza (Lopp 5) är den som jag nog har bäst förhoppningar av. Hon fick ett bakspår nu, vilket är lite klurigt. Annars var hon riktigt positiv senast på Eskilstuna, i ett debutlopp med 1.13 det sista varvet. Nu har hon lopp i kroppen och kändes även fin efteråt, så att vara med där framme, ja varför inte?

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport


Publicerad den 9 juni 2021. info@visbytravet.se

Reportage från Travronden Nr 21 26 maj 2021

Mill Diza trea i sin debut!

26 maj
3-åriga stoet Mill Diza (e Mucle Massive U.S)debuterade igår på Sundbyholm och gjorde det på ett mycket bra sätt och tog tredjepriset!

Dollar Doc tvåa på V 86!

19 maj
4-årige Dollar Doc var tvåa på 1.15.0/2640, slagen med en halv längd efter ett lopp i ryggar och en bra spurt på upploppet.
Vi är mycket nöjda med Dollars insats ikväll på Valla.


Kent le Soleil

Kent trea på Hagmyren!

17 maj
Vi tog med oss två hästar till Hagmyren i går
Kent le Soleil gjorde ett mycket bra lopp och tog en tredjeplats!
Koppars Hardlife blev utan pengar i sitt lopp.

På onsdag startar Dollar Doc på Solvalla och på fredag är det dags för Thellthemsebbe Sox på Romme.

Första gången för våra 2-åringar på Sundbyholm!

13 maj
Vilken trevlig dag det blev!
Unghästarna var för första gången med till Sundbyholm och skötte sig bra och de jobbade mellan 1.35-1.40 2140m idag. Åtta av våra tolv 2-åringar var med till banan.

Med till banan var även Mill Diza, Ballerina Indika, Conrads Anette och Precious Thing som gick 1.18-1.19 1640m.
Tack för en trevlig dag och tack till Eva von Celsing för de fina bilderna!
Dollar Doc, Linnea och Staro Pomerol

Två tredjepris, tillika två kanoninsatser av Staro Pomerol och Dollar Doc!

3 maj
Två fina prestationer bäddade för två tredjeplatser i kväll på Färjestad. 
Staro Pomerol tog sin första pallplats i sin tredje start, en härlig avslutning bådar gott inför kommande uppgifter.
Dollar Doc gjorde årsdebut och även där på ett väldigt fint sätt, kördes försiktigt som planerat och sköt till rejält på upploppet. Vi är helnöjda med resan till Färjestad!
I Imorgon startar Thellthemsebbe Sox på Axevalla, allt ser bra ut inför uppgiften.

Thellthemsebbe Sox bara bäst på Gävletravet!

17 april
Det blev en trevlig torsdagkväll på Gävletravet!
Thellthemsebbe Sox vann i debuten för oss, mestadels utvändigt om ledaren på 1.16,4 2140m!
Grattis ägarna Jimmit AB med flera!
Kent le Soleil

Seger för Kent le Soleil!

12 april
Kent le Soleil tog tillsammans med Emma Smedeby en övertygande seger i lördags på Mantorp, härlig insats av häst och kusk! Stort Grattis till ägarna Stall Mållinjen och till Fredrica Göransson som sköter Kent.

Sundbyholm 23 mars

26 mars.
Resultat från Sundbyholm den 23 mars:
Ready Doc galopperade från start men reparerade till en andraplats.
Lovve blev sexa. Lite hetsig från start vilket resulterade i en galopp.
Nybys Saga blev sjua efter ett tufft lopp.
Lewis di Quattro kvalade in på 1.19,6.
Kent le Soleil och Thellthemsebbe Sox var fina på 1.18 1640m. De startar snart.

Ikväll startar Coco C.G och Staro Pomerol(bilden, gör tävlingsdebut i kväll) på solvalla i lopp 1 och 2.
Ready Doc
Staro Pomerol

Fortkörning på Sundbyholm!

4 mars

Dagens fortkörning blev lyckad, många fina och löpglada hästar, tack Eva von Celsing för bilderna.
Tävlingsresultat i veckan, Nybys Saga gjorde en slät figur i debuten i måndags. Kommer vara bättre nästa gång.
Betulla C.R spurtade riktigt fint från sista till fjärdeplatsen i tisdags.
På tisdag startar Make My Dream och Ready Doc på Romme!

Thellthemsebbe Sox

Valack 4 år  

Black And Quick och Koppars Hardlife

Båda hästarna 4 år. 

Dollar Doc, Lewis di Quattro och Marwin Leejs

Dollar 4 år, Lewis 3 år och Marwin 4 är.

Staro Pomerol och CoCo C.G.  

Staro Pomerol Hingst 3 år, CoCo C.G. sto 3 år

Precious Thing

sto 3 år med Jessica Handorff

Fraizer, valack 3 år med Pontus Chorell.

Linnea in action!

Fraizer, Solkattens Lukas, och Solkattens Nikita.

Fraizer, Lucas och Nikita och samtliga 3 år.

Staro Pomerol hingst 3 år.

Fortkörning på Sundbyholm!

20 februari
I torsdags var det fortkörning på agendan och det på Sundbyholm! Feuille Noir, Solkattens Lucas, Black And Quick, Make My Dream, Welcometotheshow, Marwin Leejs, CoCo C.G och Conrads Anette tränade inför kommande uppgifter, samtliga genomförde sina snabbjobb på ett bra sätt och vi ser fram emot våren med tillförsikt!
Tack till  Jessica Handorff och Mathias Blomqvist som hjälpte till med fortkörningen och till Eva von Celsing som hade kameran framme!

CoCo C.G och Welcometotheshow.
Make My Dream och Black And Quick
Conrads Anette.
Marwin Leejs
Feuille Noir och Solkattens Lucas
Welcometotheshow

Vintern kom till Lövnäs!

17 januari.Vintern kom och det rätt rejält, här är några bilder från i lördags då det var som vanligt full fart på gården.                                 Fotograf Eva von Celsing.

Jörgen och Ready Doc.

Ready Doc tvåa i V 75-finalen!

Ready Doc fick ett kanonlopp och slutade tvåa i Klass 1-finalen på 1.12,3 2140am och tjänade fina 110.000 kr till lyckliga ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson!
Kent le Soleil slutar trea efter ett händelserikt lopp,
blev utputtad 1200m kvar i tredjespår men kämpade på bra tillsammans med dagens driver Charlie Hedstad som tackade för chansen.
Vi tackar för alla glada tillrop för dagens framgångar!

Ready Doc tog sin sjätte årsseger!

13 december
Ready Doc tog sin sjätte årsseger i dag! Från ledningen i ett tufft tempo hela vägen men han var bara bäst även denna gång! Nu laddar vi för V 75-finalerna på Solvalla på Annandagen. stort grattis till ägarna Eva von Celsing och Johan Eriksson HB och Amanda som sköter Ready!  
Kimmiss Boko tog en tredjeplats i sitt lopp, hon gjorde ett fint lopp i rygg på ledaren efter ett snabbt slutvarv!
Koppars Hardlife gjorde sin tävlingsdebut men blev fast bakom en trött häst, hon kommer igen inom kort.
CoCo C.G. galopperde även hon, vi får kolla om det är något som stör henne.
Det blev en trevlig dag på Sundbyholm!

Ready Doc

Ready Doc till V 75-final!

4 december
Vi hade fyra hästar med oss till Gävle igår.
Ready Doc (bilden) var tvåa ifrån ledningen i ett STL-lopp Klass 1 och kvalade in till finalen på Solvalla på annandagen!
Make My Dream var trea efter lite trafikproblem i ett ungdomslopp där Mats E Djuse körde.
Tvååriga Coco C.G och Adlon Amok galopperade i sina respektive lopp.
I onsdags startade Dollar Doc på Solvalla och blev sexa.

Kimmiss Boko bra som tvåa på Färjestad!

Kimmiss Boko spurtar in till en fin andra plats efter lucka på Färjestad!
Tvååriga stoet Welcometotheshow kvalade innan tävlingarna på 1.21,8 med en lite galopp från start.

Calvados Frontline trea!

Då sammanfattar vi söndagen på Sundbyholm!
Calvados Frontline blev trea på tiden 17,5 och han var riktigt fin. 8 500kr in till nöjda ägare!
Ballerina Indika kvalade på 20,4 på ett bra sätt.
Nöjda med dagen så hälsar vi även Solkattens Lucas välkommen till stallet.
Lucas är en hingst F.2018 E. S.J.’s Caviar.
Bilden är på Calvados Frontline

Kent le Soleil bara bäst!

28 november
Emma Smedeby kör iskallt och styr Kent le Soleil till en säker seger på Romme!
Stort grattis till familjen Frössevi som äger och Fredrica Göransson som sköter Kent, som även hade en andra plats med First Tartar i kväll!
All time high i inkörda pengar till stallet, grymt jobbat alla i teamet!

Dollar Doc tvåa på Bergsåker!

Resultat från Bergsåker 18 november
Dollar Doc var tvåa efter jag kört fram utvändigt varvet kvar.
Black and Quick hamnade i dåliga ryggar och slutade femma efter att ha gått först i tredjespår sista 500m.
Totalt inkört 33.000kr
Bilden är på Dollar Doc från Hermans söndagsutfodring.

Andra raka segern för Ready Doc!

16 november
Vilken häst han är Ready Doc, han vinner igen från ledningen och väldigt enkelt, med huvan oryckt igen!
Stort grattis till ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson och Amanda som sköter Ready! Och Ingves var nöjd även ikväll!
Make My Dream blev trött i sista sväng i sitt lopp, en omstart blev kostsam.
Kimmiss Boko stod för en fin insats på Färjestad tidigare i dag då hon i sin andra start i karriären knep en tredjeplats!

Enkel seger för Kent le Soleil!

Det blev en enkel seger för Kent le Soleil ikväll på Örebro, spets och slut!
Stort Grattis till familjen Frössevi som äger och Fredrica Göransson som sköter Kent!

Jörgen uttagen till ATG Talang!

10 november
Efter sju år med framgångsrika programmet ATG® Talang inom den svenska ridsporten, satsar ATG på ett liknande program även för trav- och galoppsporten. Nu är de första deltagarna utsedda:
Anders Eriksson.
Emilia Leo.
Hanna Forslin.
Jörgen S Eriksson
Markus B Svedberg.
Ulrika Holmquist.
- Vi vill med ATG Talang ”boosta” ett gäng aktiva som vi tror har en lång framtid inom trav- och galoppsporten, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.
Sedan sju år tillbaka driver ATG® utvecklingsprogrammet ATG Talang inom den svenska ridsporten. Programmet har blivit så uppskattat och framgångsrikt att ATG gör en liknande satsning även för travet och galoppen.
Under oktober har travets och galoppens aktiva kunnat ansöka om att delta. Många har sökt och nu står det klart vilka som ingår i premiärklassen för ATG Talang. Deltagarna kommer under två år få stöttning av ett resursteam som består av fotbollstränaren och travhästägaren Hasse Backe, samt Cecilia Wallin från ATG och mediekonsulten Jessica Ortiz Bergström. Dessutom kommer experter att bjudas in för olika ämnen. Programmet innehåller fysträning, kost, teambuilding, ledarskap, etik och moral, ekonomi och medieträning. För att nämna några fokusområden.
Programmet är tvåårigt, det första året innehåller tre fysiska träffar och andra året anpassad coachning på distans.
Hasse Backe, framgångsrik och meriterad både som fotbollstränare och travhästägare, ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter:
- Min grej handlar om att bygga lag. Som travtränare har du ett team som består av anställda, hästägare och sponsorer – och alla de här relationerna måste fungera. Ett mål för mig är att deltagarna ska bli trygga i sina satsningar. De bästa lagen är de som har de bästa fundamenten, säger Hasse Backe.
Fakta om deltagarna i ATG Talang trav och galopp:
Anders Eriksson
30 år, travtränare och kusk, hemmabana Solvalla, 19 segrar som kusk 2020 och två segrar som nybliven tränare.
Hanna Forslin
26 år, travtränare och kusk, hemmabana Hagmyren, 13 segrar som kusk 2020 och två segrar som tränare.
Emilia Leo
28 år, travtränare, kusk och montéryttare, hemmabana Romme, 96 segrare som kusk/ryttare 2020 och sju segrar som tränare.
Jörgen S Eriksson
33 år, travtränare och kusk, hemmabana Eskilstuna, 21 segrar som kusk 2020 och 22 segrar som tränare.
Markus B Svedberg
29 år, travtränare och kusk, hemmabana Eskilstuna, 37 segrar som kusk 2020 och 39 segrar som tränare.
Ulrika Holmquist
26 år, galoppjockey, hemmabana Bro Park, 21 segrar 2020.
Fakta om ATG Talang trav och galopp:
Antal deltagare: Fem från trav, en från galopp, ålder 25-35 år.
Antal intagningar: Årligen, med nya deltagare.
Program: Två år, första året med tre träffar, andra året med coachning på distans.
Resursteam/utbildningsledare: Hasse Backe (fotbollstränare, travhästägare), Cecilia Wallin (ATG), Jessica Ortiz Bergström (mediakonsult).
Övrigt: Deltagare får möjlighet att söka visst ekonomiskt stöd för egen utveckling

Enkel seger för Ready Doc!

Ready Doc tog en enkel seger ikväll på Jägersro! Stort grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och till Amanda som sköter Ready!
Conrads Anette provades i ett försök till Uppfödningslöpningen men räckte inte riktigt till och blev först utan pengar.
Black And Quick gick bra som trea i ett treåringslopp på Solvalla!
Make My Dream galopperade bakom bilen.
Bilden: Ready Doc med dagens kusk Peter Ingves

Freckless tvåa!

Resultat från Sundbyholm 27 oktober:
Tvåårige Staro Pomerol kvalade på fina 1.20,3, Mill Diza galopperade bort sig i starten.

Adlon Amok kom på vingel efter sitt tråkiga utgångsläge och galopperade när han skulle flyttas ner i banan.

Freckless öppnade pilsnabbt från start och spetsade, kunde inte stå emot en häst över upploppet och slutade tvåa på fina 1.13,4 1640a. 

Kent Le Soliel smögs invändigt och blev femma på 1.14,8 2140. Han gick bra då han pausat i tre månader.

Ready Doc kom till ledning men fick en ursinnig tryckare i första sväng som gjorde att han galopperade, han kommer igen.

Igår sattes ettårsstona Corona Park, Lilian Young och Xanthis Himalaya för vagn.
På bilden ser ni redan inkörde Chevalier Indika e. Nuncio som får sparring av Kimmiss Boko.
Foto: Eva von Celsing 

Make My Dream hela vägen!

Make My Dream ledde sitt lopp från start till mål idag på Färjestads lunchtävlingar!
Grattis till ägaren Mmd Invest AB och Linnéa Andersson som sköter det fina 3-åriga stoet! 1.15,2 blev segertiden.

Dollar Doc lekte hem segern!

23 oktober
Dollar Doc stod för en mycket bra insats i går i ett treåringslopp på Bergsåker. I vår nya vagn trivdes han alldeles förträffligt och bollade med motståndarna! Stort Grattis till ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson och till Linnéa som sköter Dollar!
50 000 kr var segern värd!
Tvååriga stoet Conrads Anette fick ingen optimal resa och hamnade en bit efter men hon gjorde ett bra lopp och vi blickar redan fram mot nästa start! 

Sundbyholm 20 oktober!

Jörgen summerar kvällens resultat!

Make My Dream nära seger!

13 oktober
Det 3-åriga stoet Make My Dream svarade för en fin insats och en sylvass avslutning som sånär hade blivit till en seger, men vi fick nöja oss med en andra plats i dag! Formen sitter där och vi ser fram emot nästa start för det fina stoet!
Xanthis Gorgeous klarade sitt premielopp på ett galant vis tidigare under kvällen!

Jörgen summerar kvällen.

Make My dream

Conrads Anette tvåa på Rättvik!

11 oktober
Idag har vi varit på Rättvik och startat 2 hästar.
Tvååriga stoet Conrads Anette som gjorde sin andra start i karriären gick bra och knep en andraplats med en galopp på vägen på tiden 18.0/1640m .
Betulla CR i lopp 4 blev 7:a i en lite seg stil på 15,2/2140AM

Förutom fredagens vinst med Ready Doc på Solvalla så var First Tartar 8:a i ett treåringslopp på 16,2/2140AM
Imorgon startar Lovve på Färjestad i lopp 1.

Conrads Anette

Ready Doc visade klass på Valla!

9 oktober
Ready Doc blåser till och vinner lätt idag på Solvalla! En mycket bra insats efter lite vila.
Stort grattis till ägarna Karin Eriksson och Eva von Celsing och till Amanda som sköter Ready!!

Det finns några andelar kvar..

..i andels/tjejhästen Feuille Noir! Det gick ett antal andelar efter hennes premielopp och det kan man ju förstå efter hennes uppvisning, du ser hennes upplopp här bredvid! 
Ett fåtal andelar finns nu kvar så nu är det först till kvarn. Kontakta Jörgen eller Amanda.

Inget flyt i den stora finalen!

Vi hade inget flyt i kriteriefinalen! Andra ekipage utan pengar och med en Black And Quick som klättrar över konkurrenter i mål.
Körde på chans och det blev fel. Viktigaste att hästen var riktigt i  ordning, han går en ljus framtid till mötes.
Tack till alla er som hejade på oss!

Inför Kriteriefinalen på lördag!

Är segergester väldigt ovanliga i travlopp? Nej, inte speciellt, men däremot är det inte varje dag en måltvåa bjuder på en sådan. För Jörgen S Eriksson slutade just tvåa med egentränade Black And Quick (e. Up And Quick), två längder bakom Brambling.
– Planen var att köra till från start (spår fyra), men när Black And Quick snubblade till lite efter 50 meter valde jag att backa sist i stället för att forcera fram emot dödens. Nu hände lite till i loppet, men det kändes väldigt långt fram 400 kvar. Då tänkte jag att vi kanske skulle kunna bli fyra-femma, berättar Eriksson.
Men Eskilstunatränaren hade ett extra ess i rockärmen den här kvällen på Solvalla – rycktussarna.
– Han svarade väldigt bra på dem och det var nog avgörande för finalplatsen. När jag såg att vi skulle greja andraplatsen kom tankarna på göra något för att visa min stora glädje. Det blev helt enkelt så att jag lyfte ena armen. Det kändes härligt och jag är fortfarande lika nöjd.

Jörgen S Eriksson hade legendaren K-G Holgersson som lite av läromästare och det var också med hans Star Advisor Joli som Jörgen tog en viktig V75-seger som kusk med den 11 januari 2014.
– Jag hade bara haft A-licensen i tio dagar, så det blev verkligen en raketstart för min del. Många undrade säkert vem den där killen var som körde.
Jörgen skaffade sig också värdefull rutin och lärde sig mycket under sin tid som lärling hos både Jörgen Westholm och Robert Bergh.
För drygt fem år sedan köpte han och sambon Amanda Hellström gården Lövnäs, utanför Eskilstuna, där de sedan dess successivt både förbättrat träningsmöjligheterna och hästmaterialet. Första V75-segern som A-tränare kom i januari förra året med Fleuron d'Ormoy (e. Atlas de Joudes) i Bollnäs och 2019 blev också bästa året hittills med 2,2 miljoner kronor inkört till stallet. Det kan bli ännu bättre i år, speciellt med tanke på att det nu också stundar final i Svenskt Travkriterium.
– Det är hur stort som helst. Kriteriet och Derbyt är enligt mig de två mest betydelsefulla loppen man kan vinna i Sverige och nu är vi där.
Lite extra stolt över finalplatsen är också Eriksson med tanke på hur Black And Quick införskaffades.
– Tack vare ägare hos mig besökte jag Tomas Rosén i Tierp för att titta på ettåringar. Det var inte Black And Quick som jag åkte dit för, men när jag fick se honom i hingsthagen hajade jag till. Han hade kropp som ett fullblod, med en väldigt tät bringa och fina motorer. Jag frågade Rosén lite om uppfödarna till hästen hade några speciella planer, men han visste inte så mycket.
På vägen hem googlade Eriksson ett 018-nummer till uppfödaren Stall Tipp Topp HB, Uppsala och ringde.
– Jag brukar inte göra så här, men det var något med Black And Quick som ändå fick mig att ta det steget. Han jag pratade med bodde i närheten av Tierp och vi gjorde upp att jag skulle stanna till när jag ändå var i närheten. Han erbjöd mig att ta hästen i träning om jag kunde hitta ägare till 50 procent. En av mina trogna hästägare klev in och saken var klar.
Jörgen Eriksson berättar att det varit en ganska problemfri resa med Black And Quick. Hästen hade dock också kunnat gå till final i långa E3 samt startat i korta E3. Han har också att brås på, då mormor Mack Action Ås på sin tid tog 18 segrar och tjänade 4,3 miljoner kronor.
– Jag har nästan kört lite för snällt med hästen, vilket också kostade finalplatsen i långa E3 (femma). Sedan hade han en infektion inför tilltänkta starten i korta E3-försöken, så då ställde vi om mot Kriteriet i stället.
Nu är det det snart finaldags, men Eriksson känner ingen press.
– Vi ska bara åka ut och njuta. Jag är jättenöjd med rygg på Önas Prince. Det vore fantastiskt om vi kunde tjäna en fin slant, men samtidigt ska alla lopp köras.

Av LARS-JOHAN HOLM ( Travronden 22/9)

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Bitcoind´Arc, First Tartar och Feuille Noir

First Tartar trea på Sundbyholm!

22 september
First Tartar startade i dag på Sundbyholm och tog en tredjeplats i ett treåringslopp över distansen 2140 m auto, tiden nytt prydligt rekord 1.14,8, han tar stadiga kliv framåt!
Galba Ringeat galopperade bort sina chanser i första sväng i ett montélopp. 
 Tjejhästen Feuille Noir lekte hem premieloppet på ett oförskämt bra vis, 1.29,0!

Bitcoind´Arc slutade femma och gjorde ett bra lopp i går i finalen av Morgondagens stjärna för treåriga hästar på Mantorp.Dollar Doc grym på Valla!

16 september
Fina treårige Dollar Doc gör ett heroiskt lopp och vinner tämligen enkelt på Solvalla! 
Stort grattis till ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson och till Linnea Andersson som sköter Dollar!
Tvåriga stoet Conrads Anette skötte sig bra i sin debut och blev femma i sitt lopp!
Freckless fick ett struligt lopp och slutade i det slagna fältet.

Dollar Doc

First Tartar tvåa på Mantorp!

14 september
First Tartar var duktig tvåa ikväll på Mantorp. Tog ledningen och blev nerspeedad av en för snabb häst på 1.16,9 2140m.

First Tartar

Black And Quick till Kriteriefinalen!

11 september
Vi är i kriteriefinal, en helt fantastisk känsla och glädje! Vilken prestation av Black And Quick, från en position långt bak 500 kvar till ett upplopp som inte går av för hackor och som blir till en andra plats! Lördag 26:e september går finalen med stora pengar att tävla om. Kolla in slutfasen av loppet och intervjun med Jörgen som kommer bli en klassiker!

Make My Dream gjorde det fullt godkänt i sitt försök där hon blev sexa!

Black and Quick
Bitcoind´Arc

Härlig insats av Bitcoind´Arc!

4 september
Vilken härlig insats av Bitcoind`Arc, tvåa från dödens i Anders Kihlströms minne i kväll på Bollnästravet! 62 500 kr var den placeringen värd och ett skönt formbesked av den här härliga killen!

Enkelt för Make My Dream!

29 augusti
Det blev en enkel seger idag på ett regnigt Sundbyholm för treåriga stoet Make My Dream! Tiden 1.16,8 och stort grattis till ägarna Mmd Invest AB och hästens nya skötare Linnea Andersson!
First Tartar var mycket fin idag i sitt lopp, men tyvärr en liten galopp och sexa i mål men passas framöver!
Jörgen vann även ett lopp med Ulla Fredlunds kanon, Melizza.

Tapper Bitcoind´Arc!

27 augusti
Bitcoind’Arc var mycket tapper som trea idag på Örebro i ett fint treåringslopp! Han fick gå i dödens större delen av loppet mot tuffa hästar.  Distansen var 2609 meter Auto, tiden 1.15,7!

Kommande starter!

25 augusti
Då drar vi igång en ny tävlingsvecka och här är starterna fram till och med måndag nästa vecka.
Fyra stycken ut i kväll på hemmaplan varav ett kval då det är dags för treåriga stoet Mahadevi Indika kl 17.05. Calvados går ut dagens första lopp och därefter Friendwithbenefits och Abraham.
Örebro på torsdag med Bitcoind´Arc och Gento Renka.
Amanda drar till Bergsåker på fredag med Boycott i ett fyraåringslopp med 100.000 kr i första pris!
På Lördag är det Sundbyholm igen och då ska Make My Dream och First Tartar starta.
Måndag blir det Romme med Betulla C.R.

Abraham trea på Sundbyholm!

18 augusti
Femårige Abraham Frontline knep en tredjeplats i går på Sundbyholm och på tiden 1.16,0 över distansen 2160 meter voltstart.


Tvåårige stoet Conrads Anette klarade tidigare på kvällen sitt kval och på tiden 1.21,5!
Boycott och Amanda efter loppet.

Boycott på gång igen!

11 augusti
Boycott var tillbaka idag på tävlingsbanan och gjorde det på ett mycket bra sätt och slutade tvåa på Sundbyholm och inte långt från en seger. Han har haft ett år kantat av sjukdomar så det var skönt att se att han är på gång igen.   
Plopp Trot klarade sitt premielopp och Lovve fixade sitt kval. 

I går var vi på Färjestad och Betulla C.R. kom på en 4:de plats på tiden 14.7. Första gången i autostart och hon gjorde det bra! Intake kördes passivt, räckte tyvärr inte till någon pengaplacering.

Här är kommande starter fram till måndag nästa vecka:

Make My Dream

Make My Dream trea på Romme!

24 juli
Det blev ytterligare en tredjeplats för stallet i dag då Make My Dream tog en tredjeplats i ett treåringslopp för ston på Romme, V 64-1.